Λέξεις που έχασαν την αξία τους προσφέρονται στον κάθε επίδοξο καρεκλοκένταυρο χωρίς πλέον κριτική

Η αίθουσα που συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής. Πηγή: Κυπριακή Βουλή

Του Σταύρου Γιαλλουρίδη

Αν μιλάμε για κομματικά ποσοστά εξακριβωμένα τότε τα Υπουργεία παρελαύνουν μπροστά από τους κομματάρχες ωσάν να είναι καλλιστεία για εκλογή της Μις Κύπρου. Τα έξτρα μπόνους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να ξεδιψάσουν και οι αξιωματούχοι των κομμάτων που με πάθος σαν στρατιωτάκια θα ριχτούν στον πόλεμο πιστεύοντας άμα χρειαστεί και στους θεούς του Ολύμπου.

Και με θράσος χιλίων πιθήκων ξεγελούν και τον ίδιο τον εαυτό τους με τις τροποποιημένες «θέσεις» τους. Βλέπετε η «θέση» σε μια καρέκλα είναι ο κυρίαρχος στόχος και ας πούνε βρε αδελφέ και καμία παραποιημένη αλήθεια… μέσα σε κάθε πρότασή τους on air! 

Στο κάτω κάτω ζούμε σε εποχές που τα μεταλλαγμένα προϊόντα παρελαύνουν καθημερινά στα ράφια των υπεραγορών και εμείς οι πεινασμένοι και παραπλανημένοι καταναλωτές τα αγοράζουμε και τα «τρώμε».

Λέξεις που έχασαν την αξία τους προσφέρονται στον κάθε επίδοξο καρεκλοκένταυρο χωρίς πλέον κριτική. Ποιός από την άλλη θα την ασκήσει εφόσον όλοι για την ίδια ομάδα αγωνίζονται!

Οι γαλαζοαίματοι (με αίμα κόκκινο) και οι κοινοί θνητοί –οι οπαδοί– οι φανατικοί, μαντρισμενοι από κούνια προδομένοι που χειροκροτάνε το χρώμα που τους δίδαξαν να βλέπουν στο γήπεδο, αναμένοντας και αυτή με τη σειρά τους ανταλλάγματα. Καμία θέση στο δημόσιο, κανένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, κανένα ρουσφετάκι για το άνεργο παιδί μας. Ασχέτως αν αυτός που μας στέρησε το μεροκάματο είναι ο ίδιος που θα μας βρει το υποκατάστατο του έστω και με τις μισές απολαβές!

Έτσι να τρέφεται το πολιτικοοικονομικό σύστημα.
«Δόξα να έχει ο κύριος, φτάνει που βρήκε το παιδί μου δουλειά»…με σκυμμένο κεφάλι να τους λέμε και ευχαριστώ. Οι ληστές με φιλάνθρωπα αισθήματα. Σου κλέβουν 10, σου δίνουν 3, όσο χρειάζεται μια μηχανή να δουλεύει, να παράγει, και ξανά από την αρχή η συμμορία το έργο της. Η ιστορία επαναλαμβάνεται γιατί το DNA μας ανακυκλώνεται. Εστίες εξέλιξης και αντίδρασης τις πνίγουν ή τις αγοράζουν. Μόνιμα αποχαυνομένο και ναρκωμένο το ανθρώπινο είδος.

Ένας «φούρπος», ένα φραπέ, λίγο Καρναβάλι με άφθονη μπύρα και με το όπλο μας το κινητό ανα χείρας να «σκοτώνουμε» τον χρόνο μας κυνηγώντας τη σκιά μας και κάποια ξενόφερτα Πόκεμον!

Λέξεις όπως το δεσμεύομαι αντικαθίστανται με τη λέξη υπόσχομαι και γέλια μετά. Ναι για γέλια είμαστε αλλά και για κλάματα!

Υπάρχουν βέβαια και οι αποστάτες που προσφέρουν αριθμό σημαντικών «σταυρών» για να τσιμεντώσουν τα οπίσθιά τους σε μια από τις καρέκλες του Υπουργικού. Αυτοί σα γνήσιοι μισθοφόροι αλλάζουν στρατόπεδα προκειμένου αυτοί και τα απογοητευμένα σαλιγκάρια που τους ακολουθούν να ικανοποιήσουν τα εκδικητικά τους ένστικτα.

Περίμενε τη σειρά σου στο κάτω κάτω. Πριν 15 χρόνια ήρθες στο κόμμα. Μου θες και θέση στο πολιτικό γραφείο. Έχει άλλους που προηγούνται. Δίπλα στον πρόεδρο για να καθίσεις θέλει πολύ δουλειά και σάλιο!

Οι αρχηγοί μας, τα καμάρια μας, που ποτέ τους δε δούλεψαν στη ζωή τους αλλά επιτυχώς μας δουλεύουν μια ζωή, έχουν όραμα! Όνειρα! Τι και αν είναι προσωπικά – οικογενειακά!

Όλοι για την οικογένεια «θυσιάζονται».

Όλοι τα ίδια κάνουν. Όλοι το ίδιο είναι.

Όλοι…, αρκετά μας ναρκώσατε με αυτή την ισοπέδωση μιας ανύπαρκτης Δημοκρατίας που κατάντησε δημαγωγία υποσχέσεων -δεσμεύσεων- προτάσεων με ημερομηνία λήξεως την επόμενη των εκλογών.

Δύο τα κινήματα στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα.

Δύο στον κόσμο ΣΑΣ.

Πολιτικοί Vs Πολίτες.

Τζάκια Vs Καυσόξυλα.

Πλούσιοι Vs φτωχοί.

Αυτοί που δουλεύουν για να τρώνε οι λίγοι, η άρχουσα τάξη, οι ευνοούμενοι που ταΐζουν και αυτοί ρίχνοντας κόκαλα στο στράτευμα για να γλείψουν οι ανερχόμενοι αυλικοί. Η ιεραρχία πουλημένων συνειδήσεων για μια θέση στον ήλιο της δόξας του πλούτου, του αρρωστημένου ΕΓΩ.

Ο ήλιος που έχει κάψει τη χώρα μας.

*Aντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογραφών και επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας υποψηφίου ΠΤΔ Φοίβου Μαυροβουνιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *