Για να αναγκάσει την Τουρκία να διαπραγματευτεί, θα δώσει παρουσία κατοχικού στρατού και επεμβατικά δικαιώματα

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του  Αντώνη Κ. Σιβιτανίδη

Η πολιτική ανικανότητα του Δημήτρη Χριστόφια μάς έφερε το Μαρί (που δεν γνώριζε κατά πού πέφτει) και την Τρόικα. Άφησε τον ELA ανοικτό λόγω εκλογών με τα γνωστά συνεπακόλουθα, έσυρε πρώτος τον χορό των μνημονιακών νομοθετημάτων και κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα, φορτώνοντας τη ζημιά στις κυπριακές τράπεζες.

Στο Κυπριακό μάς άφησε την εκ περιτροπής προεδρία, τους εποίκους, την αριθμητική ισότητα και άλλα πολλά που με τόση παρρησία ο Νίκος Αναστασιάδης μάς «δεσμεύτηκε» ότι θα αποσύρει. Όσο φερέγγυος ήταν στη δέσμευσή του να μη μας κουρέψει, άλλο τόσο ήταν και με τη δέσμευσή του να αποσύρει τις υποχωρήσεις Χριστόφια. Και μας κούρεψε και μας ξεπούλησε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. 

Το ότι το ποσό του κυπριακού κουρέματος καταθέσεων ισούται με το ποσό του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων και του ξεπουλήματος των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου συμπτωματικό.

Σήμερα, ο πλέον αφερέγγυος ΠτΔ, ο αθετήσας τες πλείστες των προεκλογικών και μετεκλογικών του δεσμεύσεων, ο αποκόψας τον ομφάλιον λώρον από τη Μητέρα Ελλάδα, ο υποστέλλων τη σημαία και αποκαθηλώσας τον θυρεό της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταβεί για «χαϊ-χούθκια» με τον Ακιντζί στα κατεχόμενα, και εσχάτως απαρνηθείς το Ενωτικό Δημοψήφισμα, σήμερα λοιπόν, αυτός ο Πρόεδρος, χωρίς ντροπή, φορά τη φουστανέλα, μοιράζει εκατομμύρια υποσχέσεων σε δήμους και κοινότητες και μας ξανατάζει «φούρνους ποξαμάθκια» στο Κυπριακό.

Στον απόηχο του σκανδάλου της διαρροής των απορρήτων εγγράφων των συνομιλιών από τον ΠτΔ, στους «αππ’ έσσω» του Προεδρικού δημοσιογράφους και όχι μόνο, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι οι κατά καιρόν διαρροές στον Τύπο παρομοίων εγγράφων, τα οποία φορτώνονταν στην αντιπολίτευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από προβοκάτσια του Προεδρικού για να επιβάλει συσκότιση και να διαπραγματεύεται το Κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν.

Και ήταν απόρρητα τα έγγραφα. Έτσι τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο ΠτΔ. Εάν δεν ήταν, γιατί δεν τα κοινοποίησε σε όλο τον κυπριακό λαό; Οι δικαιολογίες ότι τον κατηγορούσαν για τους χειρισμούς του είναι φαιδροί.

Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι μέσα από τα έγγραφα επιβεβαιώνεται ότι οι υποχωρήσεις, που τάχα έκανε για να ξεσκεπάσει την Τουρκία στο Κραν Μοντάνα και που τάχα δεν είναι πλέον στο τραπέζι όπως τον κατηγορούσαμε, είναι στο τραπέζι. Το λέει ξεκάθαρα.

Ότι όταν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, θα αρχίσουμε από εκεί που μείναμε. Δηλαδή, από την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, την αριθμητική ισότητα, τα δικαιώματα των καταχραστών, τις τέσσερις ελευθερίες των 80 εκατ. Τούρκων πολιτών.

Ακριβώς όπως κάναμε στο Κραν Μοντάνα. Συνεχίσαμε από εκεί που μείναμε στο Μοντ Πελεράν. Όπως ακριβώς κάναμε όταν ανέλαβε την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης. Συνεχίσαμε από εκεί που έμεινε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Και ακολουθώντας την ίδια κατρακύλα, για να αναγκάσει την Τουρκία να διαπραγματευτεί, θα δώσει και την παρουσία κατοχικού στρατού και τα επεμβατικά δικαιώματα.

Αυτό επιβάλλει η πολιτική του κατευνασμού της μεγάλης Τουρκίας. Που θέλει τη λύση στη οποία αντιστεκόμαστε εμείς οι μαξιμαλιστές, εθνικιστές, απορριπτικοί, λυσιφοβικοί Ελληνοκύπριοι.

*Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *