ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΦΑΓΟΙ

FILE PHOTO: Γυναίκα περιποιείται μνήμα, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. EPA, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Όταν η τραυματισμένη Κύπρος πριν την Ευρωπαϊκή Σύνοδο υπεράσπιζε την Ιστορία, την Μνήμη της, τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αξίες, δέχθηκε τα πυρά των γνωστών οπλισμένων μπράβων, ακροβολισμένων «στις φυλλάδες με μιάμιση δραχμή» του «εθνικού κέντρου». Της Μη Αθήνας.

Η πολιτική Κύπρος υπεράσπιζε το Διεθνές Δίκαιο. Ακόμη και πρωτοετείς σε μία σοβαρή πανεπιστημιακή σχολή γνωρίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει κυρώσεις γι’ αυτού του τύπου τα καθεστώτα. Οι μπράβοι όμως είναι αγράμματοι και από αυτά δεν καταλαβαίνουν.

Ως γνωστόν οι παλαιοί δεξιοί παρακρατικοί «εθνικόφρονες» ήταν ειδικευμένοι στις επιθέσεις ενάντια στους Κύπριους και τον Αγώνα τους. Ακόμη και ο Σεφέρης δέχθηκε τα πυρά τους.

Τώρα, τους τελευταίους καιρούς, Ανάν – μετά Ανάν – Σήμερα, τις επιθέσεις εναντίον τους ανέλαβαν οι νέοι μπράβοι, οι νέοι κρατο-παρακρατικοί «νεοεθνικόφρονες». «Κεντροαριστεροί» αυτοονομάζονται. Αλλά ούτε κέντρο είναι ούτε αριστερά.

Μια σοβαρή πανεπιστημιακή σχολή και σοβαροί, επαρκείς πανεπιστημιακοί, εννοώ όσοι υπάρχουν, μπορούν να αναθέσουν εργασίες στους φοιτητές τους για το τι είναι;

Για την «εθνικοφροσύνη», την «Νεοεθνικοφροσύνη», το «περιφερειακό κράτος» στα βιβλία «Ελληνική Πολιτική Παιδεία. Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη » και «Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα. Το Τουρκικό Πρόβλημα. Η Ανθρωπιστική Ελλάδα». Για τον ψευτοεκσυγχρονισμό και το τί είναι εκσυγχρονισμός μιας χώρας στο «Αγροφιλία».

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Οκτώβριος 20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *