«Κάλεσ’ τον στο γάμο σου, να σου πει τζι από χρόνου»: Η περίπτωση Σημίτη και το χαλασμένο φαξ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στον κ. Κώστα Σημίτη, που η Ελλάδα είχε την κακή τύχη να τον έχει για πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια. Ο άνθρωπος που αποδέχτηκε το σχέδιο Ανάν, πριν το διαβάσει.

  • Θυμάστε που χάλασε το φαξ του ΥΠΕΞ της Ελλάδας και δεν έφθασαν όλες οι σελίδες. Ο Σημίτης όμως, χωρίς να το διαβάσει το έκρινε και αποφάσισε ότι είναι καλό σχέδιο για λύση του Κυπριακού. Φυσικά μπορεί ο κ. Σημίτης να είχε υπερφυσικές πνευματικές ικανότητες και να μπορούσε να κρίνει κάτι που δεν διάβασε.

Σίγουρα όμως είχε υπερατλαντικές δυνατότητες, που υπαγόρευαν την «ορθή» πολιτική, όπως τη στάση του στα Ίμια. Και μας παρότρυνε να αποδεχτούμε το σχέδιο Ανάν. Δεν τον ένοιαζε αν διαλυόταν η Κυπριακή Δημοκρατία και τη θέση της καταλάμβανε το τουρκικό προτεκτοράτο, όπου ως σήμερα ο ελληνισμός της Κύπρου και η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβιβαζόταν «σε κοινότητα και θα αναζητούσε κηδεμόνα».

Τα δημοψηφίσματα δεν δίνουν πάντα την ορθή απάντηση, λέει ο θλιβερός κ. Σημίτης. Φυσικά αυτό συμβαίνει, όταν τον λαό καθοδηγούν ή εμπνέουν ηγέτες σαν το Σημίτη ή το διάδοχό του Γ. Παπανδρέου ή τους πληθωρικούς Βενιζέλο και Πάγκαλο. Ή ακόμα τον Τσίπρα ή τους σαντανωμένους ηγέτες της πάλαι ποτέ θαλασσοκράτειρας, που δεν ξέρουν αν θέλουν Brexit ή Breback.

Όμως, ευτύχησε τότε η Κύπρος να έχει Πρόεδρο έναν από τους μεγάλους ηγέτες του ελληνισμού. Δεν μπορούσαν να τον ξεγελάσουν ή να τον δελεάσουν οι λόρδοι και οι υπερατλαντικοί φωστήρες. Μετρούσε στα κείμενα κάθε λέξη και δεν του ξέφευγε ούτε ένα γιώτα, ένα νι ή ένα σίγμα. Και με το ιστορικό και εμπεριστατωμένο διάγγελμά του κονιορτοποίησε το σχέδιο του λόρδου Χάνεϊ και φώτισε τον δρόμο του κυπριακού λαού, που με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76% αποφάσισε να κλείσει τον δρόμο στο σχέδιο Ανάν. Και ο Σημίτης και οι εδώ πρωταγωνιστές του «ΝΑΙ» ακόμα δεν το χώνεψαν. Δεν χώνεψαν ότι «υπερασπιστήκαμε το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά μας».

  • Δεν μπορούν να κατανοήσουν απλά, ότι το 76% του «ΟΧΙ» δεν ήταν μια απλή πλειοψηφία που την παρέσυρε ο Τάσσος. Ήταν η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, που έθεσαν την Κύπρο πάνω από το κόμμα τους και πάνω από τις καταστροφικές για την Κ.Δ. και τον ελληνισμό προτροπές των Σημίτη, Παπανδρέου, Κληρίδη, Αναστασιάδη και Κασουλίδη και λοιπών πρωτοπαλίκαρων της συνομοταξίας των Ανανιστών.

Είναι ο Σημίτης πολιτικό πρόσωπο, που μπορεί κάποιος να τον προσκαλέσει για να αποδώσει τιμές σε ένα πολιτικό ηγέτη, όπως τον Γλαύκο Κληρίδη; Εντάσσουν τον Γλαύκο Κληρίδη στη συνομοταξία Σημίτη; Γιατί τον έφεραν; Για να μας θυμίσει πως αυτός διέγραψε την πολιτική του ενεργού ηφαιστείου του Γλαύκου Κληρίδη, που πρωτοστάτησε για την ακύρωση της έλευσης των S-300 και τη μεταφορά τους στην Κρήτη; Μήπως τον έφεραν για να μας θυμίσει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης μας εξόρκιζε να αποδεχθούμε το σχέδιο Ανάν, που μείωσε πολύ την υστεροφημία του; Μήπως για να μας θυμίσουν απειλητικά το σχέδιο Ανάν, όταν ο Σημίτης μας λέει ότι κάναμε λάθος που το απορρίψαμε; Τον κάλεσαν στο γάμο για να πει στο ζευγάρι να ξανασκεφτούν καλύτερα την επιλογή τους στον επόμενό τους γάμο;

  • Το έθνος λοιδορεί τον Σημίτη που μας ρεζίλεψε στα Ίμια, που έκαμε το έθνος καταδότη, παραδίδοντας τον Οτζαλάν στους Τούρκους, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία με τα τοξικά δάνεια για να δείχνει ψεύτικες επιδόσεις της δραχμής, που οδήγησε την Ελλάδα στα μνημόνια και την πτώχευση. Και τον έφεραν για να τιμήσουν τον Γλαύκο Κληρίδη και να μας κουνήσει το δάκτυλο της φοβέρας, επειδή είπαμε «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Κύπρου; Λογαριάζουν να μας φέρουν ένα νέο σχέδιο Ανάν και το πρωτοαναγγέλουν με τον ανάξιο της Ιστορίας, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη; Ο Σημίτης είναι πολιτικός, δείγμα προς αποφυγήν.

Εμείς που θα πούμε και πάλι «ΟΧΙ», λέμε στον Κώστα Σημίτη: ΝΤΡΟΠΗ. Και σας αυτούς που τον κάλεσαν «αιδώς Αργείοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.