Η πραγματική μάχη εναντίον της διαφθοράς και το εμπόδιο που δημιουργεί η «τρέλα» του Δημάρχου Πάφου

Δημοσιογραφική διάσκεψη του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος/ ΚΥΠΕ/ Κική Περικλέους

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Την περασμένη Κυριακή έγραψα, για τις προσπάθειες του Εξοχότατου Δημάρχου της Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, να πατάξει τη διαφθορά, και τον συμβούλευσα να απευθυνθεί πάραυτα και ταχύτατα στον εισαγγελέα και την αστυνομία, να δώσει ότι στοιχεία έχει ώστε να καταδικαστούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι -σύμφωνα με την καταγγελία του- έχουν παρανομήσει.

Σημείωνα δε ότι εάν δεν το κάνει θα χάσει και το όποιο δίκιο έχει, και συμπληρώνω σήμερα, ότι αυτοί που τον πίστεψαν, εάν δεν δώσει στοιχεία και αποδείξεις, θα τον πάρουν με τις πέτρες. 

Αντί να πράξει το αυτονόητο και να τρέξει στις αρχές και να παραδώσει ότι έχει για τους επίορκους -σύμφωνα με τον ίδιο- πολιτικούς άνδρες, εξαπέλυσε άθλια επίθεση εναντίον μου, χρησιμοποιώντας τα απίστευτα ψέματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Λίγο-πολύ με παρουσίασε ως κάτοχο μετοχών του «Μέγκα», οι οποίες ανήκουν δήθεν στον πρώην εκδότη του «Έθνους» Γιώργο Μπόμπολα. Αν έκανε ένα τηλεφώνημα στον Έφορο Εταιρειών θα γνώριζε ότι δεν κατέχω καμία μετοχή, καμίας κυπριακής η ελληνικής εταιρείας, οπότε θα απαντούσε σε αυτόν που τον γελοιοποίησε, δίνοντάς του μία ψεύτικη πληροφορία, ότι ΔΕΝ ισχύει. Για ενημέρωσή του, ήμουν ίσως ο μόνος εργαζόμενος που ΔΕΝ αγόρασε μετοχές του «Μέγκα» Ελλάδος, όταν εισήλθε στο Χρηματιστήριο, και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.

Ο Εξοχότατος Δήμαρχος Πάφου δεν αντιλήφθηκε καν ότι θα μπορούσε κάποιος να του στήσει παγίδα, να τον φέρει σε αντιπαράθεση μαζί μου -όπως είπε σε συνάδελφο «είναι μεγάλο όνομα ο Ιγνατίου»- για να απαξιώσει τον ίδιο και τον αγώνα του εναντίον της διαφθοράς. Διότι όταν ο κατ’ εξοχήν πολέμιος, όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, της διαφθοράς αποδεικνύεται ότι ψεύδεται, δεν θα τον πιστεύει κανείς, ακόμα και αν έχει δίκιο. Αλλά ποιος έχασε τη λογική για να την βρουν οι παρατρεχάμενοι του Εξοχότατου;

Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον τεράστιο Πάφιο Πολιτικό Άνδρα. Πιθανότατα θα τον συναντήσω στα δικαστήρια, εάν στο μεταξύ δεν παραδεχθεί ότι ο άθλιος ισχυρισμός του ήταν ένα ψέμα. Σίγουρα, με την απαράδεκτη πράξη του, δεν απαξίωσε εμένα όπως στόχευαν αυτοί που τον παραπλάνησαν, αλλά απαξίωσε τον εαυτό του. Ο δικηγόρος μου του έστειλε επιστολή αναφέροντας ότι ψεύδεται και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο, ότι δηλαδή έχω στην κατοχή μου μετοχές. Μεταξύ μας, μακάρι να είχα μετοχές, διότι μετά από 40 χρόνια καριέρας μόνο τα δάνεια μου μείνανε…

Όσοι δίνουν την πραγματική μάχη εναντίον της διαφθοράς, χωρίς φόβο και πάθος, γνωρίζουν ότι ο Εξοχότατος Δήμαρχος της Πάφου, εμποδίζει με τη «τρέλα» του για τη δημοσιότητα, παρά βοηθά τις προσπάθειες για να αποκαλυφθούν αυτοί που ρήμαξαν τα κρατικά ταμεία, αυτοί που έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη «αριστοκράτες» και «τζάκια» στην πλάτη των φορολογουμένων και ρημάζοντας τα κρατικά ταμεία.

Μου έλεγαν ότι άνθρωποι όπως τον εν λόγω Εξοχότατο, είναι κλασσικές περιπτώσεις «δημοσιοσχετιστών», και ατόμων που περνούν ώρες μπροστά στον καθρέπτη θαυμάζοντας τον εαυτό τους. Είναι ένας νάρκισσος, μου είπαν. Δεν το γνωρίζω, ομολογώ. Θα έλεγα κάτι άλλο, όμως, για να μην τον αδικήσω. Ίσως να του συνέβη ότι έχει συμβεί σε εκατομμύρια ανθρώπους, που εθίστηκαν με τον τηλεοπτικό φακό, και οι οποίοι ενδιαφέρονται να «βγουν στο γυαλί» και ας πουν και βλακεία, και ας πουν και ψέμα. Νομίζουν ότι επειδή η τηλεόραση είναι «αέρας», όσα ισχυρίζονται, ακόμα και τα ψέματα τους, τα παίρνει ο αέρας.

Ο κ. Δήμαρχος δεν θα με απασχολούσε εάν δεν χρησιμοποιούσε ένα καραμπινάτο ψέμα για να με πλήξει με τρόπο ύπουλο. Το χειρότερο που έκανε δεν ήταν το ψέμα. Αλλά επέτρεψε στον κάθε αλήτη του Διαδικτύου να με βρίζει χυδαία. Έδωσε την ευκαιρία στους Ελαμίτες, τους Κύπριους υποστηρικτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, και στους οπαδούς της «όποιας λύσης», να τον υποστηρίξουν με εμετικό τρόπο. Στη θέση του θα ντρεπόμουνα να με υποστηρίζουν ειδικά αυτοί. Τους επέτρεψε να ισχυριστούν ότι «και αυτός διεφθαρμένος είναι». Αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο Εξοχότατε. Το αντίθετο συμβαίνει.

Η υπόθεση αυτή, που ξεκίνησε με το ψέμα του κ. Δημάρχου, έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς της Χ.Α. και στους οπαδούς της «λύσης ότι νάναι», να δείξουν αυτό που πραγματικά είναι. Οι πρώτοι κυριαρχούνται από τα φασιστικά τους πιστεύω, και οι δεύτεροι απέδειξαν γιατί είναι «ερωτευμένοι» με τον φανατικό ισλαμιστή και αυταρχικό Ταγίπ Ερντογάν. Και οι δύο τους είναι επικίνδυνοι για την κυπριακή κοινωνία. Οι πρώτοι προπαγανδίζουν το μίσος, διότι ο κακός εθνικισμός δεν έχει καμία σχέση με τον καλό πατριωτισμό, και οι δεύτεροι υποστηρίζουν σκέτα-νέτα την παράδοση στην Τουρκία. (Σ.Σ.: Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι άλλο να επιθυμεί κανείς λύση, και άλλο να απαιτεί την «όποια λύση». Οι οπαδοί της «όποιας λύσης» αποτελούν την ισχνή μειοψηφία του λαού μας, ούτε στο 1% δεν φτάνουν. Σε αυτούς αναφέρομαι).

Ήθελα να πω και στον Εξοχότατο, αλλά και στους ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, ότι εδώ θα είμαστε, εγώ απέναντι σας. Διότι εγώ δεν ζω σε γυάλινο σπίτι. Όσον αφορά τον κ. Άντρο Κυπριανού, που έκανε και δηλώσεις για τις καταγγελίες του κ. Δημάρχου για τους μιζαδόρους πολιτικούς αρχηγούς, προχώρησε και σε διαψεύσεις -και ορθώς έπραξε- χάρηκε μου είπαν όταν πρωτόμαθε τον ψευδέστατο ισχυρισμό του Πάφιου Δημάρχου. Είναι άβυσσος η ψυχή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η λάσπη που μου έριξε ο Εξοχότατος, επέστρεψε στον ίδιο. Μακάρι να μπορέσει να κάνει το ίδιο και ο κ. Κυπριανού. Για μένα, μέχρι αποδείξεως του εναντίον, είναι αθώος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις εναντίον του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ή άλλου πολιτικού αρχηγού. Και για όσο διάστημα δεν παρουσιάζει αποδείξεις, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Εξοχότατος ψεύδεται και γι’ αυτές τις υποθέσεις.

Ο κ. Δήμαρχος κατάφερε ένα ισχυρότατο κτύπημα σε όσους πολεμούν τη διαφθορά. Κρίμα, διότι αρκετοί άνθρωποι πίστεψαν σε αυτόν. Για όσο διάστημα δεν παρουσιάζει στοιχεία, θα βρίσκεται στο «εδώλιο» των κοινωνικών δικτύων, των ίδιων δικτύων που χρησιμοποίησε για να αναγορευθεί σε «ιεράρχη» της κάθαρσης.

Αναμένουμε κ. Δήμαρχε. Δώστε στοιχεία και αποδείξεις. Και θα είμαι ο πρώτος που θα σας χειροκροτήσει. Αλλά, στο μεταξύ, να βρείτε και το θάρρος να απολογηθείτε για το ψέμα που με αφορά. Αν δεν το κάνετε, δεν είστε μόνο ψεύτης, αλλά και συκοφάντης. Αν παραδεχθείτε το λάθος σας, θα δείξετε πολιτικό θάρρος και τόλμη.

Σημείωση: Πολλά από τα παραπάνω ισχύουν και για τον πρώην διευθυντή του Λόγου, κ. Πρωτοπαπά. Θα πρέπει να αποδείξει τους ψευδείς ισχυρισμούς του στο Δικαστήριο ο άμοιρος.

Υστερόγραφο: Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα γεγονότα στο Κραν Μοντανά, και πριν από τις διαπραγματεύσεις στο ελβετικό θέρετρο, δεν είναι ότι καλύτερο για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Όσο και να ωραιοποιεί τα πράγματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η έκθεση που αποκάλυψε ο συνάδελφος Αποστόλης Ζουπανιώτης, δεν επιρρίπτει ευθύνες στην κατοχική δύναμη. Προσωπικά περίμενα και πιο κακή την έκθεση, διότι ο ωραιοπαθής (πανάθεμα τον) Έσπεν Μπαρθ Άιντε είχε σκοπό να διασώσει την Τουρκία. Βεβαίως, δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια ο εν λόγω κύριος. Αντίθετα. Κάνει το άσπρο μαύρο. Αλλά, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δοθούν τα πραγματικά πρακτικά στη δημοσιότητα. Και όταν λέω πραγματικά πρακτικά καταλαβαίνουν όλοι οι πρωταγωνιστές τι εννοώ. Ναι, και το παραλήρημα του κατοχικού ηγέτη, και τις ειρωνείες του Ακιντζί και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και το ΟΧΙ που είπαν ενώπιον όλων, όταν ρωτήθηκαν για τις εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα και την παραμονή εσαεί των κατοχικών στρατευμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.