Με τα ΜΟΕ Αναστασιάδης – Κασουλίδης περιπαίζουν πολίτες και Αμμοχωστιανούς

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, Βρυξέλλες 25 Ιανουαρίου 2022.

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Αν χρειαζόταν ακόμα μία απόδειξη της ολέθριας ανεπάρκειας των Κύπριων κυβερνώντων και ειδικά στην άσκηση σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής στο Κυπριακό, αυτή δόθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όλος ο πλανήτης ομοφώνησε στην επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά του Ρώσου εισβολέα. Όμως, ο εκ νέου διορισθείς από τον Αναστασιάδη, Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κασουλίδης, ανακοίνωσε εύχαρις ότι η Λευκωσία δεν επιμένει πλέον σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας αλλά θα καταθέσει… Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Αναστασιάδης και Κασουλίδης είναι εκτός πολιτικής πραγματικότητας! Δεν είναι σε θέση πλέον να κατανοήσουν, δηλ. και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από την Τουρκία, που απειλούν την εθνική και βιολογική επιβίωση του Ελληνισμού. Τι είναι το Κυπριακό;

Είναι θέμα… εμπιστοσύνης, επειδή αυτό υπέβαλαν οι Εγγλέζοι και σπιθαμιαίοι ηγέτες μας αποδέχτηκαν διότι τους βολεύει; Είναι, τάχα, «ψυχολογικό πρόβλημα των Ελλήνων της Κύπρου», όπως προβάλλουν πολιτικά, κομματικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ξένων πρεσβειών, που χρηματοδοτούν τις λεγόμενες διακοινοτικές επιτροπές;

Σύμφωνα με τον πολιτικό παραλογισμό μερίδας της κυπριακής ηγεσίας (ΔΗΣΑΚΕΛ και άλλοι παρατρεχάμενοι), το Κυπριακό είναι μια μικροδιαφορά μεταξύ των δύο κοινοτήτων, που δεν τα βρίσκουν, και οι καλοί Εγγλέζοι με την καλή Τουρκία, με την ανοχή της γνωστής αθηναϊκής ελίτ «να τα βρούμε με τους Τούρκους», προσπαθούν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ακόμα και μετά το βροντερό ΟΧΙ στο τερατούργημα Ανάν, που θα οδηγούσε στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επιβολή μιας νέας τουρκοκρατίας, ούτε ο Αναστασιάδης ούτε ο Κασουλίδης ούτε ο Αβέρωφ ούτε ο ηγέτες ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ κατάλαβαν ότι:

Το Κυπριακό, από το 1974, είναι διεθνές πρόβλημα τουρκικής εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής, πολιτιστικής καταστροφής, δημογραφικής αλλοίωσης, τουρκικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, παραβίασης όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, κλοπής περιουσίας, παραβίασης Διεθνών Συνθηκών (Χάγης, Ρώμης), του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου και των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ.

Όχι, ψαλμωδούν Αναστασιάδης-Κασουλίδης και η λοιπή ομοχειρία των Αναν-ιστών: Εκτός από θέμα εμπιστοσύνης, είναι και μέγα ζήτημα Μέτρων Οικοδόμησής της. Χωρίς μέτρα, πώς θα οικοδομηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου και των επήλυδων Τούρκων, που ως γκρίζοι λύκοι ωρύονται ότι η Κύπρος είναι τουρκική και είναι κομμάτι της  «Γαλάζιας Πατρίδας»;

Να το πούμε ωμά, επειδή όλοι οι πολίτες το βλέπουν: Η πρώτη που αναγνώρισε το ψευδοκράτος, χωρίς να το ανακοινώσει αλλά το υλοποιεί κάθε μέρα, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα απλό παράδειγμα:

Το άνοιγμα των κατοχικών οδοφραγμάτων. Ένθεν και ένθεν λειτουργούν τελωνεία με παρουσία αστυνομικών. Όσοι διέρχονται από αυτά υπόκεινται σε έλεγχο από τις αρχές των δύο «συνιστώντων κρατιδίων». Επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο ως εάν να μεταβαίνουν σε άλλη χώρα. Τι σημαίνουν τα κατοχικά οδοφράγματα;

Οιονεί ύπαρξη συνόρων, δηλ. δύο κρατών, οι Αρχές των οποίων διενεργούν ελέγχους σε Έλληνες και Τούρκους πριν τους επιτρέψουν να διέλθουν. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποβάθμισε το Κυπριακό σε ένα απλό θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μην εμπιστεύεστε όσα κατά καιρούς αναμέλπει περί τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ο ίδιος παραδέχθηκε σε συναδέλφους του Ράδιο Πρώτο (2018) «ποιος θυμάται την κατοχή;». Τον Μάιο του 2017 μίλησε για «τραγικά γεγονότα»).

