Κονσέρβα ΔΔΟ, κουτσιά τζιαι κολοκάσι έναν τόπον εννά πάσιν

Η φωτογραφία που ανήρτησε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Λευκωσία με μιναράεδες και τουρκικές σημαίες. Και πίσω ο κατεχόμενος Πενταδάκτυλος. Φωτογραφία via του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας

Του ΠΕΤΡΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗ

Υπάρχει μία εταιρεία στην Κύπρο που έχει δανειστεί την κυπριακή ρήση «κουτσιά τζιαι κολοκάσι έναν τόπον εννά πάσιν», που η μεταφορική της έννοια σημαίνει να έχεις δυνατό στομάχι να χωνεύεις τα πάντα, όχι τόσο το φαγητό, αλλά τα δύσκολα της ζωής.

Αυτή η εταιρεία επί 47 χρόνια πουλά το ίδιο προϊόν που είναι μια κονσέρβα που περιέχει την κακή αγγλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, για να μην καταλάβουν οι πελάτες της πόσο κακό είναι το προϊόν της προσπαθεί να το πουλήσει με το εμπορικό σήμα «Κουτσιά τζιαι κολοκόσι έναν τόπον εννά πάσιν» .

Οι πελάτες της εταιρείας τής δηλώνουν ότι πρέπει να αλλάξει το προϊόν της γιατί δεν πρόκειται να το αγοράσουν ποτέ. Όμως για 47 χρόνια, αυτή η εταιρεία, ανεπίδεκτη μαθήσεως, χάνει συνεχώς χρήματα. Είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας αλλά εξακολουθεί να θέλει να πουλά αυτό το προϊόν και δεν τη νοιάζει που χάνει χρήματα, γιατί απλούστατα δεν είναι δικά της. Είναι των μετόχων της εταιρείας, που δεν είναι άλλοι από τον Κυπριακό Ελληνισμό και άλλους νόμιμους κατοίκους της χώρας.

Οι μέτοχοι όταν τους κάλεσε η εταιρεία για πρώτη φορά το 2004 σε γενική συνέλευση(δημοψήφισμα), της είπαν ξεκάθαρα, με πλειοψηφία 76%, σταμάτα να πουλάς αυτό το τοξικό προϊόν. Δεν το θέλουμε, δεν πρόκειται να το αγοράσουμε ποτέ, εμείς θέλουμε το προϊόν Ελευθερία.

Απτόητη όμως η εταιρεία, μετά τη γενική συνέλευση, κάλεσε Βρετανό ξένο εμπειρογνώμονα να της κάνει μελέτη πώς να προωθήσει την κονσέρβα «κουτσιά τζιαι κολοκάσι έναν τόπον εννά πάσιν». Ο Βρετανός έκανε ένα τετράπτυχο πλάνο πωλήσεων για την Εταιρεία.

Πλάνο Α. Κάνε τους ένα σοκ, πάρε τους τα χρήματα από τις τράπεζες, να μάθουν τα συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία και στην απελπισία τους θα αγοράσουν το προϊόν σου. Πλάνο Β. Γέμισε τη χώρα λαθρομετανάστες, μάθαινέ τους πως είναι μικρούληδες και η Τουρκία μεγάλη και ανίκητη, κάνε τη διαφθορά τέχνη. Τίποτα να μη λειτουργεί σωστά για να είναι έτοιμοι πλέον να αγοράσουν το προϊόν σου.

Πλάνο Γ. Κάνε τα πάντα να χάσουν την αξιοπρέπειά τους και την εθνική τους ταυτότητα, πες τους θα κόψεις τον ομφάλιο λώρο, όχι στις ελληνικές σημαίες στο κόμμα της πρώην εθνικοφροσύνης. Άνοιξε τα σύνορα με την κατοχή αλλά λέγε τα «οδοφράγματα» για να τους ξεγελάς. Έτσι θα τους εξοικειώσεις με την εισβολή και κατοχή και τότε θα αγοράσουν το προϊόν σου.

Πλάνο Δ. Βάλε τον πλασιέ σου να μιλά πως αν αγοράσουν την κονσέρβα ΔΔΟ «κουτσιά τζιαι κολοκάσι έναν τόπον εννά πάσιν, θα γεμίσει η χώρα χρήμα και θα γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, οποιαδήποτε ομοιότητα του προϊόντος κονσέρβα ΔΔΟ «κουτσιά τζιαι κολοκάσι έναν τόπον εννά πάσιν» με την κακή εγγλεζοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και της Εταιρείας Εκάστοτε Κυπριακή Κυβέρνηση Λτδ που προσπαθεί να πουλήσει αυτό το κακό προϊόν δεν είναι τυχαία.

Σαν το προϊόν Ελευθερία δεν έχει. ΟΧΙ στην κονσέρβα ΔΔΟ «Κουτσιά Τζιαι Κολοκάσιν Έναν Τόπον Εννά Πάσιν».

*Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.