Ναι, κ. Ερντογάν, οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της κατοχικής Τουρκίας»

Turkish President and leader of Turkey's ruling Justice and Development Party (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan speaks during the mayoral candidates ceremony for Istanbul local elections in Istanbul, Turkey, 29 December 2018. EPA, CEM OKSUZ, TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν είπε είδηση και δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανένα ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, όταν χαρακτήρισε «εχθρούς της Τουρκίας» τους Ελληνοκύπριους. Ναι, οι Έλληνες της Κύπρου είναι εχθροί της κατοχικής Τουρκίας. Και θα είναι εχθροί όσο συνεχίζεται η κατοχή τμήματος της Κύπρου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν έκανε αυτή την αναφορά για τους Ελληνοκύπριους, κατηγόρησε την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπορεύεται με τους Ελληνοκύπριους!

  • «Αλλά έφεραν το θέμα αυτό (σσ. την κυπριακή γεώτρηση) στη Βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων. Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατά δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αυτό που αναφέρει ο Ερντογάν είναι πως όσοι δεν αποδέχονται την υποταγή στην Τουρκία, να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις της, είναι εχθροί. Εχθροί κατά την ερντογανική λογική είναι όσοι δεν προσαρμόζονται στα σχέδια της Άγκυρας. Στην προκειμένη περίπτωση για να μην είναι εχθροί οι Ελληνοκύπριοι, θα πρέπει, σύμφωνα με την τουρκική προσέγγιση να αποδεχθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Να δώσουν ( οι Ελληνοκύπριοι) μερίδιο από το φυσικό αέριο στους Τουρκοκύπριους ( στην πραγματικότητα στην Άγκυρα) και τον έλεγχο στην Τουρκία( αγωγό), ανεξάρτητα εάν θα λυθεί το Κυπριακό ή θα παραμείνει άλυτο.
  • Να αποδεχθεί ένα μοντέλο συμφωνίας στο Κυπριακό, που θα διασφαλίζει εσαεί παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο και τον στρατηγικό έλεγχο του νησιού.

Ο Ερντογάν τα θέλει όλα και όσο δεν τα εξασφαλίζει χαρακτηρίζει εχθρούς όσους δεν υποτάσσονται στις επιδιώξεις του. Γι αυτό και σπεύδει να προετοιμάσει το έδαφος για να γίνουν αποδεκτοί οι όροι του: Διά του εκφοβισμού και των απειλών. Είτε με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», είτε με τις γεωτρήσεις των τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ, που έχει εξαγγείλει:

  • «Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Βεβαίως, δεν είναι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων που θέλει να εξυπηρετήσει αλλά αυτά της Τουρκίας και μόνο. Ενίοτε και των δικών του προσωπικών οικονομικών συμφερόντων. Όσο δε αφορά τους Ελληνοκύπριους θα πρέπει να το αναφέρουμε χωρίς περιστροφές: Ναι, ήταν και είναι εχθροί της κατοχικής Τουρκίας. Υπάρχουν, βέβαια και εξαιρέσεις. Υπάρχουν εκείνοι που εκφράζουν πολιτικά τον τουρκικό εθνικισμό και ζητούν παραχωρήσεις στην Τουρκία, γιατί «δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *