Δεν είναι εκλογές, είναι δημοψήφισμα την Κυριακή: Ήρθε η ώρα  να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της Κυπριακή Δημοκρατίας

Η τηλεμαχία των βασικών υποψηφίων για τις Προεδρικές εκλογές. Λευκωσία 22 Ιανουαρίου 2018. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Της Μαρίας Παναγιώτου

Αυτές οι εκλογές διαφέρουν από όλες τις προηγούμενες. Δεν καλούμαστε να επιλέξουμε μόνο τον επόμενο Πρόεδρο. Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της επιβίωσης και της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν έχουμε μόνο εκλογές. Έχουμε δημοψήφισμα.

Καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ή όχι όσα οι κκ. Αναστασιάδης και Μαλάς και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιθυμούν ως πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Σε αυτές τις εκλογές δεχόμαστε ή απορρίπτουμε όσα αποτυπώνονται στο πλαίσιο Γκουτέρες το οποίο και οι δύο αυτοί υποψήφιοι επιθυμούν να αποτελέσει τη βάση για διαπραγμάτευση. 

Με την ψήφο μας καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ή όχι:

  • Την εκ περιτροπής προεδρία με έποικο Πρόεδρο.
  • Τη μονιμοποίηση εποίκων, αριθμού μεγαλύτερου από αυτού των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι όπως μας υπενθύμισε η επίθεση στην «Αφρίκα» εύκολα βιαιοπραγούν και τρομοκρατούν ενάντια σε όσους διαφωνούν μαζί τους.
  • Την παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους πριν από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
  • Τον γεωγραφικό διαχωρισμό του λαού.
  • Την κατάταξη των πολιτών σε 4 διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικά πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Την παραχώρηση του πρώτου λόγου κατά προτεραιότητα όσον αφορά στην απόκτηση περιουσίας στους παράνομους έποικους σφετεριστές των περιουσιών μας.

Αυτές οι εκλογές μας δίνουν την επιλογή να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όλα τα πιο πάνω.

Μας δίνουν την επιλογή να αποκλείσουμε τα περαιτέρω δεινά, να φράξουμε τον δρόμο στην εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων, να απαλλαγούμε πλήρως από την κατοχή, τους εποίκους και τις προσβλητικές εγγυήσεις που οι προτάσεις και οι χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά μας επιβάλλουν.

Ήρθε η στιγμή να ενδυναμώσουμε το μέτωπο αντίστασης και να υιοθετήσουμε τη νέα στρατηγική που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει την πραγματική υφή του κυπριακού προβλήματος ως ένα διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψουμε τον ευσεβοποθισμό αναμένοντας κινήσεις καλής θέλησης από την κατοχική δύναμη Τουρκία.

Ήρθε η στιγμή να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της Κυπριακή Δημοκρατίας μέσα από μία σωστή λύση.

Για εμάς οι επικείμενες εκλογές είναι δημοψήφισμα. Λέμε ΝΑΙ στη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη σωστή λύση. Λέμε ΌΧΙ στην ηττοπαθή και ενδοτική πολιτική του Ν. Αναστασιάδη και του Σ. Μαλά που μετατρέπει την Κύπρο σε Τουρκικό προτεκτοράτο. Καλούμε όλους εσάς που νοιάζεστε πραγματικά για το μέλλον της Κύπρου μας, για το μέλλον το παιδιών μας, να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον Νικόλα Παπαδόπουλο για να εφαρμόσει τη Νέα Στρατηγική και να μας οδηγήσει σε μια σωστή, δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

*Εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΕΚ, Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΕΔΕΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *