Η Κυπριακή Δημοκρατία διευκολύνει εκδηλώσεις μίσους και υπονόμευσής της!

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό του μίσους στα Κόκκινα. Φέτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, στις εκδηλώσεις στον θύλακα των Κοκκίνων   συμμετείχαν περίπου 1.131 Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με 61 μικρά λεωφορεία με τη συνοδεία ασθενοφόρου μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Δηλαδή, πέρασαν όπως και κάθε χρόνο μέσα από τις ελεύθερες περιοχές, με  διευκολύνσεις που παρέχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα, διά θαλάσσης, με σκάφη, στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω της κατεχόμενης Κερύνειας έφτασαν και άλλοι συμμετέχοντες. Όπως έχει μεταδοθεί στην  περιοχή προσγειώθηκαν και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν και άλλους «επίσημους» του ψευδοκράτους, μεταξύ αυτών και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Για να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο στη σωστή του διάσταση και όχι σε αυτή που ενδεχομένως να έδινε ένα γλωσσάρι ή μια επιδοτούμενη επαναπροσεγγιστική εκδήλωση, είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία διευκολύνει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων σε μια εκδήλωση μίσους.

  • Διευκολύνει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων σε μια εκδήλωση για να γιορταστεί η επέτειος των τουρκικών βομβαρδισμών στην περιοχή της Τυλληρίας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων αλλά και εθνοφρουρών.
  • Γιορτάζουν για τους βομβαρδισμούς και το θάνατο που σκόρπισαν. Και την ίδια ώρα, σπεύδουν να διατυπώσουν και την… ετοιμότητά τους για να επανέλθουν στις συνομιλίες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται ποσώς να προσφέρει διευκολύνσεις για να γίνουν πανηγύρια και εκδηλώσεις, για να τιμηθεί μια ενέργεια υπονόμευσης της. Αυτές οι διευκολύνσεις δεν προάγουν τη συνεργασία και δεν ρίχνουν γέφυρες συνεννόησης. Προσφέρουν πεδίο για περαιτέρω καλλιέργεια του μίσους.

Την ίδια ώρα, το κατοχικό καθεστώς θέτει περιορισμούς για οργανωμένες μεταβάσεις Ελληνοκυπρίων σε κατεχόμενες εκκλησίες, για να γίνουν λειτουργίες. Ή θέτει προσκόμματα στη βοήθεια για τους εγκλωβισμένους.

Όσο υπάρχει αυτή η απάθεια, η προσαρμοστικότητα τόσο πολύ θα αποθρασύνεται ο τουρκικός επεκτατισμός. Να γίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία… τροχονόμος για τις γιορτές του μίσους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *