Ο Γιώργος Θεοφάνους απαντά στον Ζουράρι για τα νησιά που θα χαρίσει στον Ερντογάν

Ο Γιώργος Θεοφάνους. Φωτογραφία Mega Channel

Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους πήρε χθες την ελληνική υπηκοότητα και με την ευκαιρία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους χαρίζουν τα ελληνικά νησιά, ως νάναι ένα τίποτα, στους Τούρκους.

Αναφέρει στο μήνυμά του:

Δηλαδή, αν εγώ ή κάποιος άλλος τραγουδιστής ή καλλιτέχνης που κατά καιρούς παίρνει πολιτική θέση και μιλά για τα πράγματα που βλέπει και ακούει γύρω του… Αν κάποιος από εμάς έλεγε εντάξει μωρέ, ας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά και τι έγινε… Τι θα γινόταν; Δεν θα ξεσηκωνόταν όλος ο κόσμος εναντίον; Και λογικά θα ξεσηκωνόταν. Προφανώς… Ή ο άλλος τώρα που πάει και διαπραγματεύεται με ποιόν; Με τον Ερντογάν… Γιατί; Για να λύσουμε ή να ξεπουλήσουμε το Κυπριακό;

Τώρα να μου πεις… Γιατί τα λες όλα αυτά σήμερα; Τα λέω γιατί είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι πήρα επιτέλους την ελληνική υπηκοότητα. Μπορώ να ψηφίζω εδώ στην Ελλάδα κάτι το οποίο μου αρνούνται στην Κύπρο τόσα χρόνια. Έτσι ακριβώς…

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, πως «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις….»

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουράρις δήλωσε:

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν»,  και συμπλήρωσε  πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από παρακμή και υπονόμευση και  «τελεί υπό απειλήν».

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τον υφυπουργό, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  έσπευσε να διευκρινίσει πως  «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

One thought on “Ο Γιώργος Θεοφάνους απαντά στον Ζουράρι για τα νησιά που θα χαρίσει στον Ερντογάν

  1. Αν “χαθεί” ο κ. Ζουράρης θα λυπηθούμε, αλλά, δεν θα έχουμε απολέσει ούτε γλώσσα, ούτε και “τετραγωνικά” της εθνικής μας ανεξαρτησίας!
    Αν χάσουμε, εντούτοις, έστω και μία βραχονησίδα, τότε, δεν θα έχουμε χάσει μόνο κάποια τετραγωνικά γης, αλλά το νήμα που μας συνδέει με την πραγματική μας Ιστορία που γράφτηκε με αίμα για εθνικά ανεξάρτητη πατρίδα με γλώσσα, πολιτισμό, προϊστορία και Ιστορία! Δηλαδή, και Μέλλον ανεξάρτητης χώρας και όχι… αποικίας!

    Ο κ. Ζουράρης, δείχνει, το λιγότερο, να μην έχει αντιληφθεί τι σήμανε για την Ελλάδα το ξεπούλημα της Κύπρου ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤ1ΩΝ 1950-1970. Διότι αυτό ιστορικά συνέβη με αποτέλεσμα, από τις ίδιες αιτίες να κινδυνεύει σήμερα όχι μόνο να προσαρτηθεί στην Τουρκία η Βόρεια Κύπρος αλλά επιπλέον, να αμφισβητεί (Τουρκία) σμήνος νησιωτικής ελληνικής γης (λεγόμενες γκρίζες ζώνες) κατά μήκος του Ανατολικού Αιγαίου!

    Ο κ. Ζουράρης , ίσως, να είναι χρήσιμος ως γνώστης της ελληνικής αρχαιότητας. Όμως, ως εκεί. Διότι ως πολιτικός, μοιάζει περισσότερο με αρχαιοκάπηλο! Καθώς και ως ένα, ακόμα, φτερό στον άνεμο, της κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα!

    Στον Γιώργο Θεοφάνους, επιτρέψτε μου να πω, παίρνοντας το δικαίωμα από την συμφωνία μου ως προς την απάντηση του στον κ. Ζουράρη, ότι η Κύπρος τον χρειάζεται περισσότερο από την Ελλάδα σήμερα και ως ψηφοφόρο! Και ο νοών, νοεί τω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *