Μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες κατεχόμενα, το μήνυμα του Τατάρ βρισκόμενος στην Τουρκία: Η απάντηση είναι στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η απάντηση της κατοχικής δύναμης στην άρση του εμπάργκο στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες  είναι η ενίσχυση των δυνάμεων του Αττίλα στα κατεχόμενα. Το ανέφεραν από την πρώτη στιγμή ως αντίδραση στην απόφαση της Ουάσινγκτον.

Ο εγκάθετος της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, σε ρόλο αναμεταδότη στα όσα ανέφεραν ο Ερντογάν και οι βοηθοί του επανήλθε, για να συντηρήσει το κλίμα. Για να συντηρεί τις απειλές, που εκτοξεύουν τα αφεντικά του.

Ο Τατάρ, βρισκόμενος στο Ερζιντζάν της Τουρκίας για να παρακολουθήσει το Διεθνές Συμπόσιο του Τουρκικού Κόσμου ως προσκεκλημένος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, είπε πως στην άρση του εμπάργκο από τους Αμερικανούς,απάντησαν , ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, για να αναφερθεί στη συνεργασία Τουρκίας και ψευδοκράτους. Τι συνεργασία;  Αυτή της  κατοχικής δύναμης με την υποτελή σε αυτήν διοίκηση;

Ο  κατοχικός ηγέτης εξηγεί τη… συνεργασία αυτή:

  • …Μετά το 1974, το Σώμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να υπηρετεί εκεί ως Κυπριακές Τουρκικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις. Οι 40 χιλιάδες στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν. Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή. Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο.

Ο Τατάρ, στην ίδια λογική με τον Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές πολέμου κατά της ελληνικής πλευράς, σπεύδοντας να σημειώσει το ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.  Αναφέροντας πως Ελλάδα και Κύπρος προσφεύγουν σε παιχνίδια, τα οποία δεν πείθουν καθώς οι δυνατότητες της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες:

  • …»Είναι ξεκάθαρο τι τους συνέβη. Καταρχάς ο πληθυσμός της Κύπρου είναι βέβαιος, η διάμετρός του είναι σίγουρη. Επομένως, πόσο θα οπλιστούν εναντίον ποιου; Πρόκειται για προσωρινή κόλπα κατά τη γνώμη μου, που παίζουν με τους δικούς τους ανθρώπους και την πολιτική τους».

Ο κατοχικός ηγέτης ακολουθεί κατά πόδας τον Ερντογάν και τους άλλους. Θέλουν να συντηρούν την ένταση, αλλά προβαίνουν και σε κινήσεις με εργαλείο τη στρατιωτική ισχύ. Επικαλείται το μέγεθος της Κύπρου και τις δυνατότητες της, για να σταθεί απέναντι στην Τουρκία. Σε αυτά ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς; Το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Όχι ως εργαλείο εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά στη βάση ενός σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *