Για να έχουμε μια καλύτερη Κύπρο και εν ανθρώποις ευδοκία

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Μια γροθιά στο στομάχι αλλά και καμπανάκι αφύπνισης. Φωτογραφία Ανδρέας Μανώλης

Του Γιώργου Περδίκη

«Επί γης ειρήνη, και εν ανθρώποις ευδοκία», είναι το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων. Αυτές τις μέρες μοιράζουμε ευχές στους φίλους… και εχθρούς. Είναι καιρός για προσφορά, κατανόηση και αγάπη.

Με πολλή αγάπη λοιπόν ο νέος χρόνος να φέρει στο νησί μας την ποθητή λύση του Κυπριακού, στη βάση μιας συμφωνίας που να εξασφαλίζει την εφαρμογή όλων των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων, χωρίς εθνικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, εγγυήσεις και εποίκους, που να επιτρέπει σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους και προπαντός να είναι στοιχειωδώς δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη. 

Μακάρι ο νέος χρόνος να φέρει βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη στο λαό μας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα και οι ανισότητες και να στηριχθούν αποτελεσματικά οι ευάλωτες ομάδες του λαού μας.

Μακάρι το νέο χρόνο επιτέλους να υπάρξει διαφάνεια και τιμωρία της διαπλοκής, να σταματήσει η κακοδιοίκηση και η διαφθορά, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των αναπήρων και των ασθενών, να έχουμε επιτέλους στη χώρα μας αξιοπρεπή υγεία και ουσιαστική παιδεία.

Τέλος, μακάρι επιτέλους στη χώρα μας να γίνουν κατανοητές οι αρχές του σεβασμού της φύσης και των ζώων, να σταματήσει το τσιμέντωμα και η καταστροφή, η ρύπανση από τα σκουπίδια και τα απόβλητα, να προστατευθούν οι Κυπριακοί βιότοποι και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα στην ποιότητα ζωής των απλών πολιτών.

Για να υλοποιηθούν οι ευχές χρειάζεται όμως πράξη, δράση και ανάληψη ευθύνης. Για το λόγο αυτό, έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές τον Νικόλα Παπαδόπουλο, που εκπροσωπεί μια μεγάλη ομάδα μικρότερων κομμάτων και κινήσεων, με κύριο άξονα την Αλλαγή, Αξιοπιστία και κυρίως την Ελπίδα.

Για να έχουμε μια καλύτερη Κύπρο και εν ανθρώποις ευδοκία.

Καλό Νέο Έτος.

*Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.