Κύπρος: Ορατότης μηδέν

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Υπό το βάρος των διαδηλώσεων και των γενικότερων αντιδράσεων της κοινωνίας, η κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, τις τελευταίες μέρες έκανε διάφορες κινήσεις αποπροσανατολισμού των πολιτών, όπως για παράδειγμα την εξαγγελία μέτρων στεγαστικής πολιτικής στις αγροτικές περιοχές, αλλά και τις μαζικές προαγωγές στην Εθνική Φρουρά. 

Ταξίδια στις Σεϋχέλλες, ύποπτες πολιτογραφήσεις, διεθνής διασυρμός του τύπου “this is Cyprus”, πρακτικές υπέρμετρης βίας σε διαδηλώσεις, αλλά και τα  «ανεξιχνίαστα εγκλήματα» όπως ο Συνεργατισμός και αλλά πολλά, έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση. Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της παρούσας κυβέρνησης δεν αφήνει κανένα ίχνος αισιοδοξίας. Τα επίπεδα διαφθοράς ανέβηκαν επικίνδυνα. Θεσμοί της Δημοκρατίας γίνεται προσπάθεια να μπουν στο περιθώριο. Αρχές και αξίες, όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και ο αλληλοσεβασμός, ολοένα και απομακρύνονται από την κυπριακή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στην οδυνηρή αλήθεια και κλείνει τα αυτιά στα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία. Αντί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, επιλέγει να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, πιστεύοντας ότι έτσι θα τους ξεγελάσει. Καθόλου τυχαίες τις τελευταίες μέρες οι εξαγγελίες για την στεγαστική πολιτική και οι κυβερνητικές εξορμήσεις στα χωριά και τις ορεινές περιοχές. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός προσπαθούν να χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτών, ωστόσο, υπό τις σημερινές περιστάσεις, αυτή η προσπάθεια μοιάζει πολύ με κοροϊδία.

Το σχέδιο αποπροσανατολισμού, όμως, έχει και συνέχεια με την «αξιοποίηση» της επικείμενης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Σύντομα το Προεδρικό και η Πινδάρου θα καλέσουν όλες τις πλευρές σε εθνική συστράτευση λόγω κρίσιμων στιγμών. Ναι, είναι αλήθεια ότι μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας δεν υπάρχουν κομματικές διαφορές και άλλες αντιπαλότητες. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραγράψουμε ότι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη μας οδήγησε  στο σημείο που βρισκόμαστε, με την Τουρκία να συνεχίζει ανενόχλητη τη δράση της.

Εν ολίγοις αυτή είναι η σημερινή εικόνα στην Κύπρο, με την ορατότητα να είναι μηδενική για το μέλλον. Δυστυχώς, ως κοινωνία, βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό αδιέξοδο με μια διακυβέρνηση, που ακόμη και να θέλει, δεν μπορεί να διαχειριστεί την τύχη του λαού μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η πατρίδα και η κοινωνία μας, αξίζουν καλύτερα.

*Αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *