Γράμμα στον Γρηγόρη και στον Ευαγόρα: Δεν σας ξεχνάμε ούτε μία στιγμή

Του δρα Ανδρέα Δημητρίου

Τιμούμε την ιερά μνήμη σας αυτό τον μήνα. Κάνουμε μνημόσυνα και εκφωνούμε πατριωτικές ομιλίες. Εξήντα ένα χρόνια μετά τη θυσία σας, αποφάσισα να σας γράψω αυτό το γράμμα. 

Γρηγόρη και Ευαγόρα αυτή τη στιγμή η πατρίδα, που με τις δικές σας θυσίες δωρίσατε σε μας, κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε. Ο Τούρκος κατακτητής αφού παράνομα  εδραιώθηκε στον Βορρά, χωρίς να πληρώνει κανένα τίμημα, τώρα απαιτεί να μπει και στην αυλή μας στον Νότο. Θέλει να μας υποτάξει ψυχικά και πνευματικά για να αποδεχτούμε την ολοκληρωτική παράδοση της Κύπρου μας στην αφεντιά του. Άρχισε απαιτώντας πρώτα συγκυριαρχία στις θάλασσές μας αλλά γνωρίζουμε πού το πάει. Θέλει να υποτάξει τις καρδιές και τις ψυχές μας για να του είναι εύκολο να μας υποδουλώσει ολοκληρωτικά. Να επανακτήσει το νησί των Αγίων και των Ηρώων και να επικυριαρχήσει εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Αυτό είναι το σχέδιο του  από το 1956 με τον Νιχάτ Ερίμ, όταν ακόμα εσείς ζούσατε και αγωνιζόσασταν. Μας το επανέλαβε και ο περιβόητος Νταβούτογλου.

Μερικοί δικοί μας, ακόμη επιμένουν στην …όποια «λύση» και πιέζουν… Δηλαδή τη νομιμοποίηση της κατοχής από εμάς τους ίδιους επειδή θα το πουν λύση.

Ποτέ δεν υπήρξε αληθινή λύση που να εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και να την απορρίψαμε.

Το προσπάθησαν έντονα το 2002 -2004 αλλά ο λαός που εσείς εμπνεύσατε με τις ηρωικές θυσίες σας, το απέτρεψε την τελευταία στιγμή. Εάν δεχόμασταν τέτοια λύση τότε, σήμερα η Τουρκία θα ήταν ήδη ο αφέντης της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής.

Γιατί σας γράφω;

Για να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που θα θυσιάσουμε και τη ζωή μας αν χρειαστεί για να σωθεί η Αγία Γη, η αγαπημένη Κύπρος μας. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Έστω και αν οι  ηγεσίες λυγίσουν εμείς δεν θα σας προδώσουμε ούτε την ιερά θυσία σας θα ατιμάσουμε.

Ελπίζω να μη φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά το θράσος της Τουρκίας είναι απύθμενο. Οι απειλές καθημερινές. Ειδικά όταν εμείς έχουμε απονευρωθεί και χάσαμε τις διαχρονικές αξίες μας. Και ξεχάσαμε και τον Θεό.

Να παρακαλείτε το Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και την Αγία Μητέρα Του και Μητέρα όλων μας, να προστατεύουν την Κύπρο και την Ελλάδα μας. Οι ικεσίες σας γίνονται πολύ πιο αποδεκτές που θυσιάσατε τα πάντα για αρχές και αξίες.

Θεωρήστε αυτά ως ένα μνημόσυνο στην ιερά μνήμη σας.

Δεν σας ξεχνάμε ούτε μία στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *