Δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα οι οπαδοί της όποιας λύσης

Διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, τα οποία έκλεισαν προσωρινά για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα., Λευκωσία 07 Μαρτίου 2020.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι καβγάδες για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στην Κύπρο, ως μέτρο για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και για να αποφευχθεί η είσοδος τζιχαντιστών, φίλα προσκείμενων στον Πρόεδρο της Τουρκίας, στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, δείχνουν πάνω απ’ όλα ότι οι δύο «σχολές» του Κυπριακού, αλλά ειδικά οι οπαδοί της «όποιας λύσης», δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Έγιναν ξαφνικά… «Ταλιμπάν» ξεπερνώντας και τους ψεκασμένους εθνικιστές!

  • Το ζητούμενο δεν είναι αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου ή όχι. Διότι δεν εξαρτάται ούτε από αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια στα οδοφράγματα και, πολύ περισσότερο, ούτε από τις πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας. Την απόφαση, το κλειδί, αν θέλετε καλύτερα, το κρατά ο Πρόεδρος της κατοχικής δύναμης Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να επιτρέψει καμία απολύτως διευθέτηση του προβλήματος, που δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της… υπερδύναμης Τουρκίας.

ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το διάστημα είναι άλλες οι προτεραιότητες του σουλτάνου. Δεν είναι η λύση του Κυπριακού, εκτός βεβαίως αν του παραδώσουμε το νησί στο πιάτο. Είναι η συνεχιζόμενη εισβολή, με τη χρησιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων, στον Έβρο. Το ίδιο θα επιχειρήσει σύντομα και στο Αιγαίο. Και βεβαίως είναι και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Κύπρου από αέρος και θαλάσσης.

Στη Συρία και στη Λιβύη, εσχάτως, χάνει οικτρά και τρώει μπάτσους από το αφεντικό του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οπότε το ενδιαφέρον του είναι «πολεμικό» και αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Άλλοι λένε πως εκβιάζει την Αθήνα και τη Λευκωσία για να καθίσει στο τραπέζι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και, στο πλαίσιο ενός… «συμβιβασμού», να πάρει όσα ΔΕΝ δικαιούται. Και άλλοι υποστηρίζουν ότι στο μυαλό του είναι ο πόλεμος. Και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Κύπρου. Και οι δύο «σχολές» έχουν δίκιο, αλλά θα συμφωνήσω με τη δεύτερη, ότι σε τούτη τη φάση ο Ταγίπ Ερντογάν έχει στο μυαλό του την πολεμική σύγκρουση. Απλώς δεν πρέπει να έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα γίνει αυτή η σύγκρουση. Διότι έχει και το «κώλυμα» ότι ακόμα είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία.

Με βάση τα παραπάνω, αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί το μίσος και ο σπαραγμός στην Κύπρο για τη… λύση. Οι καβγάδες εξυπηρετούν μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν και τα σχέδιά του εναντίον του Ελληνισμού. Αυτοί οι περίεργοι οπαδοί της «όποιας λύσης» χάνουν τον χρόνο τους – και το όποιο… δίκιο τους, που βεβαίως δεν έχουν κανένα. Διότι στο τέλος οι πράξεις τους θα καταλήξουν να εξυπηρετούν μόνο την κατοχική δύναμη. Μα πόσο μπουνταλάδες είναι, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη από σεβασμό στους αναγνώστες. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι να πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν επιθυμεί τις διαπραγματεύσεις και ότι αντίθετα τις θέλει η Τουρκία. Το ανάποδο συμβαίνει.

  • Απλά ο Κύπριος ηγέτης επειδή την έπαθε το 2004, όταν υποστήριξε με περισσό πάθος το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, δεν θα τολμήσει τούτη τη φορά να μπει μπροστά για να τεθεί η Κύπρος υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Ο μπάτσος που έφαγε το 2004 θα του μείνει αξέχαστος…

Και είναι εδώ που θυμώνουν και ενοχλούνται οι οπαδοί της «όποιας λύσης». Διότι νιώθουν πως έχασαν το «άλογο» του σχεδίου Ανάν, πάνω στο οποίο ανέβηκαν όλοι, χωρίς να συνειδητοποιούν το κακό που θα έβρισκε το νησί αν το «όχι» στο δημοψήφισμα ήταν «ναι». Βασικά είναι ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των οπαδών της «όποιας λύσης» και, στη διάρκεια του, ρίχνουν οι ψευτόμαγκες –όπως ο γνωστός φαλακρός κύριος– και καμιά μπουνιά στους εθνοφρουρούς. Κατά τα άλλα, είναι οπαδοί της ειρήνης και της επανένωσης.

Οι συγκεκριμένοι έχουν αποφασίσει να πολεμήσουν με όλα τα μέτωπα τον κ. Αναστασιάδη και, αν ήμουν… κακός άνθρωπος, θα έλεγα καλά να πάθει. Τα θέλει και του συμβαίνουν. Αν αναλύσει κανείς ποιοι ηγούνται της προσπάθειας να τον απαξιώσουν θα δει ότι πίσω κρύβονται όλοι όσους επιβράβευσε και αντάμειψε με χρυσά συμβόλαια. Και, βεβαίως, μαζί τους στοιχίστηκαν και οι ΑΚΕΛικοί που ήταν συνέταιροί του στην προσπάθεια επιβολής της φιλοτουρκικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και συνεχίζουν να είναι συνέταιροι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του διεθνιστή προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να δουλεύει και τους έχοντας εθνικά «φρονήματα» που αποτελούν και την πλειοψηφία των οπαδών της κυπριακής Δεξιάς.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να ρίχνουν αυγά στον τοίχο. Το Κυπριακό δεν βρίσκεται στον δρόμο της λύσης, διότι –τόσο απλά– δεν το θέλουν οι κατακτητές. Από την άλλη, η ταραχή στην ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπει καμία λάθος απόφαση. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σημαντικές συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη, τα οποία και θα τις ακυρώσουν εάν η Κύπρος πέσει στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει κανένα δικαίωμα να συναινέσει στο έγκλημα – διότι περί εγκλήματος πρόκειται.

Και ας δεχθώ, για χάρη της συζήτησης, ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η Κύπρος και όχι οι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Ερωτώ: Πρέπει να προτιμήσουμε την υποταγή στην Τουρκία από την παρούσα κατάσταση; Ας απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά οι οπαδοί της «όποιας λύσης», ο κ. Νεοφύτου του ΔΗΣΥ και ο κ. Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ. Τι στο καλό έχουν πάθει; Έχουν στραβωθεί εντελώς;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τρέφω απεριόριστο σεβασμό, λόγω οικογενειακών καταβολών, προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει να ασκώ κριτική στους αρχιερείς, οι οποίοι –σε αρκετές των περιπτώσεων– είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι σοβαρότατο και δεν δικαιούται η Ιερά Σύνοδος να μη λαμβάνει υπ’ όψιν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Εδώ ομιλούμε επί πραγματικού κινδύνου. Δεν είναι ψεκασμένες θεωρίες, ότι δήθεν κάποιοι ανακάλυψαν τον κορωνοϊό για να πλήξουν, ας πούμε, την Ορθοδοξία. Αυτά είναι, επιεικώς, πελλάρες. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν για κάποιο μικρό διάστημα ανασταλούν κάποιες διαδικασίες και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πιστεύουν. Αυτούς που μερικές φορές ΔΕΝ πιστεύουν είναι τους αντιπροσώπους του Χριστού στη Γη… Με αφορμή ένα σχόλιο που έγραψα τις προάλλες, δέχθηκα τόσες ανάρμοστες επιθέσεις, όσες δεν μπορείτε να φανταστείτε. Τα «άγια» τρολς είναι πιο οργανωμένα και από τα κομματικά. Αυτό έχω να πω. Λοιπόν, και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και επειδή ο κορωνοϊός απειλεί και τον τελευταίο άνθρωπο, στο τελευταίο χωριό της Κύπρου και της Ελλάδας και του κόσμου όλου, η Ιερά Σύνοδος ας λάβει μία συνετή απόφαση και ας αφήσει κατά μέρος τις δικαιολογίες… Η πελατεία εκεί είναι, και θα επιστρέψει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *