Μαθήματα από καθέδρας Σημίτη στην Κύπρο: Δεν κάνει καλύτερα επισκέψεις στις φυλακές! 

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Δεν φτάνει

που τότε- τον Απρίλιο του 2004- πήρε θέση πριν καλά-καλά υποβληθεί και αξιολογηθεί το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν, παραμένει και σήμερα αμετανόητος υποστηριχτής του ρατσιστικού πλαισίου λύσης. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προσκεκλημένος του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης απέδειξε πως δεν σέβεται την λαϊκή (συντριπτική) πλειοψηφία. Είπε στην ομιλία του πως το σχέδιο Ανάν «ήταν παρά τις μη ικανοποιητικές σε ορισμένα θέματα ρυθμίσεις, μια λύση για να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρουσεις»(!;).

Με μια από καθέδρας υπόδειξη είπε πως τα δημοψηφίσματα δεν οδηγούν πάντα σε ορθές λύσεις. Είπε και το αμίμητο πως η Τουρκία λόγω του θέματος των πετρελαίων που αύξησε τις απαιτήσεις της Τουρκίας σκληραίνει τη στάση της σε σχέση με το 2004. Κοντολογίς, ήταν λάθος η απόρριψη.

Έδωσε δε και δυο παραδείγματα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και στη Βρετανία. Δεκαπέντε χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, ο κ. Σημίτης, που αντί να κάνει επισκεπτήρια σε υπουργούς του, επανήλθε για να δώσει μαθήματα. Στην Κύπρο, γιατί στην Ελλάδα περνά απαρατήρητος.

Κ. ΒΕΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *