Ήταν ένα ραντεβού ψυχής και αγάπης:Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Μουγιάρη στην Αθηένου

Η Αθηένου τίμησε τον ευεργέτη της, Νίκο Μουγιάρη. Φωτογραφία, Πόλυς Κυριάκου

Του Πόλυ Κυριάκου Την Τρίτη 3 Ιουλίου, μια εκδήλωση σε ένα χωριό της Κύπρου δεν ήταν σαν τις άλλες. Μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη βραδιά στόλισε με τον καλύτερο τρόπο την ησυχία της κωμόπολης της Αθηένου με μια πέρα για πέρα συγκινητική συνάθροιση.

Ένα παιδί γέννημα θρέμμα του ιστορικού αυτού σημείου της Κύπρου τιμήθηκε από τις επίσημες αρχές της Αθηένου. Πρόκειται για τον Νίκο Μουγιάρη, τον Κύπριο που αναχώρησε στην εφηβεία του για την Αμερική,  ο οποίος σήμερα μάς κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για τα επαγγελματικά του επιτεύγματα, αλλά και για τη στάση ζωής που ακολουθεί, την αγάπη του για τον άνθρωπο, την αγάπη του για την πατρίδα, την συμβολή του στην παιδεία, στην εκπαίδευση, την Ελληνική γλώσσα, τη φιλανθρωπία του, και την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει.

Ήταν μια σύντομη και απλή συνάντηση στην πλατεία της Αθηένου που γέμισε ασφυκτικά από Αθηενίτες οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αγαπημένο συγχωριανό τους. Ήταν ένα ραντεβού ψυχής και αγάπης. Ήταν μια γιορτή πολύ αλλιώτικη. Μια γιορτή και εκδήλωση χαράς για έναν τόσο ιδιαίτερο άνθρωπο και πατριώτη ο οποίος, όπως είπε, δεν έχει ταλέντο στα λόγια. “Χημικός είμαι”, ανέφερε. Όμως μόνο και μόνο με την απλότητα και τον τόνο της φωνής του κατάφερε να αγγίξει όλους αυτούς που μαζεύτηκαν από όλη την Κύπρο για να τον ακούσουν και να κάνουν μια χειραψία μαζί του.

Η οργανωμένη κοινότητα της Αθηένου χόρεψε, τραγούδησε και έδωσε τον δικό της τόνο στην εκδήλωση. Αξίζει να πούμε, ότι ένας πολύ καλός φίλος του Νίκου Μουγιάρη, ο Φίλιππος Πατσαλης ζωγράφισε με τα πιο όμορφα χρώματα το πορτρέτο του, κάνοντας μια διαδρομή μέσα από τους δρόμους της προσφοράς του υπερήφανου Αθηενίτη της Αμερικής. Σύντομη αναφορά έκανε επίσης ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος ανακοίνωσε τις αποφάσεις του Δήμου οι οποίες τιμούν τον Νίκο Μουγιάρη.

Ο Νίκος Μουγιάρης μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του σε αυτό το μακρινό σημείο του πλανήτη, στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε και δημιούργησε τις επιχειρήσεις του. Παρόλες όμως τις επιχειρηματικές του επιτυχίες, ποτέ δεν λησμόνησε την μικρή του πατρίδα. Ποτέ δεν ξέχασε ούτε για ένα λεπτό τον τόπο της καταγωγής του. Λίγοι είναι οι επιχειρηματίες που θυμούνται να προσφέρουν σε όσους και σε ό,τι έχει ανάγκη. Η προσφορά του είναι τεράστια. Από βοήθεια σε μικρά παιδιά στην Αφρική, μέχρι προγράμματα παιδείας, από lobby στην Αμερική με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων, όπως και πολιτιστικές και άλλες εισφορές που χρειάζονται σελίδες ολόκληρες ώστε να αποτυπωθούν.

Η ουσία είναι μια. Ότι ένας δικός μας άνθρωπος έδωσε και δίνει καθημερινά το καλό παράδειγμα. Παράδειγμα ανθρωπιάς, παράδειγμα πατριωτισμού, παράδειγμα φιλανθρωπίας και αξιοπρέπειας.

Θαρρώ πως εάν τον ρωτούσαμε τι μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ώστε να φανούμε κι εμείς χρήσιμοι στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας, θα μας έλεγε: Δεν έχει σημασία πόσο μικρός ή μεγάλος είσαι, πόσο οικονομικά ισχυρός ή ανίσχυρος είσαι, μπορούμε όμως όλοι να δώσουμε από αυτά που έχουμε ή ακόμα κι από αυτά που δεν έχουμε ώστε να αξίζουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι. ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία και με υπερήφανα ελληνικά γράμματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *