Η ισλαμοποίηση συνδέεται με την ενσωμάτωση, την προσάρτηση, την τουρκοκοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ισλαμοποίηση των κατεχομένων και η πλήρης εναρμόνιση της κοινωνίας με την τουρκική είναι ένας σχεδιασμός, που δεν είναι τωρινός, αλλά συνεχίζεται με στόχο την πλήρη τουρκοποίηση της περιοχής. Σε αυτό το παιχνίδι εντάσσεται και η εκπαίδευση και η θρησκεία, όπως και τα έργα υποδομής- εξάρτησης.

Σε σεμινάριο που διοργανώθηκε για τις γυναίκες στην  κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο καθηγητής Δρ Αχμέτ Ουνσάλ, ο οποίος είναι ο  διορισμένος από την Τουρκία επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων, ανέπτυξε μια ολόκληρη θεωρία για τα καθήκοντα της «αποδεκτής συζύγου» και κάλεσε τις γυναίκες «να παντρευτούν και να πολλαπλασιάζονται». Το σεμινάριο αυτό προκαλεί αντιδράσεις στα κατεχόμενα. Κυρίως για το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες. Αλλά το θέμα είναι ευρύτερο, πιο βαθύ και έχει πολιτικές προεκτάσεις. Αφορά, όπως έχουμε επισημάνει, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της κατοχικής Τουρκίας.

Έχει, πάντως, ενδιαφέρον τι είπε ο εγκάθετος της Άγκυρας ( διαδικτυακή εφημερίδα  Bugün Kıbrıs, μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών):

  •  «Όταν μια κοπέλα βρίσκει ταίρι, είναι απαραίτητο να την παντρευτεί αμέσως χωρίς να περιμένει.
  • Η θρησκεία μας λέει να παντρεύεστε και να αυξάνετε τον αριθμό σας, να πολλαπλασιάζεστε. Λέει ότι οι πιστοί του Μωάμεθ πρέπει να είναι πολυάριθμοι, γι’ αυτό παντρευτείτε.
  • Κάποιοι άνθρωποι παντρεύονται, περνούν τα χρόνια και ακόμα δεν έχουν παιδιά, γιατί; (Λένε) έχουμε μια γάτα! Αποκλείεται, ο λόγος του γάμου είναι η αναπαραγωγή, η τεκνοποίηση. Όχι για να διασκεδάσουμε!
  • Ένας παντρεμένος άνδρας πρέπει να φροντίζει τη γυναίκα του, αν δεν μπορείς, μην παντρευτείς. […]
  • Είναι επίσης καθήκον των ανδρών να πληρώνουν τα έξοδα στέγασης, ένδυσης και υγείας. Μπορείτε να αγοράσετε μια μαντήλα για 150 χιλιάδες λίρες ή 15 λίρες. Ένας άνθρωπος θα αγοράσει ό,τι μπορεί να αντέξει οικονομικά.
  • Οι άνθρωποι παντρεύονται για να αναπαραχθούν. Ως εκ τούτου, η γυναίκα πρέπει να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του συζύγου της στο κρεβάτι. Οι ανάγκες της θα ικανοποιηθούν.
  • Η γυναίκα πρέπει να μείνει μακριά από όλους τους άνδρες εκτός από τον σύζυγό της. Απαγορεύεται. Πρέπει να προστατεύσει την αγνότητά της.
  • Ο Αλλάχ αγαπά τον παντρεμένο υπηρέτη Του περισσότερο από τον ανύπαντρο υπηρέτη Του. Το λιγότερο αγαπημένο πράγμα του Αλλάχ είναι το διαζύγιο».

 Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» του Σενέρ Λεβέντ, επί του θέματος αυτού δημοσίευσε άρθρο του δικηγόρου Τατζάν Ρεϊνάρ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει και το εξής:

«Οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται υπό πολιορκία από τέσσερις πλευρές. Ένας φανατικός εκδίδει φετφάδες, ξεδιπλώνει ένα πανό με τη λέξη ‘τζιχάντ’ στην πλατεία Ναμίχ Κεμάλ, δηλητηριάζει παιδιά, νέους και γυναίκες. Σπέρνουν σπόρους μίσους στις φλέβες μας, τον νόμο της Σαρία [Σημείωση ΓΤΠ: ισλαμικός νόμος] με το πρόσχημα της θρησκείας».

Είναι ξεκάθαρο ότι το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να ενσωματώσει τα κατεχόμενα διά της πλήρους εξάρτησης -που υπάρχει έκπαλαι- επιβάλλοντας την παρουσία του παντού.  Ο ασφυκτικός έλεγχος που ασκεί η Άγκυρα διασυνδέεται βαθμηδόν πλέον και με τον παράγοντα της εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων. Με τη δημιουργία δεσμών εξάρτησης. Όπως έγινε με τη μεταφορά νερού με υποθαλάσσιους αγωγούς. Όπως και  ο σχεδιασμός για  τη μεταφορά ηλεκτρισμού. Υπενθυμίζεται πως  πρόσφατα μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα (Diyalog 31.10.22), πως το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη ενόψει προβλημάτων που παρατηρούνται στα κατεχόμενα, που κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στο σκοτάδι.

Μπορεί οι Τουρκοκύπριοι να αντιδρούν ( όχι όλοι), αλλά δεν μπορεί αυτό να μην απασχολεί και την Κυπριακή Δημοκρατία. Γιατί η ισλαμοποίηση συνδέεται με την ενσωμάτωση, την προσάρτηση, την τουρκοκοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *