Μηδενική ανοχή, για μικροδιαρρήκτες, παράνομους ντελιβεράδες, πρεζόνια…

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας Κύπρου. ΦΩΤΟ ΑΠΟ PHILENEWS

Της  Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου  

Μας το είχε διαμηνύσει η Αστυνομία, αλλά εμείς δεν το πιστεύαμε: «Μηδενική ανοχή». Το είπε όμως και το έκανε. Κάθονταν λοιπόν στο γραφείο του Αστυνομικού Σταθμού στην Πάφο τα όργανα της Αστυνομίας εκτελώντας τη νυχτερινή τους βάρδια. 

Η βραδιά ήταν ήσυχη, ούτε μαχαιρώματα, ούτε σοβαρό τροχαίο, ούτε διαρρήξεις. Τα τηλέφωνα φυσικά δεν έπαυαν να κτυπούν, αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι. Ακούνε τον γάτο στα κεραμίδια και τηλεφωνούν στην Αστυνομία για διάρρηξη. Τους λέει ο άλλος στη συζήτηση μια κουβέντα παραπάνω και τηλεφωνούν να καταγγείλουν εξύβριση.

Με τούτα και με κείνα η ώρα προχωρούσε και οι άνθρωποι πείνασαν. «Δεν παραγγέλνουμε πίστα;» είπαν. «Πάει καιρός να φάμε». Παρήγγειλαν την πίτσα και όταν έφθασε το παιδί του ντελίβερι, αφού έκανε τη γνωστή κούρσα του θανάτου ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να φθάσει στην ώρα του πριν κρυώσει η πίτσα και πριν του αποκόψει από τον μισθό ο εργοδότης, κάποιος από την παρέα σκέφτηκε: «Δεν του κάνουμε ένα έλεγχο, αφού τον βρήκαμε μπροστά μας;». Ένας άλλος έβγαλε το πορτοφόλι να πληρώσει. «Κάτσε, περίμενε», του λέει ο συνάδελφος. «Μπορεί να μην χρειαστεί να πληρώσουμε».

Κι αρχίζει η ανάκριση. Από πού είσαι, πώς βρέθηκες στην Κύπρο, πόσο καιρό, έχεις ταυτότητα, άδεια παραμονής; Δείξε τα. Και το παιδί να τρέμει σύγκορμο. «Καλύτερα να έκλεβα, παρά να δούλευα. Αν έκλεβα οι πιθανότητες να με πιάσουν θα ήταν λιγότερες και θα κέρδιζα περισσότερα. Τι ηλίθιος είμαι. Τι κάνω τώρα;». Τίποτα δεν κάνεις. Παράνομος είσαι. Στο κελί αμέσως. «Θα σε φιλοξενήσουμε εμείς απόψε».

Κι έτσι γράφτηκε ακόμα μία αστυνομική επιτυχία που είδε το φως της δημοσιότητας. Όχι με αυτή τη λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων, αλλά ως μία ευφυής κίνηση στα πλαίσια της εκστρατείας «ό,τι κινείται ελέγχεται». Το μόνο που δεν πληροφορηθήκαμε είναι αν μετά από τη σύλληψη οι αστυνομικοί έφαγαν την πίτσα ή αν παρήγγειλαν κι από άλλο κατάστημα στα πλαίσια μίας νέας μεθόδου για πάταξη της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών. Η Αστυνομία πάντως δεν εφησυχάζει.

Είναι αυτό που λέμε, ακόμα κι όταν κοιμούνται, έχουν το υπηρεσιακό όπλο στο κομοδίνο έτοιμοι να δράσουν. Ακόμα κι όταν κάθονται στο γραφείο και μοιάζει να χασομερούν, η μόνη τους έγνοια είναι να πατάξουν το έγκλημα με κάθε τρόπο.

Μηδενική ανοχή, λοιπόν. Για μικροδιαρρήκτες, παράνομους ντελιβεράδες, πρεζόνια… Ίσχυε και για τις πόρνες, αλλά από τον καιρό που αποφασίστηκε να σταματήσει η παγίδευση γυναικών με πελάτες συνεργάτες της Αστυνομίας δεν εξαρθρώθηκε κανένα κύκλωμα πορνείας.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *