Για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα στήνονται ορατές και αθέατες αυτό-παγιδευτικές ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΕΣ συμπληγάδες

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ με τον κ. Ανδρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ στη Βουλή. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Του Παναγιώτη Ήφαιστου

Ένα κράτος ποτέ δεν αυτό-καταργείται. Μια τέτοια απόφαση είναι αυτοκαταστροφική και αυτοκτονική. Η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) είναι ο θεσμός συλλογικής ελευθερίας εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Μεγαλονήσου και οι προτάσεις κατάργησής της πέραν από αυτό-καταστροφικές είναι και Εφιαλτικές. Έσχατες λογικές επιβίωσης επιτάσσουν κανείς και ποτέ να μην συζητά την κατάργηση της ΚΔ ή τον ακρωτηριασμό της. Στην προκειμένη περίπτωση, ούτε καν ο ακρωτηριασμός είναι εφικτός γιατί ιδέες, σκέψεις, απόφαση για ακρωτηριασμό και οι προγραμματικά ερασιτεχνικές εάν όχι πολιτικά εγκληματικές σκέψεις για κάτι τέτοιο οδηγούν τους Έλληνες της Μεγαλονήσου σε αργό θάνατο, σε εκδίωξη των Ελλήνων και σε ανεπίστροφη θανατηφόρα παγίδευση του νεοελληνικού κράτους. Αυτό διακυβεύεται στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. 

Οι νεοέλληνες εν μέσω πολιτειακής και πολιτικής αφασίας λόγω οικονομικής κρίσης αλλά όχι μόνο, εισέρχονται σε άνευ προηγουμένου αυτό-παγιδευτικές Συμπληγάδες αστάθειας, εθνοκαθάρσεων, συγκρούσεων και συρρίκνωσης μέχρι και εκμηδένισης του Ελληνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δε προεκτάσεις της στρατηγικής παγίδευσης της Ελλάδας αναπόδραστα θα είναι βαθύτατες.

Μέσα σε αθέατα παρασκήνια, με παντελώς κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτο τρόπο και με όχημα την πολιτική θεολογία προδιαγραφών θεοκρατικού θρησκευτικού δόγματος περί ΔΔΟ, ο ερασιτεχνισμός και η πολιτική ανευθυνότητα οδηγούν στα εξής:

  • Όπως «ακούγεται» τίθεται ως «σκοπός» η εν τούτοις δημοσίως ανείπωτη πλην παρασκηνιακά (δήθεν) εκκολαπτόμενη (δήθεν) διχοτόμηση.
  • Σε κάθε περίπτωση η διχοτόμηση ακόμη και ως ιδέα είναι παράνομη, ανήθικη και Εφιαλτική. Ποιος εξουσιοδότησε ποιο να απεμπολήσει τα νόμιμα και νομιμοποιημένα
  • Η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) είναι βεβαία γιατί οι ερασιτεχνικά και εν κρυπτώ κινούμενοι δράστες ενός τέτοιοι «ανίερου» σκοπού έχουν ήδη προτείνει ή υποστηρίζουν την πρόταση συνομοσπονδίας.
  • Αθέατα, χωρίς να τίθεται αυτό ως μείζον πολιτειακό ζήτημα και με μια δήθεν διχοτόμηση που «κουβεντιάζεται» στα παρασκήνια, οι ερασιτέχνες δράστες σμιλεύουν προϋποθέσεις μιας ταυτόχρονης δήθεν μεταβατικής συνομοσπονδιακής κατάστασης που ακαριαία νομιμοποιεί τα παράνομα τετελεσμένα της βίας και διαμέσου των εποίκων καθιστά την Άγκυρα συγκυρίαρχο με όλες τις αυτονόητες βαθύτατα ανησυχητικές προεκτάσεις που αυτό συνεπάγεται.
  • Χωρίς αυτό να συζητείται δημόσια στον κατά τα άλλα καθοριστικό προεκλογικό αγώνα για νέο πρόεδρο, η υπόγεια προτεραιότητα είναι όχι η αποκατάσταση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας αλλά μια πλέον ποθητή (εάν είναι δυνατό!) σε πολλά ηγετικά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων τελική διχοτόμηση. Ερμηνεύουμε τι σημαίνει το τελευταίο:
  • Η συνομοσπονδία που θα καταστήσει την Τουρκία συγκυρίαρχο ποτέ δεν θα οδηγήσει σε μια όποια διχοτόμηση αλλά στην αναβάθμιση των ερεισμάτων της
  • επί ολοκλήρου της Κύπρου.
  • Η διχοτόμηση είναι σε κάθε περίπτωση ανέφικτη καθότι η Τουρκία ποτέ δεν θα δεχθεί ανεξαρτησία των Ελλήνων της Κύπρου ενώ με συνομοσπονδία που θα προηγηθεί θα ελέγξει την Κύπρο.
  • Σε καταστροφή θα οδηγήσει ακόμη και μια εξωφρενικά ερασιτεχνική και πιο επικίνδυνη θέση (που και πάλι υπογείως «ακούγεται» πως λέγεται) ότι θα γίνει διαπραγμάτευση όχι για αποκατάσταση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας και για ενιαίο κράτος αλλά για διχοτόμηση.
  • Είναι πολιτική ατιμία να μην λέγονται δημόσια αυτά, είναι εμφύλια γιατί θα μας διαιρέσουν και –ακόμη και αν δεν οδηγήσουν πουθενά επειδή ενδεχομένως η κοινωνία στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αντιδράσεις– το πολιτικό, νομικό και πολιτειακό πλήγμα θα είναι ανεπίστροφα θανατηφόρο.

Επειδή για το τι «ακούγεται» τα πιο πάνω δεν γράφονται τυχαία μπορούν κάλλιστα οι πρωταγωνιστές, δηλαδή τα κομματικά στελέχη των δύο κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να το διαψεύσουν και δημόσια να αποκηρύξουν την διχοτόμηση.

Στα παρασκήνια, σε διμερείς «κουβέντες», στα περιθώρια των Οδοιποριών προς τα Σούσα της Ελβετίας και σε πολλά πολιτικά υπόγεια, ισόγεια και ανώγεια, εκκολάπτεται μια απόλυτα ερασιτεχνική και αναπόδραστα θανατηφόρα ιδέα η οποία δεν συζητείται ως έπρεπε σε πολιτειακά και πολιτικά πλαίσια.

ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ εννοούμε αυτά που δεν έχουμε, δηλαδή θεσμούς παρακολούθησης, ανάλυσης, στάθμισης, εκτίμησης και χάραξης στρατηγικών σχεδίων σε όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής. Και ας μην αντιτάξει κάποιος κάποιες ύστερες ad hoc ομάδες «ειδικών» ή τις συνήθεις συνεδριάσεις υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ποτέ δεν αξιώθηκαν να διαδραματίζουν όπως συμβαίνει σε κάθε σοβαρό κράτος.  Η επιτελική οργάνωση ενός κράτους είναι κάτι πολύ διαφορετικό και το έχουμε εξηγήσει σε άλλες περιστάσεις. Αφορά πρωτίστως τους άριστους των αρίστων των κρατικών λειτουργών ενδεχομένως και ενισχυμένους με «εξωτερικούς» ειδικούς πλην όχι με βεβαρυμμένους νομικιστές, με θεσμολάγνους ή με ειδικούς κάθε είδους σχοινοβατικών δειλών και γραμμικών αντιλήψεων.

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ εννοούμε τον Πολιτειακό Δήμο της Δημοκρατίας μέσα στον οποίο πρέπει να συζητούνται τα πάντα και μέσα στον οποίο η εκάστοτε ανακλητή εξουσία θα λογοδοτεί ακατάπαυστα. Μιας και δεν έχουμε ένα τέτοιο Δήμο θα μπορούσε, τουλάχιστον, η σμίλευση των στρατηγικών μας προσανατολισμών να λαμβάνει χώρα στα πεδία των πολιτικών παρατάξεων, των «οπαδών» τους και των μέσων επικοινωνίας. Για «ιστορικούς» λόγους που αφορούν το πελατειακό σύστημα και τις διαπλοκές ούτε αυτό έχουμε.

Εν μέσω λοιπόν αφασίας η Μεγαλόνησος Κύπρος διολισθαίνει στην Άβυσσο. Εκτιμάται πως ίσως και να κρέμεται στο χείλος της Αβύσσου. Το εάν θα πέσει αφορά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως ο προεκλογικός αγώνας καταμαρτυρεί καθημερινά λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές τίποτα ουσιαστικό δεν συζητείται. Μόνο συνθήματα ή και ύβρεις. Όσον αφορά το μέλλον και την επιβίωση της ΚΔ, στις αθέατες ζώνες οι κομματικοί παράγοντες των μορφικά διαφορετικών πλην ουσιαστικά πανομοιότυπων ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ (ΔΗΣΑΚΕΛ) στήνουν θανατηφόρες αυτοπαγιδευτικές Συμπληγάδες για τις οποίες οι πολίτες ουδέν γνωρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.