Ο Ν. Αναστασιάδης, από τον Μάιο του 2019, μετά την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και όσα ακολούθησαν, με Υπουργό Εξωτερικών τον νυν προεδρικό υποψήφιο, Ν. Χριστοδουλίδη, απαίτησαν, ορθά, επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Στις 15/8/2020, στο μοναστήρι της Παναγίας, στην Τρικουκκιά, ο Πρόεδρος ερωτήθηκε για τουρκικές εξαγγελίες για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Προειδοποίησε ότι, αν η Τουρκία επιχειρήσει οποιαδήποτε επέμβαση στην πόλη, τότε θα εμπόδιζε την ενταξιακή πορείας της στην ΕΕ. Ακούσατε τίποτε;

Τον Οκτώβρη του 2020, ο Ερντογάν εισέβαλε στην Αμμόχωστο και ξανά πέρσι τον Αύγουστο. Πώς αντέδρασε ο… μαχητικός Αναστασιάδης; Με μια χλιαρή, γελοία ανακοίνωση, στην οποία επισήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εμπόδιζε προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο Ν. Αναστασιάδης δεν ήξερε ότι ήδη οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσει λεπτομερή μελέτη εξ 168 σελίδων για την ανάπτυξη της Αμμοχώστου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού; Δεν άκουσε, δεν διάβασε, δεν κατάλαβε, τις δεκάδες δηλώσεις Τούρκων ότι η Αμμόχωστος ανήκει, τάχα, στο ΕΒΚΑΦ;

Αλλ’ εδώ ξέχασε εντελώς ότι δύο ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ (550, 11/5/1984 και 789, 25/11/1992) απαιτούσαν επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, ανεξάρτητα από πιθανή λύση του Κυπριακού.

Αντί να απαιτεί υλοποίηση αυτών των ψηφισμάτων, ο Ν. Αναστασιάδης υποβάθμισε το μέγα θέμα της Αμμοχώστου σε ένα απλό ζήτημα… ΜΟΕ!

Εμπεριέχεται στον φάκελο των δεκάδων ΜΟΕ που ο ΥπΕξ. Γ. Κασουλίδης περιφέρει υπό μάλης, ως πραματευτής στα πανηγύρια, και προσπαθεί να πείσει τους τρίτους και ειδικά την ασυγκράτητη και αδίστακτη Τουρκία να τα εγκρίνουν και η τελευταία να συναινέσει σε επανέναρξη συνομιλιών «από εκεί που έμειναν στο Grans Montana».

Πριν από λίγες ημέρες οι Τούρκοι επιχείρησαν άνοιγμα ακόμα ενός τμήματος της παραλίας της Αμμοχώστου. Πρόεδρος και Κασουλίδης δεν έκαναν καμιάν αναφορά σε κυρώσεις ή στα περί Αμμοχώστου ψηφίσματα,  αλλά προέβησαν σε… έντονα (!!) διαβήματα και ενημέρωσαν, ως κλαίουσες κορασίδες, τα Ην. Έθνη, την ΕΕ και «αυτούς που τώρα κόπτονται για το διεθνές δίκαιο».

Εμείς, όμως, δεν το επικαλούμαστε επειδή, λέγει ο Κασουλίδης, οι Δυτικοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ουκρανία. Έτσι, παραμυθιάζει ασύστολα τους πολίτες και τους Αμμοχωστιανούς ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένει θετικές εξελίξεις, όταν όλα υποβάλλουν ότι η Τουρκία θα προκαλέσει νέα κρίση.

Αναστασιάδης και Κασουλίδης περιπαίζουν ενσυνείδητα τους πολίτες και ειδικά τους Αμμοχωστιανούς. Δεν αντιλαμβάνονται τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο και υποτιμούν την τουρκική στοχοθεσία εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος. Τα ΜΟΕ είναι το βολικό άλλοθι στην ανυπαρξία πολιτικής και στρατηγικής και το επιτήδειο προκάλυμμα της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τουρκοποίησης του κυπριακού Ελληνισμού.     

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *