΄Ερχεται πράγματι τσουνάμι, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Αριστερά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ΑΒέρωφ Νεοφύτου. Λευκωσία 28 Ιανουαρίου 2018. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ο πολύς Αβέρωφ Νεοφύτου μας προειδοποιεί, απειλώντας μας: «Έρχεται τσουνάμι στο Κυπριακό». Όλοι ξέρουμε ότι το στουνάμι είναι ένα μεγάλο παλιρροϊκό κύμα, που όταν φτάσει στην ακτή, καταστρέφει στο πέρασμά του το κάθε τι.

Ένα τσουνάμι είναι πράγματι μεγάλη απειλή. Και με την απειλή αυτή ο κ. Αβέρωφ μας προειδοποιεί ότι αλίμονό μας αν δεν συμβιβαστούμε με τις υποδείξεις των μεγάλων μας στρατηγικών εταίρων, που θέλουν να κλείσουν το Κυπριακό με μια ετεροβαρή, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τους όρους της οποίας αποδέχεται ο κ. Νεοφύτου, ο κ. Κυπριανού και οι πάνσοφες ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που έχουν στο ενεργητικό τους τον νόμο Ακιντζί.

  • Ο κ. Νεοφύτου φωνάζει: «Δεν το αντέχω, δεν το αντέχω. Βλέπω το παράθυρο να κλείνει». Και δεν θέλει να δεχτούμε να κλείσει το παράθυρο, αλλά να αποδεχτούμε έναν συμβιβασμό, που να επανενώνει την Κύπρο, γιατί η διεθνής κοινή γνώμη και η ΕΕ έχουν κουραστεί.

Εμείς βρισκόμαστε μακριά από τον οπτικό ορίζοντα που αγναντεύει ο κ. Αβέρωφ. «Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσο τους» (Μόντης). Και όμως αγναντεύουμε και μεις το τσουνάμι που έρχεται, άλλο από το τσουνάμι, που βλέπει ο κ. Νεοφύτου. Βλέπουμε το πολύ συγκεκριμένο τσουνάμι, που λέγεται πλαίσιο Γκουτέρες. Σ΄αυτό το τσουνάμι έχει κλειδώσει ο κ. Γκουτέρες όλες τις υποχωρήσεις και τις παραχωρήσεις της πλευράς μας και καμία παραχώρηση ή υποχώρηση της τουρκικής πλευράς, ένα χάρτη έδωσαν, τον κλειδαμπάρωσε, αλλά στο τέλος απαίτησαν και τους τον έδωκε πίσω.΄Ετσι έμεινε η πλευρά μας δεμένη πισθάγκωνα και η Τουρκία ελεύθερος σκοπευτής, που οι διεθνείς συμφεροντολόγοι της αναγνωρίζουν καλή διάθεση για λύση του Κυπριακού.

  • Το τσουνάμι Γκουτέρες μας απειλεί. Και η απειλή γίνεται μεγαλύτερη και καταστροφική, επειδή επιδίωξη όσων απεργάζονται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να το μετατρέψουν σε ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία.

Αν οι στρατηγικοί μας εταίροι και η ΕΕ ξεγελάσουν τον ΠτΔ να αποδεχτεί την ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία του πλαισίου Γκουτέρες, τότε καληνύχτα στην Κ.Δ. Το τσουνάμι θα προβάλει απειλητικό και στην κορυφή του θα καλπάζει το νέο κράτος με τη διπλή ιθαγένεια, τη διπλή κυριαρχία και τη διπλή διεθνή προσωπικότητα.

Να τα δυο κράτη, με τα οποία μας απειλεί ο κ. Αβέρωφ. Αυτά είναι τα δύο συνιστώντα κράτη, που αποδέχτηκε ο Χριστόφιας το 2008 και περιέχονται στη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου που υπέγραψε ο Νίκος Αναστασιάδης. Τα δύο κράτη είναι προδοσία, λέει ο ΄Αντρος Κυπριανού. Τα δύο κράτη της ενδιάμεσης συμφωνίας του πλαισίου Γκουτέρες τι είναι; Ευλογία;

Το τσουνάμι που βλέπουμε εμείς, αλλά δεν το βλέπει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, φέρνει μαζί του τον εκ περιτροπής Τούρκο Πρόεδρο, έχει σε παράταξη τους σφετεριστές με τη στολή του ιδιοκτήτη και πίσω στην άκρη του ορίζοντα τους έποικους που θα παραμείνουν και τους Τούρκους υπηκόους που εμείς θα τους κάνουμε πολίτες της ΕΕ.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου λέει ότι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, επειδή δεν βολεύει την Τουρκία να επαναρχίσει ο διάλογος. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε, κύριε Αβέρωφ; Τι άλλο να τους δώσουμε, τι άλλο να τους εκχωρήσουμε για να δεχτούν να επαναρχίσει ο διάλογος; Να δεχτούμε λίγες εγγυήσεις και μερικές χιλιάδες τουρκικό στρατό στην Κύπρο; Μα και αυτό ο κ. Ερντογάν μας είπε ότι δεν το χρειάζονται, δεν χρειάζονται βάση στην Κύπρο. Γιατί λέει μπορεί ο τουρκικός στρατός να φτάσει σε μερικά λεπτά. Και η εισβολή θα είναι νόμιμη, επειδή θα έχει τη νόμιμη πρόσκληση του συνιστώντος κρατιδίου της «επανενωμένης» Δ.Δ.Ο.

Πράγματι έρχεται τσουνάμι κύριε Αβέρωφ. Το βλέπουμε. Και σε βλέπουμε να το υποδέχεσαι με ανοικτές αγκάλες. Σεισμός, σεισμός… κατακλυσμός και τσουνάμι, κ. Αβέρωφ. Και δίπλα σου ο Άντρος Κυπριανού. Και μεις θα πάρουμε τα βουνά για να σωθούμε από το τσουνάμι σας.

Τουλάχιστον σώπα, κύριε Αβέρωφ. Και ας μην σου βάλει καλό βαθμό η πρέσβειρα των ΗΠΑ. Σκέψου και λίγο την Κύπρο. Όπως είπες και συ δεν υπάρχει δεύτερη Κύπρος. Και μεις γαντζωμένοι στις «ελιές και τις τερατσιές πάνω στον ρότσο τους» θα αποκρούσουμε κι αυτό το τσουνάμι σας, όπως και το 2004.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *