Λες και η Ε.Ε. είναι βρετανικής ιδιοκτησίας πύργος, που δεν επιτρέπεται είσοδος σε όσους δεν εγκρίνονται από τους… ιδιοκτήτες λόρδους!

Britain's Prime Minister Theresa May arrives at the European Council meeting in Brussels, Belgium, 14 December 2017. EU leaders gathered to discuss the most compelling matters in terms of migration, defense foreign affairs, education, culture, social issues and 'Brexit' negotiations. EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΡΤΗ

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε στη βρετανική Βουλή εναντίον της, η Τ. Μέι πέτυχε μια πύρρεια νίκη.

Όπως δήλωσε –μετά τη νίκη της– η Βρετανίδα Πρωθυπουργός: Στόχος της είναι να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε., ώστε το Brexit, για το οποίο ψήφισαν πριν από ενάμιση χρόνο οι συμπατριώτες της, να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για –επανειλημμένη– διαβεβαίωση της κυρίας Μέι ότι η θέληση του βρετανικού λαού θα γίνει σεβαστή.

Κατά τους αντιπάλους της Πρωθυπουργού, το δημοψήφισμα του 2016 συνοδεύτηκε με πολλά ψέματα, παραπλανήσεις και ψευδαισθήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή:

Όχι μόνο δεν… υποψιάστηκαν οι ψηφοφόροι ότι –ευχαρίστως– οι συν-Ευρωπαίοι θα τούς έστελλαν στην απομόνωση, αλλά –και– ονειρεύονταν επανασύσταση της –πάλαι ποτέ– Βρετανικής Αυτοκρατορίας. (Να υπενθυμίσουμε ότι βρετανικής έμπνευσης ήταν το Grexit, άρα έπρεπε να ξέρουν οι Βρετανοί και τι σήμαινε το Brexit!)

Θρασύς –όπως πάντα– ο πρώην πρωθυπουργός, Τ. Μπλερ, δεν συγκράτησε την οργή του:

Ποιοι θα είμαστε εκτός Ευρώπης;

Εμνήσθη ημερών της …δόξης του! Τότε που –συνειδητά– με τεράστια ψέματα –όπως αποδείχτηκε– ο Τ. Μπλερ έσερνε ολόκληρη Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολέμους που είχαν –και έχουν– καταστροφικές συνέπειες. Εκτός Ευρώπης πώς θα μπορεί η Βρετανία να ελέγχει και να ρυμουλκεί την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.;

Ξανά η υπόμνηση του θλιβερού Τζ. Στρο –του προσκυνημένου στο ψευδοκράτος– όταν συνειδητοποίησε ότι απέτυχαν οι σχεδιασμοί του λόρδου Χάνεϊ:

— Θα δεχόμασταν την ένταξή σας στην Ε.Ε., αν ξέραμε ότι θα πείτε «Όχι»;

(Η βρετανική μεγαλουχία έκδηλη: Λες και η Ε.Ε. είναι βρετανικής ιδιοκτησίας πύργος, που δεν επιτρέπεται είσοδος σε όσους δεν εγκρίνονται από τους… ιδιοκτήτες λόρδους!)

Δύσκολο να συνειδητοποιήσει ένας Αποικιοκράτης ότι δεν βρισκόμαστε στη Βικτωριανή εποχή, που «ο Ήλιος δεν έδυε» στην Αυτοκρατορία της. Και που στον 21ο αιώνα –αυτοβούλως και με δημοψήφισμα– θα περιοριστεί στο νησί της –άλλοτε– μητρόπολής της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *