Επίθεση στην ιστοσελίδα μας από την εφημερίδα “Αλήθεια”: Είδαν “συνωμοσία”, αλλά εμείς ευχαριστούμε για τη διαφήμιση

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθισε σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον κατοχικό ηγέτη κ. Mustafa Akinci. Διακρίνονται επίσης ο κ. Άιντα, η κ. Σπέχαρ, ο κ. Μαυρομμάτης και ο κ. Ναμί. Λευκωσία 22 Δεκεμβρίου 2016. Φωτογραφία ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ

Είναι με μεγάλη …χαρά που είδα να αναπτύσσεται μια συνωμοσιολογία γύρω από την ιστοσελίδα μας, ενώ θεωρώ πραγματικά καταπληκτικό ότι δεχόμαστε από την πρώτη στιγμή επιθέσεις.

Και γιατί; Επειδή φιλοξενήσαμε άρθρο του πρέσβη, Τάσου Τζιωνή, για το Κυπριακό. Επειδή φιλοξενούμε άρθρα δημοσιογράφων, πολιτικών και ακαδημαϊκών με τα οποία προφανώς διαφωνούν.

Το πρόβλημα αυτών που βλέπουν μια «περίεργη» ιστοσελίδα, είναι σαφές. Μήπως δεν αντέχουν την άλλη άποψη; Βασικά, θα έλεγα, δεν μπορούν να αντέξουν διαφορετικές προσεγγίσεις, προσεγγίσεις που ίσως τους χαλούν την πορεία προς την “όποια λύση”. Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να βρουν “βήμα” όσοι άνθρωποι έχουν άποψη για το Κυπριακό, και την εκφράζουν εμπεριστατωμένα και πάνω απ’ όλα πολιτισμένα. Δεν υπάρχουν “προδότες” και “πατριώτες”. Υπάρχουν μόνοι άνθρωποι που νοιάζονται για την Κύπρο και την Ελλάδα, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Από αυτή τη σελίδα αποκλείονται μόνο οι αρρωστημένοι εθνικιστές. Και λυπάμαι πολύ ότι τους επιτρέψαμε να μας κλέψουν τον πατριωτισμό μας και να παρουσιάζονται μόνο αυτοί ως σωτήρες της Κύπρου και της Ελλάδας. Αποκλείονται επίσης και όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές του ισλαμο-εθνικιστή Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που έχει ως μοναδικό σκοπό να εντάξει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Όσο και να προσπαθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει ο αυταρχικός Ερντογάν να χαθεί η Κύπρος για την Τουρκία. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να του την χαρίσουμε και μάλιστα με την υπογραφή μας. Οι αρρωστημένοι εθνικιστές και οι υποστηρικτές των πολιτικών του Ερντογάν είναι εξίσου επικίνδυνοι. Εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα και σκοπούς. Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Πάντως, θέλουμε να τους πούμε, ότι αυτή τη φορά ΔΕΝ πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Εμείς μάθαμε πως στη Δημοκρατία υπάρχουν κι άλλες απόψεις, τις οποίες και ακούμε και διαβάζουμε. Εχθρός της Δημοκρατίας είναι ο δογματισμός και ο αρρωστημένος εθνικισμός. Και οι δύο “σχολές” προωθούν πρωτίστως το μίσος και τον τρόμο. Εμείς καταγράφουμε και υπογράφουμε τις απόψεις μας χωρίς φόβο και πάθος, έχοντας πάντα στο μυαλό το συμφέρον της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το νησί ΔΕΝ πρέπει να χαθεί…

Μιχάλης Ιγνατίου
Δημοσιογράφος, Ουάσιγκτον

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η φωτογραφία δημοσιεύεται ως υπενθύμιση ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για να παύσει το Κυπριακό να είναι πρόβλημα για την κατοχική δύναμη…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Εκ των έσω υπονόμευση του Προέδρου

Written by  ΤΑΚΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Μέσω μιας περίεργης και αγνώστου ταυτότητας νεοφανούς ιστοσελίδας ο εν ενεργεία πρεσβευτής, πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Τάσος Τζιωνής, επιχειρεί με τον πιο αδόκιμο διπλωματικά τρόπο να υποσκάψει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και να υπονομεύσει την πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης στο κυπριακό πρόβλημα. Ενώ αποστολή και υποχρέωσή του ως πρεσβευτή της Δημοκρατίας είναι η προβολή και προώθηση στη χώρα που είναι διαπιστευμένος, της επίσημης πολιτικής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Τάσος Τζιωνής επενέβη με μακροσκελέστατο άρθρο του σε μια ύποπτη ιστοσελίδα στην Κύπρο, όχι μόνο για να διαφωνήσει με την επίσημη πολιτική της Κύπρου, αλλά για να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ταυτίζεται με την τουρκική θέση περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας» και να του προσάψει τη βαρύτατη κατηγορία ότι συμφώνησε «στο τέλος της» (στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
Ο κ. Τζιωνής, ο οποίος ήταν ο στενότερος συνεργάτης του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου στο κυπριακό, διατελέσας προϊστάμενος της ΚΥΠ και ουσιαστικός διαχειριστής του κυπριακού με τον γνωστό χειρισμό της κωδικοποίησης των θέσεων της ελληνικής πλευράς, που οδήγησε στο οριστικό ενταφιασμό της λύσης στην περίοδο μετά το δημοψήφισμα του 2004, είναι σήμερα πρεσβευτής της Δημοκρατίας στη Ρώμη. Την περασμένη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, δημοσίευσε μακροσκελές άρθρο σε μια ιστοσελίδα (λέγεται «Απόψεις») που στήθηκε μόλις τρεις μέρες προηγουμένως, αλλά μόλις στις 19 (ημέρα του άρθρου του Τζιωνή) κατόρθωσε να εξηγήσει μέσω άρθρου –
editorial τους λόγους δημιουργίας της. Στο άρθρο του ο πρεσβευτής Τ. Τζιωνής, αφού στο πρώτο μέρος αναλύει λεπτομερώς πόσο σημαντικό είναι που η τουρκική πλευρά θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα, στο δεύτερο μέρος επιχειρεί να τεκμηριώσει κατηγορία εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας ότι την 1η Δεκεμβρίου (στο δείπνο με τον Ακιντζί) συμφώνησε σε μια διαδικασία που οδηγεί στην εξάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τίτλος του άρθρου είναι: «Η κατά την Τουρκία ‘εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία’ στην παρούσα φάση του Κυπριακού: Το μέλλον άδηλον». Την επομένη της δημοσίευσής του, το άρθρο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου», ο οποίος το δημοσίευσε ως είδηση χθες, 21 Δεκεμβρίου, στην κανονική έκδοσή του υπό τον εύγλωττο τίτλο, «Η στρατηγική αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Γενεύη. Παρέμβαση του πρέσβη Τάσου Τζιωνή».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Στο άρθρο του ο Τ. Τζιωνής γράφει, μεταξύ άλλων πως «εκείνο που μας λέει η Τουρκία με τις δηλώσεις της περί ‘εκλιπούσας’ είναι ότι, αυτό που σήμερα αποκαλείται απ’ όλους, εκτός απ’ αυτήν και τους Τουρκοκύπριους, Κυπριακή Δημοκρατία, δεν υπάρχει πλέον». Στη συνέχεια προσπαθεί να υποστηρίξει πως η συμφωνία που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε στο δείπνο με τον Ακιντζί, της 1η Δεκεμβρίου, υπηρετεί την τουρκική θέση και επιδίωξη. Γράφει: «Είναι πλέον φανερό πως η Συμφωνία που διαμορφώθηκε και συμφωνήθηκε τη νύχτα της 1ης του Δεκέμβρη, στη διάρκεια ενός δείπνου, ανάμεσα στους ‘δύο ηγέτες’, θα αποδειχθεί μεγάλης ιστορικής σημασίας γιατί, αν εφαρμοστεί ως ανακοινώθηκε και όπως προδιαγράφεται, και οδηγήσει σε συμφωνία, η οποία δεν θα παρεμποδιστεί ή ανατραπεί από δημοψήφισμα (αναλόγως του χρόνου που θα ‘πέσουν’ οι υπογραφές), θα σημάνει το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας• το δε μέλλον άδηλον».

ΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΙ.
Το άρθρο του πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Ρώμης συμπίπτει με την σύναξη προχθές Τρίτη των απορριπτικών κομμάτων, των οποίων στόχος είναι η σύμπηξη πλατφόρμας του «όχι στη λύση», προτού ακόμα είναι γνωστή η λύση. Όπως είναι γνωστό, την πλατφόρμα οργανώνουν τα απορριπτικά κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι. Το ΕΛΑΜ δεν προσκλήθηκε, αλλά παρών στη σύναξη των απορριπτικών ήταν ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, γνωστός για τις σχέσεις του με το ΕΛΑΜ και τη στήριξη που προσφέρει σε αυτό.

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ.
Στη σύναξη των απορριπτικών πήρε μέρος και ο πρεσβευτής της Ρωσίας, κ. Οσάτσι γεγονός που εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο και τον σκοπό του, σε μια περίοδο που, σχεδόν καθημερινά, εμφανίζεται στα διάφορα ΜΜΕ για να προειδοποιεί ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί λύση που δεν θα την ικανοποιεί. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι η άλλη απορριπτική εφημερίδα, η «Σημερινή», έγραψε πως «αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση (των απορριπτικών) παρέστη ο Ρώσος πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από το πλήθος των παρευρισκομένων». Εγείρεται μέγα διπλωματικό ζήτημα για τον πρεσβευτή της Ρωσίας, η οποία σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν παρενέβη για την αποτροπή της λύσης του κυπριακού (π.χ. 1978, 2004) και αναμένεται η Κυπριακή Δημοκρατία να προβεί σε σχετικές παραστάσεις.

ΘΕΜΑ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΖΙΩΝΗ.
Μέγα ζήτημα εγείρεται και για τον πρεσβευτή Τάσο Τζιωνή, ο οποίος εκτός της αντιδεοντολογικής παρέμβασής του εναντίον της επίσημης πολιτικής της κυβέρνησής του, κατέφυγε σε μια ύποπτη ιστοσελίδα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, προέλευσης και χρηματοδότησης, η οποία υπογράφει ως «συντακτική ομάδα» απλώς. Πώς ένας πρεσβευτής της Δημοκρατίας με έδρα την Ρώμη ανακάλυψε μια κυπριακή ιστοσελίδα μόλις δημιουργείτο; Πώς και με ποιους ήλθε σε επαφή για να δώσει το άρθρο του αφού η ιστοσελίδα δεν έχει ταυτότητα; Πώς συμβαίνει η ιστοσελίδα το μοναδικό αποκλειστικό άρθρο που δημοσίευσε να είναι του Τ. Τζιωνή; Όλα τα άλλα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στις πέντε μέρες της ζωής της περίεργης αυτής ιστοσελίδας είναι κείμενα από τον «Φιλελεύθερο» (τα περισσότερα του Κώστα Βενιζέλου), του Μιχάλη Ιγνατίου, του Νίκου Κατσουρίδη, του γνωστού για τον απορριπτισμό του, καθηγητή Κέντα, η ομιλία του Συρίγου στο μνημόσυνο του Τ. Παπαδόπουλου, του Πέτρου Παπαπολυβίου του «Κέντρου Μελετών Τ. Παπαδόπουλος», το διάγγελμα για το δημοψήφισμα του Τ. Παπαδόπουλου και άλλα παρόμοια.

2 thoughts on “Επίθεση στην ιστοσελίδα μας από την εφημερίδα “Αλήθεια”: Είδαν “συνωμοσία”, αλλά εμείς ευχαριστούμε για τη διαφήμιση

  1. Η εμπνευστές της όποιας ‘λύσης’ ήταν ανέκαθεν αλεργικοί στην αντίθετη άποψη περι του Κυπριακού άλλωστε.

    Απο την (τότε) αποπομπή Κατσουρίδη απο το Ακελ μέχρι και την πρόσφατη αδικαιολόγητη και προκλητική φραστική επίθεση κατά του καθηγητή Α. Συρίγου. Τί να περιμένεις απο άτομα που δεν μπορούν να τεκμηριώσουν την αισιοδοξία τους για λύση – την οποία εκφράζουν με κάθε ευκαιρία – στα μάτια του κόσμου. Σάμπως και η Αλήθεια είναι κάτι παραπάνω απο κομματικό όργανο;

    Το χειρότερο είναι ότι με την στάση τους θα προκαλέσουν εκ νέου διχασμό. Όπως το ’04, άν όχι μεγαλύτερο αφού τότε η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων απέρριπταν το σχέδιο.

    Ευχαριστώ,

    ΚΕΡΥΝΕΙΑ-2

  2. Προχωρατε ακαθεκτοι.Ο κοσμος της Κυπρου εχει κουραστει απο τις ειδησεις/ σερβοκουτια,που σκοπιμα και……………… του σερβιρουν καθημερινα,οι γνωστοι τεταγμενοι των <> εταιρων !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *