Δεν γίνεται να έχουμε θετικά μηνύματα από υπερατλαντικούς συνεπείς φίλους μας –Μενέντεζ– και να… μηδενίζουμε κάθοδό τους στο Νησί

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΡΤΗ

Με την ελπίδα ότι οι φλόγες που έζωσαν την Παναγία των Παρισίων οφείλονταν σε ατύχημα και δεν επρόκειτο για πυρπόληση από χέρι φανατικών, η συγκλονισμένη ανθρωπότητα προσδοκά στην αποκατάσταση του θαυμαστού αυτού αρχιτεκτονικού μνημείου που στάθηκε πηγή έμπνευσης για υπηρέτες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο ναός-μνημείο προστατευμένο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, οικείος –όντως– παγκοσμίως, υπεράνω θρησκευτικών ή άλλων αντιλήψεων.

Για μερικές ώρες κυριαρχούν οι φλόγες στις τηλεοπτικές οθόνες του πλανήτη και έπειτα επανέρχονται τα τοπικά σημαντικά και ασήμαντα.

Διάλειμμα και στο Νησί μας, με επάνοδο στον χαρακτηριστικό τίτλο: «Εκτός συμμαχίες, εντός κόντρες – Δύο διαφορετικές και αντίθετες εικόνες της πολιτικής στην Κύπρο».

Χωρίς –δυστυχώς– οι πρώτες να… αμβλύνουν τις δεύτερες. Αντίθετα, όσο διευρύνονται οι συμμαχίες, τόσο αυξάνονται οι καλούμενες κόντρες. Από ζηλοφθονία; Από λαθεμένη εκτίμηση; Από παρελθοντικές εμμονές;

Η φρασεολογία σκληρή σε σημείο που δημιουργεί καχυποψία ότι επιδιώκεται σκόπιμα, ένεκα των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Άλλωστε, έχει –ήδη– λεχθεί πως υπάρχει πολιτικό κόστος από τη σύμπλευση των δυο στο Κυπριακό, άρα –συμφωνημένη ή όχι– επιδιωκόμενη η απαλλαγή από την ετικέτα του ΔΗΣΑΚΕΛ!

Όμως, όπως όλα τα στημένα παιγνίδια, πέραν του ορίου γίνονται αντιληπτά, έτσι και η… ακραία σύγκρουση, με φράσεις ανάρμοστες στο –για τόσα χρόνια– ύφος του καλούμενου συνετο-ρεαλισμού.

Έτσι: Δεν γίνεται να έχουμε θετικά μηνύματα από υπερατλαντικούς συνεπείς φίλους της Κύπρου –όρα Μενέντεζ– και να… μηδενίζουμε την κάθοδό τους στο Νησί. Ούτε να ξεχνούμε σε ποιους καταφεύγουμε, άμα ζοριζόμαστε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι ηγεσίες δυνατόν να παραλογίζονται.

Οι πολίτες να τές… συνεφέρουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *