Γι’ αυτούς που φωνασκούν ότι χάθηκε η λύση στο Κραν Μοντάνα

Του ΑΝΔΡΕΑ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πολλοί μεμψιμοιρούν γιατί χάθηκε , λένε, η λύση στο Κραν Μοντάνα. Είναι οι ίδιοι που ήθελαν το σχέδιο δολοφoνίας του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, το σχέδιο Aνάν, το 2002-04. Ευτυχώς είναι στις ηγεσίες των κομμάτων και δεν επηρεάζουν τη μέγιστη πλειοψηφία των μελών των κομμάτων τους. Ο λαός είναι πάντα πολύ πιο ώριμος από τις ηγεσίες. Ας ξαναδούμε τι θα γινόταν άν περνούσε το σχ. Ανάν ή η παρόμοια λύση όπως επιδιώκει η Τουρκία διαρκώς και στο Κραν Μοντάνα.

Ένας είναι ο στόχος της Τουρκίας. Η κατάργηση της Κ.Δ. μόνο. Θέλει δε να παρεμβαίνει στο νέο μόρφωμα και να το ελέγχει διά μέσου του τ/κ κράτους αλλά και του κεντρικού κράτους. Μέσω χιλίων δύο τρόπων που της έδινε το Ανάν αλλά και το Κραν Μοντάνα (όπως γράφεται στα έγγραφα που κυκλοφόρησε ο Φιλελεύθερος) θα μπορούσαν να παραλύσουν ανά πάσα στιγμή το κεντρικό κράτος που θα συγκεντρώσει όλες τις μεγάλες εξουσίες που έχει τώρα η Κ.Δ. Δηλαδή να καθορίζει ΑΟΖ, να κάνει συμφωνίες αμυντικές, εμπορικές, στον EastMed κ.λπ…

Μέσω αυτού του τρόπου η Τουρκία εξουδετερώνει κάθε εμπόδιο της για να επικυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο και να ελέγξει αυτήν την απείρως σημαντική περιοχή του κόσμου. Μόνο με τον έλεγχο της Κύπρου θα μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή και έχει, πλέον, νόμιμες αξιώσεις στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ και προς την Ελλάδα. Η Κύπρος, η Κ.Δ., της βάζει φραμόν που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Και αν το κάνει πιθανό να έχει τεράστιες επιπλοκές για την ίδια. Τώρα είναι παράνομη στην Κύπρο. Δεν έχει καμιά νομιμότητα. Τότε θα είναι νόμιμη.

Η Τουρκία δεν θέλει δύο κράτη. Θέλει ΔΔΟ όπως ακριβώς και οι ηγεσίες ορισμένων κομμάτων και ορισμένων αφελών που δεν έχουν σωστή κρίση. Η Τουρκία θέλει μια λύση παραλλαγή του σχεδίου Ανάν όπως επέμενε και στο Κραν Μοντάνα.

Εμείς θα πρέπει πάση θυσία να επιμένουμε στη διατήρηση της Κ.Δ. και να οργανώσουμε άμεσα την άμυνά μας και να επανενεργοποιήσουμε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Ελλάδα. Τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα. Πρέπει να αναμείνουμε προετοιμασμένοι. Να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τα φιλικά μας γειτονικά κράτη, αλλά και με μεγάλες δυνάμεις πολύ ισχυρότερες της Τουρκίας. Όλες οι λύσεις που προτάθηκαν μέχρι σήμερα δεν εξασφαλίζουν τον Κυπριακό Ελληνισμό. Προς Θεού θα αυτοκτονήσουμε; Η Ελλάδα, επιτέλους, εξοπλίζεται κατάλληλα. Πρέπει να συντονιστούμε μαζί της και να την ακολουθήσουμε.

Να θυμόμαστε πάντα ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα δεχθεί λύση που να της απαγορεύει να ελέγχει την Κύπρο. Και θέλει πάση θυσία να διαλύσουμε εμείς την Κ.Δ. Άρα δεν υπάρχει λύση.

Η ΔΔΟ καθιστά την Τουρκία και την Αγγλία επικυρίαρχους και στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα κάνουμε τέτοιο κακούργημα επειδή θα μας πουν αυτό είναι… «λύση»;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *