Κάλεσμα για μία νέα στρατηγική: Σε θανάσιμο κίνδυνο η Κύπρος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση

FILE PHOTO. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο τουρκοκύπριος ηγέτης πριν από το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουνίου/ ΚΥΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION: Η ‘ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ’ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Με την πίσω από κλειστές πόρτες ‘Διάσκεψη για την Κύπρο’ που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου 2017, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Οι λόγοι πηγάζουν από την καταστροφική συλλογική συνθηκολόγηση με τις διχοτομικές απαιτήσεις της Τουρκίας. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, κατά την τελευταία φάση της εποχής της Βρετανικής αυτοκρατορίας . Στη συνέχεια προωθήθηκε μετά τις δύο τουρκικές εισβολές στην Κυπριακή Δημοκρατία το 1974.

Η συνθηκολόγηση αρχικά ήταν έμπνευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Όμως, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν την Τουρκία και με βάση τα δεδομένα της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου που δεν ισχύουν σήμερα, διαδοχικές κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ορισμένων Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη τελικά υποστήριξαν αυτή την συνθηκολόγηση. Ενδίδοντας σε διπλωματικές εξωτερικές πιέσεις, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας υποχώρησαν επίσης. Το αποτέλεσμα ήταν να διαμορφώσουν οι παράγοντες αυτοί τις πολιτικές τους χωρίς καμία δίκαιη και επίσημη διαβούλευση με την συμμετοχή αυτών που έπρεπε να ληφθούν πρώτιστα υπόψη – των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τουλάχιστον από το 1964, μια πλήρη δεκαετία πριν τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974, διαδοχικές Τουρκικές κυβερνήσεις ακολούθησαν μια αναβαθμισμένη νέο-ιμπεριαλιστική στρατηγική η οποία αρχικά διατυπώθηκε το 1956. Αυτή η στρατηγική βασίστηκε κυρίως σε πέντε δογματικές θέσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αξίες, που διατυπώνονται σε κορυφαία νομικά κείμενα, όπως ο Αμερικανικός Νόμος Περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964.

(1) Η νήσος Κύπρος είναι ‘μια επέκταση’ της ‘μητέρας πατρίδας Τουρκίας’.

(2) Οι αρχές της ενσωμάτωσης, πλειοψηφικής δημοκρατίας και ενιαίας αυτοδιάθεσης πρέπει να φαλκιδευθούν

(3) Μέσω του ‘δικοινοτισμού’ οι πολίτες του ιδίου κυρίαρχου κράτους πρέπει να διαιρεθούν σε δύο ξεχωριστές εθνο-θρησκευτικές ‘κοινότητες’ με καταβολές της διαίρεσης από τον καιρό της Οθωμανικής και Βρετανικής αυτοκρατορίας, όπου διαιρούσαν τους Κύπριους σε ‘Μουσουλμάνους΄ και ‘μη-Μουσουλμάνους’.

(4) Μέσω της ‘διζωνικότητας΄ το έδαφος της νήσου Κύπρου πρέπει να τεμαχιστεί σε τέσσερα μέρη, δηλαδή δύο ‘Βρετανικές Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων’, συν δύο εθνο-θρησκευτικά διαχωρισμένες ‘ζώνες’ που να κυβερνούνται αντίστοιχα από ένα ‘Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος’ και από ένα ‘Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος’.

(5) Η ‘Δικοινοτική’ διαίρεση και ο ‘διζωνικός’ διαχωρισμός πρέπει να συμπληρώνονται από ένα διεστραμμένο είδος ‘ομοσπονδίας’, σχεδιασμένο να διευθετήσει τις παρατυπίες, να διευκολύνει τον μηχανισμό δημογραφικής αλλοίωσης και να διαιωνίσει διάφορες συνθήκες, οι οποίες παραχωρούν παράλογα δικαιώματα στην Τουρκία.

Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι επιθετική χώρα. Εξαπέλυσε τρεις εισβολές στη Κύπρο: στις 27 Ιουνίου 1570, μια κίνηση που κατέληξε στη κατάκτηση και στην αποικιοποίηση (της νήσου), στις 20 Ιουλίου 1974 απαντώντας, υποτίθεται, σε ένα πραξικόπημα στη Λευκωσία που διέπραξε η χούντα στην Αθήνα, και στις 14 Αυγούστου 1974, τρεις εβδομάδες μετά την πτώση τόσο της χούντας στην Αθήνα όσο και του ολίγων ημερών καθεστώτος-μαριονέττας στη Λευκωσία.

Το 1974, η Τουρκία ετοίμασε το έδαφος για αυτό που ήθελε να δημιουργήσει: έναν εθνο-θρησκευτικό διαχωρισμό με ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία’. Το έκανε με πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την διάπραξη εγκλημάτων, τα οποία δεν έχουν τεθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Ένα από τα αποτελέσματα ήταν η τουρκική κατοχή και το εθνο-θρησκευτικό ξεκαθάρισμα του 36% της περιοχής και 57% της ακτογραμμής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τον ντε φάκτο μετά το 1974 εποικισμό της υπό τουρκική κατοχή περιοχής με πολίτες της Τουρκίας και την νομικά παράνομη, μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας της κατεχόμενης περιοχής (το 1983).

Από το 1974, δεν επιτρέπεται σε πέραν των 180.000 πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιστρέψουν στα σπίτια τους, από τα οποία εκδιώχθηκαν δια της βίας, κατά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Και προσθέτοντας αλάτι στις πληγές, όλες οι μετά το 1974 διπλωματικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τείνουν να επικεντρώνονται στο να κατευνάζουν την Τουρκία και να νομιμοποιούν τα παράνομα αποτελέσματα των δύο εισβολών της, αποκλείοντας την προσφυγή στο διεθνές ποινικό δικαστήριο.

Όπως ήταν επόμενο, η μετά το 1974 πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας απέτυχε. Αντί να φέρει την ειρήνη, μετέτρεψε την Τουρκία σε απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να τονώσει τη δημοκρατία στην Τουρκία , μετέτρεψε την Τουρκία σε τυραννία. Αντί να ενθαρρύνει δημοκρατικές αξίες, είχε ως αποτέλεσμα μια επίφαση αξιοπιστίας στη διχοτόμηση, που είναι εγγενής στον ‘δικοινοτισμό’ και τη ‘διζωνικότητα’.

Αν ο ‘δικοινοτισμός’ και η ‘διζωνικότητα΄ περιληφθούν σε οποιαδήποτε ‘διευθέτηση’, αυτό θα επιβραβεύσει την επιθετικότητα και μπορεί ακόμα να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρύτερου δημοκρατικού κόσμου, μέρος του οποίου αποτελούν οι ΗΠΑ. Ένα τέτοιο προηγούμενο μπορεί στη συνέχεια να τύχει εκμετάλλευσης από τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους εχθρούς της δημοκρατίας, που ήδη ξεκίνησαν να αναμιγνύονται ή να φυτεύουν τον σπόρο της διαίρεσης σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ολλανδία και, ειρωνικά, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενόψει των πιο πάνω:

Ζητούμε μια νέα στρατηγική υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών, προς το συμφέρον του δημοκρατικού κόσμου και σύμφωνα και με τις μετά το 1945 διεθνείς νομικές αποφάσεις.

Ζητούμε να διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία από το μαρτύριο της μετατροπής της σε μια φυλετικά διαιρεμένη ‘δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Ζητούμε μια νέα δημοκρατική συνταγματική φιλοσοφία, με βάση την οποία κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή θρησκεία του, να προστατεύεται από το κράτος δικαίου, τις αρχές της ισότητας και τις απαγορεύσεις εναντίον έμμεσης ή άμεσης διάκρισης.

Ζητούμε να ακυρωθούν οι Συνθήκες Συμμαχίας και Εγγυήσεων του 1960, να αποχωρήσουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα και, βάσει κατάλληλης διαδικασίας, να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία οι έποικοι, που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ζητούμε να εκσυγχρονιστεί και να τροποποιηθεί η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.

Καλούμε την Τουρκία, με τους πολίτες της οποίας δεν έχουμε καμία εχθρότητα, να γυρίσει την πλάτη στην τυραννία, να μετατραπεί σε μια γνήσια δημοκρατία και να τερματίσει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε την Τουρκία να προσυπογράψει διεθνείς συνθήκες, τις οποίες μέχρι τώρα αποφεύγει, όπως η Συνθήκη Εναντίον του Εγκλήματος του Απαρτχάιντ του 1973, η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και το Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το 1998.

Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ζητούμε να θριαμβεύσουν οι ανθρωπιστικές θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος του δόγματος της διαίρεσης που διέπει την προτεινόμενη ‘δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία’.

Ζητούμε να υπάρξει διαφάνεια και διαδικαστικά δίκαιο πρόγραμμα συνταγματικής και νομικής ανανέωσης, που να μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα γνήσιο, ενιαίο, ενωμένο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να είναι ασφαλές προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι μία από τις πιο εύφλεκτες περιοχές στον κόσμο.

Απευθύνεται προς τους:

κ. Antonio Guterres, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

κ.Jean-Claude Juncker, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Rex W. Tillerson, Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

κ. Boris Johnson MP, Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου

κ. Jean-Yves Le Drian, Υπουργό Εξωτερικών και Ευρώπης της Γαλλίας

κ. Sergey Lavrov, Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

κ. Wang Yi, Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνα

Κοινοποίηση:

Στις χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών

Όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Υπογραφές

 1. Perrakis Stelio Professor Ambassador – Permanent Representative of Greece to the Council of Europe Director of European Centre of Research and Training on Human Rights and Humanitarian Action Chair UNESCO “Democracy, Human Rights and Peace” Panteion University, 136 Syggrou Av. Athens 17671, Greece
 2. . Akritas Alkiviades G. retired Professor University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999) USA
 3. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA
 4. Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece
 5. Bacalis N, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece
 6. Baloglou George, formerly associate professor, SUNY, Oswego, USA
 7. Balopoulos Victor , Ph.D. Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece
 8. Barbas John, Ph.D. Professor of Chemistry Valdosta State University Valdosta, GA 31698, USA
 9. Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry, University of Wisconsin, Retired, USA
 10. Bougas Ioannis Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada
 11. Bucher Matthias Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece 12. Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.
 12. Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION Augusta University, USA
 13. Dokos Socrates Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia
 14. Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA
 15. Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA
 16. Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA
 17. Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
 18. Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA
 19. Faller James G, Ph.D., P.E., retired research engineer, federal service, USA
 20. Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom
 21. Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA
 22. Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
 23. Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA 25. Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada
 24. Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece
 25. Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece
 26. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece 29. Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece 30. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA
 27. Kakouli-Duarte Thomais PhD. Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow Ireland
 28. Karanikolas Paul, Professor University of Agriculture Athens, Greece
 29. Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada
 30. Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies. University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA
 31. Katatanakis Emmanouil, Postgraduate student in Data Science and Engineering, Cyprus University of Technology. Republic of Cyprus
 32. Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
 33. Kiritsis Theodoros Engineer of Polytechnic University of Athens, Greece
 34. Kafatos Menas C. Professor, Fletcher Jones Endowed Professor of Computational Physics Chapman University Orange, CA USA
 35. Kladi Marianthi, formerly assistant professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies , Greece
 36. Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA
 37. Koukides Nikos, Agriculturist Athens, Greece
 38. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece
 39. Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece
 40. Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, USA
 41. Kouroumalis George Lawyer Athens, Greece
 42. Kyriakides Klearchos A. PhD., Academic, United Kingdom & Republic of Cyprus
 43. Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
 44. Kyriacou Andreas, PhD. DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433, USA
 45. Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA
 46. Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece.
 47. Leventouri Theodora Phd., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
 48. Liolios Asterios Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
 49. Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA
 50. Lampropoulou Venetta Professor Emeritus, University of Patras , Greece
 51. Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens , Greece
 52. Martinos Panayiotis, FoodSciense MSc Athens, Greece
 53. Mavros Giannis Economist Athens, Greece
 54. Melakopides Costas, Associate Professor(ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus 59. Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University,Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece
 55. Mermigas Lefteris Pathology Professor, SUNYAB, USA
 56. Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA
 57. Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA
 58. Miller Stephen G., Professor Emeritus, University of California Berkeley, Director Emeritus, Nemea Excavations, former director American School of Classical Studies at Athens. Nemea, Greece
 59. Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA
 60. Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece
 61. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece
 62. Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece
 63. Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece
 64. Panos Niarchos (Ret.), Indiana University, USA
 65. Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA
 66. Οrfanoudaki Ioanna Economist Athens Economic University Section of Management Studies Manager of the budget Dep. In the Division of Finance – Agricultural Bank of Greece, Greece
 67. Pallas Dimitri S , MD, Greece
 68. Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece.
 69. Papadopoulos Nikolaos Th. MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.
 70. Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA
 71. Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece
 72. Papakostas Stephanos, MBA Ex professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece
 73. Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece
 74. Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
 75. Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada
 76. Perperidis Panagiotis Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece
 77. Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada
 78. Georgios P. Pavlos, PhD in Physics and Philosophy Associate Professor Department of Electrical and Computer Engineering Democritus University of Thrace Xanthi, Greece
 79. Pelekanos Nikos Professor. University of Crete, Greece
 80. Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece
 81. Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA
 82. Poularikas Alexander, Professor Emeritus , University of Alabama in Huntsville, USA
 83. Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece
 84. Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece
 85. Rigos Evangelos , Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece
 86. Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA
 87. Rhoda S. Rocha Retired Professor Baltimore County Community College Baltimore, Maryland, USA
 88. Rozos Demetrios Associate Professor, National University of Athens, Greece
 89. Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece
 90. Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA
 91. Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece
 92. Sigrimis Nick, PhDEE Professors Cornell University M.IEEE/CS,CSS,RAS/, IFAC, EurAgEng, ASAE CIGR / IT section [VII], founder & honor-Chairman Geomations SA, AUA spinoff RTD & commercial SME, Founder and President http://www.aua.gr/ns, http://www.geomations.com, http://www.hortimed.org
 93. Simeonides Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece
 94. Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA
 95. Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece
 96. Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece
 97. Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA
 98. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece
 99. Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil
 100. Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece
 101. Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA
 102. Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar
 103. Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece
 104. Tsopanas Dimitrios reporter Athens, Greece
 105. Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece
 106. Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA
 107. Vardulakis. A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics ,Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece
 108. Vassiliadis Damianos, Teacher, Author, Athens, Greece
 109. Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece.
 110. Vogiatzis Alexander B. PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greecet
 111. Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
 112. Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece
 113. Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor Of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA
 114. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece P.S. Each of the signatories to this letter is expressing his or her personal view.

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *