Η ανάγκη για κοινωνική και πνευματική επανάσταση: Ο τόπος χρειάζεται κάθαρση σε όλα τα επίπεδα

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ

Αυτός ο τόπος με αυτή την πολιτική ηγεσία είναι καταδικασμένος να καταστραφεί. Ο απλός πολίτης αναμένει να υπάρχει μια υπεύθυνη ηγεσία που μπορεί να εμπιστεύεται. Χρειάζεται μια κοινωνική επανάσταση ικανή να ταρακουνήσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και να απαλλαγεί από το κατεστημένο. Τα διάφορα τζάκια σε όλα τα επίπεδα εξουσίας ζεσταίνουν τα μέλη της παρέας αφήνοντας τους απλούς πολίτες στην κρυάδα. Η συμπεριφορά τους είναι τόσο προκλητική που οδηγεί τον κόσμο στην απόγνωση και σε εκρηκτικές καταστάσεις.

  • Ο τόπος χρειάζεται κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και ο μόνος δημοκρατικός τρόπος στο αδιέξοδο είναι η απαξίωση μέσω της κάλπης για να επιλέξει ο λαός τους αντιπροσώπους του που θα είναι ικανοί να επαναφέρουν τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η νομοθετική εξουσία έχει τη δύναμη να περιχαρακώσει τη δημοκρατία.

Όμως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πνευματική επανάσταση σε ηθικές αξίες για να αλλάξει η κουλτούρα του λαού μας που είναι εγκλωβισμένος στις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων. Πρέπει επίσης οι νέοι μας να κατέβουν στην κάλπη για να σώσουν τον τόπο από την παλιομοδίτικη διακυβέρνηση. Διακυβεύεται το μέλλον τους και η απαρέσκεια που εκδηλώνεται με την περιφρόνηση δεν τους λύνει το πρόβλημα. Όλοι μας μέσα στην καθημερινότητα μας να σηκώσουμε μανίκια και να κατακρίνουμε τις άθλιες συμπεριφορές κάποιων μέχρι να εμπεδωθεί στον λαό ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

  • Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που νέμονται την εξουσία ότι η συμπεριφορά τους θα έχει το ανάλογο πολιτικό κόστος. Τα βολέματα αλλήλων και η συμπαιγνία κλειστών κυκλωμάτων συνοδεύονται από μία χαμηλού επιπέδου σκέψη και τρέφονται συγκαταβατικά με την ανοχή μας. Η υποκριτική ευαισθησία διαρκεί όσο η τηλεοπτική της κάλυψη και καταλήγει να συζητείται στα διάφορα πηγαδάκια κοινωνικών συναναστροφών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο στον τομέα τους και να αυξήσουν την επιρροή τους μπαίνοντας δυναμικά στην αποκάλυψη της διαφθοράς, της κατάχρησης εξουσίας και της αυθαίρετης κακοδιοίκησης που ταλανίζει τον τόπο. Να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος διψά για κάθαρση και θα τους αγκαλιάσει στο δύσκολο έργο τους. Η σύγκρουση με την εκτελεστική εξουσία δείχνει αισιόδοξα σημάδια της ανεξαρτησίας τους.

Τέλος, η δικαστική εξουσία θα πρέπει να εγκαθιδρύσει αυτορρυθμίσεις για την αμεροληψία των αποφάσεων της, ούτως ώστε να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών και να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα για τη δημιουργία ενός ουσιαστικού κράτους δικαίου.

Εύχομαι ο τόπος μας να ζήσει καλύτερες μέρες και ο λαός μας να συγκεντρωθεί στο εθνικό πρόβλημα επιβίωσης του, κάτω από τη σκέπη της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

*Εγκεκριμένος Διευθυντής, spyrospetousis.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *