Η μόνη επιλογή στις εκλογές για όσους θέλουν θετική αλλαγή για τον τόπο και την πατρίδα μας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του Γιώργου Περδίκη

Σε λίγες μέρες έχουμε να επιλέξουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτόν που θα κυβερνήσει την Κύπρο με το Υπουργικό Συμβούλιο του τα επόμενα 5 χρόνια, εκτός αν στο μεταξύ ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων συναινέσει στα σχέδια των Τούρκων για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η ισχυρή προτροπή του Κινήματος προς όλα τα μέλη και φίλους/ες μας, είναι να υποστηρίξουμε δυναμικά την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Υπενθυμίζω ότι η υποστήριξη  μας προς τον Νικόλα, δεν είναι εν λευκώ. Είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων μαζί του που κατέληξαν σε μια συμφωνία που αφορά όλα τα θέματα όπως Κυπριακό, Πράσινη Ανάπτυξη, Προστασία της Φύσης και των Ζώων, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός κ.ο.κ. (μπορείτε να βρείτε τη συμφωνία στην ιστοσελίδα μας www.cyprusgreens.org).

Ίσως πάλιν κάποιοι/ες από εσάς να έχετε καταλήξει στην επιλογή σας. Να μην σας ενδιαφέρει με ποια υποψηφιότητα ο τόπος μας θα προχωρήσει μπροστά, θα έχει χώρο και δικαίωμα να υλοποιηθεί το όραμα για αλλαγή, θα έχει οξυγόνο η ελπίδα.

Ίσως για τους δικούς σας λόγους να μην σας ενδιαφέρει εάν αυτή η Κυβέρνηση συνεχίσει για μια ακόμα πενταετία. Για κάποιους δικούς σας λόγους, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει εάν θα συνεχίσει η πολιτική καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς προχωρεί η έναρξη εργασιών στη Λίμνη Πόλης Χρυσοχούς (Σιακόλας), στο δάσος Πυκνής Πέγειας (Βασιλείου), πολυώροφο τουριστικό συγκρότημα πάνω στα αρχαία στη Γεροσκήπου και στο δάσος Πέρα Πεδί (Νίκος plot), ενώ η Κυβέρνηση αυτή προωθεί νέους αυτοκινητόδρομους στο δάσος Αθαλάσσας και Ακαδημίας, πάρκο κροκοδείλων και ξεπούλημα των ακτών και των δασών.

Προφανώς υπάρχουν και ανάμεσα σας άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (που ήδη άρχισε το ξεπούλημα σε ξένα fund), για την αποζημίωση όσων αδικήθηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων και την κατάρρευση των τραπεζών, για τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και των μικρών επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Υπάρχουν σίγουρα και άτομα που δεν τους ενδιαφέρει ποσώς το μέλλον της πατρίδας μας π.χ. εάν προκύψει μια συμφωνία στο Κυπριακό που θα νομιμοποιεί την παρουσία Τουρκικών στρατευμάτων, εγγυήσεων και εποίκων, θα επιτρέπει τη συνέχιση του εποικισμού και θα  θέτει ολόκληρη την Κύπρο (και την ΑΟΖ της) υπό Τουρκική κυριαρχία.

Μπορεί να ζείτε στη δική σας Παραμυθούπολη, σαν αυτή που εγκαινίασε παραμονές Χριστουγέννων ο απερχόμενος Πρόεδρος. Μπορεί να έχετε ξεχάσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Μπορεί να είστε οπαδοί του success story και να πηγαίνετε κάθε Κυριακή εκδρομή στο Τρόοδος με το τελεφερίκ.

Σε αυτά τα άτομα δεν μπορώ να πω πολλά. Έχουν κάνει την επιλογή τους, φέρουν και την ευθύνη για ότι προκύψει.

Απευθύνομαι στους υπόλοιπους, που θέλουν να δουν θετική αλλαγή για τον τόπο και την πατρίδα μας. Όλοι/ες εμείς θέλουμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα ως λαός, με μια νέα δημοκρατική Κυβέρνηση με πρόεδρο τον Νικόλα, και με σύνθεση που θα αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια μονοκομματική Κυβέρνηση, όπου οι ημέτεροι και οι φίλοι του κυβερνώντος κόμματος, οι φίλοι και συγγενείς του Προέδρου, θα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.

Με όλο το σεβασμό προς τους υπόλοιπους υποψήφιους είτε πρόκειται για τον Σταύρο Μαλά (ΑΚΕΛ), Γιώργο Λιλλήκα (Συμμαχία Πολιτών) και Χρίστο Χρίστου (ΕΛΑΜ), δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν αυτό το όραμα της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας. Είναι εξ’ άλλου βέβαιο (σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις) ότι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Κατ’ ακρίβεια αν κάποιος πει ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο πλην του Νικόλα, ουσιαστικά είναι τον Νίκο Αναστασιάδη, και τον ΔΗΣΥ που ευνοεί, δεν θα είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για όσους επιλέγουν να μην ψηφίσουν ή να ρίξουν λευκό. Λυπούμαι που το παραδέχομαι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ που υποστηρίζουν.

Συνεπώς, φίλοι και φίλες, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν επιπλέον. Ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, παίρνει την απόφαση του/της. Κάθε ψήφος μετρά. Η δική σου ψήφος μετρά, όσο μετρά και η δική μου. Έχουμε όλοι/ες ευθύνη για το αποτέλεσμα, αυτό μην το ξεχνάτε.

*Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *