ΔΗΣΑΚΕΛ… και ο Θεός μαζί μας!

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ με τον κ. Ανδρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ στη Βουλή. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

«Αλλήλων καταφρονούντες, αλλήλοις αρέσκονται,  και αλλήλων υπερέχειν  θέλοντες, αλλήλοις υποκατακλίνονται» («Μ’ όλο που περιφρονούν ο ένας τον άλλο, περιποιούνται ο ένας τον άλλο, και μ’ όλο που θέλουν να υπερέχουν ο ένας του άλλου, υποχωρούν ο ένας στον άλλο») 

–ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ «Τα εις εαυτόν»

Εν όψει των εξελίξεων στο Κυπριακό και τις «ευκαιρίες» που ως διαπιστώνει η Βρετανία δημιουργούνται, ο πρόεδρος του Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προσκάλεσε εσπευσμένα σε συνεργασία τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού· και ο τελευταίος απεδέχθη ασμένως την πρόσκληση.

Ναι, πρόκειται για τον Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ, του κόμματος της ‘’εθνικοφροσύνης’’, οι οπαδοί του οποίου κινούνται μεταξύ άκρατου εθνικισμού και ασυγκράτητου ρεαλισμού… Και τον Άντρο Κυπριανού του κομουνιστικού ΑΚΕΛ, το οποίο επαναστατεί Αριστερά και πολιτεύεται Δεξιά…

Σε αγαστή συνεργασία βρίσκονται λοιπόν, Αβέρωφ και Άντρος, για να σώσουν την Κύπρο. Τώρα που ζόρισαν τα πράγματα, εν όψει και του αδιάπτωτου, αλλά και αιφνιδιαστικού ενδιαφέροντος της Μεγάλης Βρετανίας για την ασφάλεια και ευημερία των πάλαι ποτέ υπηκόων της, της αποικίας της Κύπρου, αποφάσισαν οι ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ να συγχρονίσουν τις κινήσεις και ενέργειές τους.

Αλλά σε ποιον απευθύνεται το μήνυμα της παράδοξης αυτής σύζευξης  ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ; Όχι βέβαια στην τουρκική ή τουρκοκυπριακή πλευρά.  Στην ελληνική πλευρά απευθύνεται, εξ ου και το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου: «Να δώσουμε…»!

Αλλά ποιοι… «να δώσουμε»; Τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι κ.λπ.; Όχι, αυτοί δηλωμένα δεν… «θα δώσουμε».

Ποιος… «να δώσουμε», λοιπόν;

Μα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βεβαίως. Αυτός… «θα δώσουμε»! Επειδή ο Νίκος Αναστασιάδης πριν τρία χρόνια επέδειξε απροθυμία… «να δώσουμε» την τουρκικής κοπής ισότητα, με τα βέτο, τις εκ περιτροπής προεδρίες, τις σταθμισμένες ψήφους και τα λοιπά αλλοπρόσαλλα που συνθέτουν την ‘‘κυριαρχική ισότητα’’, ο Αβέρωφ του ΔΗΣΥ επιστράτευσε τον ομοϊδεάτη Άντρο του ΑΚΕΛ, ό οποίος ήδη τα έχει παραχωρήσει όλ’ αυτά, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι σε κάθε διαφωνούντα. Έτσι κι αλλιώς, τις ψήφους των οπαδών τις έχουν κλειδωμένες, σ’ όποια ψυχρολουσία κι αν τους υποβάλουν.

ΔΗΣΑΚΕΛ λοιπόν …και ο Θεός μαζί μας!

Υ.Γ. : Αιωρείται το ερώτημα κατά πόσο ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε και την έγκριση του Προέδρου Αναστασιάδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *