Ο Ακιντζί παίζει ταμπούρλο και οι δικοί μας χορεύουν: Ενέδωσαν στον εκβιασμό του κατοχικού ηγέτη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Όλοι τους. Από τον πρώτο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τον Νορβηγό υπηρέτη της Τουρκίας, τον Ατλαντιστή Έσπεν Άιντα και τους αρχηγούς των μεγάλων πολιτικών κομμάτων της νήσου, του δεξιού ΔΗΣΥ και του αριστερού ΑΚΕΛ. Και είναι όλα τόσο σικέ και κατασκευασμένα και προαποφασισμένα, που νιώθει ο κάθε πολίτης αυτή την απίστευτη σιχαμάρα για τις βρομιές, πολιτικές και οικονομικές, που κυριαρχούν στο κομματικό σκηνικό της Κύπρου.

Είναι τόσο φρέσκα τα πράγματα, που δεν χρειάζεται καν να τα υπενθυμίσω. Αλλά θα το πράξω διότι όλα έχουν τη σημασία τους.

  • Οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ κάνουν μία πρόταση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Ο Συναγερμός τα χρειάζεται –στην πραγματικότητα «τα κάνει απάνω του» όταν συνειδητοποιεί ότι το ΕΛΑΜ παίζει στο «εθνικόφρονο» γήπεδό του– και επιλέγει την αποχή, για τον απλούστατο λόγο ότι αντιλαμβάνεται ότι οι ακροδεξιοί επιχειρούν διείσδυση στο κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
  • Για το ΑΚΕΛ ό,τι και να πούμε είναι λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Ο δογματισμός των ανθρώπων του κομμουνιστικού κόμματος σε όλα τα θέματα, και ειδικά το Κυπριακό, δεν έχει κανένα όριο. Ξεπέρασαν και τον «παππού» Στάλιν, ο οποίος ήταν τόσο Δημοκρατικός ηγέτης, ώστε διέταξε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αντιδρά μετά τις κραυγές του ΑΚΕΛ και των οπαδών της «όποιας λύσης». Δέχεται την «πάσα» από τις ελεύθερες περιοχές και δεν χάνει την ευκαιρία. Εγκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον προσβάλει δημόσια και απειλώντας θεούς και δαίμονες αποχωρεί από τις συνομιλίες. Ο κ. Αναστασιάδης σιωπά στις ύβρεις, πετά και αυτός την «κορώνα» του με ιδιαίτερη προσοχή, και το κάνει για τις μάζες, διότι έρχονται Εκλογές.

Μέχρι και ο ακραία φιλότουρκος Άιντα παραδέχθηκε ότι την ευθύνη για την παύση των διαπραγματεύσεων την είχε αποκλειστικά ο Ακιντζί, ο οποίος –όπως το πάει το γράμμα– θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε τον άλλο επικίνδυνο εθνικιστή, τον Ραούφ Ντενκτάς. Και είναι μία διαπίστωση που ακούω ότι την έκανε και ο κ. Αναστασιάδης, αν και δημόσια μου είπε ότι επιμένει πως ο κατοχικός ηγέτης παραμένει «εραστής» της ειρήνης. Θα έλεγα τι είδος εραστή είναι ο κ. Ακιντζί, ο οποίος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο στρατόπεδο του Ιμάμη Γκιουλέν, κάτι που κρύβει σαν κόρην οφθαλμού, αλλά δεν ενοχλείται από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον χρησιμοποιεί για να παίξει έναν πολύ άσχημο ρόλο εναντίον της Κύπρου.

Ο κατοχικός ηγέτης έπαιξε κακόγουστα το θέατρο του αδικημένου. Επαναλαμβάνω, ήταν ένας ρόλος. Στο ίδιο θέατρο εναντίον της Κύπρου, έπαιξαν από την αρχή ο κ. Άντρος Κυπριανού και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο πρώτος έσπευσε να πάει πριν τον άλλο, μην χάσει… Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, πήγε αμέσως στα κατεχόμενα και συνάντησε μυστικά τον κ. Ακιντζι, Ο κ. Νεοφύτου τον ακολούθησε, μην χάσει το κελεπούρι. Και οι δύο έριξαν νερό στον μύλο του κατακτητή. Και είμαι βέβαιος πως το έχουν καταλάβει, αν και είναι «ζωσμένοι» στα άρματα. Μία λέξη που δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αλλά πάει με ακρίβεια στη συμπεριφορά που επέδειξαν ο κ. Νεοφύτου και ο κ. Κυπριανού.

Προσέξτε: Αυτοί οι κύριοι κάνουν μία συμφωνία με τον εκπρόσωπο των κατακτητών στα κατεχόμενα. Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και αυτοί να ψηφίσουν και να καταργήσουν στην ουσία μία απόφαση που έλαβε η Βουλή με  καθαρές δημοκρατικές διαδικασίας. Και αυτό έπραξαν. Την Παρασκευή στη Βουλή διέπραξαν ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Αλλά το χειρότερο που έκαναν αυτοί οι κύριοι είναι ότι εκτέλεσαν με ακρίβεια τη συναλλαγή τους με τον κατοχικό ηγέτη. Του υποσχέθηκαν να ανατρέψουν την απόφαση και το έπραξαν. Συμπεριφορά χειρίστου είδους από ανθρώπους που εξελέγησαν από τον κυπριακό λαό για να υπηρετούν τα συμφέροντά του. Προτίμησαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κάθε Ακιντζί και της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε, τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία της Κύπρου, άλλο παρόμοιο περιστατικό. Να απαιτούν οι Τούρκοι, και δύο ελληνοκυπριακά κόμματα να σπεύδουν να υλοποιούν αυτή την απαίτηση. Είναι απίστευτο, είναι εξωφρενικό, πρόκειται για χυδαία συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες. Έχουν καταστήσει τον Ακιντζί, τον καθοριστικό πολιτικό παράγοντα του τόπου. Έχουν δείξει ότι τον τρέμουν. Και όταν τον φοβούνται τώρα, που είναι ισχυρή η Κυπριακή Δημοκρατία, τι θα πράξουν μετά τη λύση όταν η Κύπρος θα βρεθεί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας; Αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας.

Ο δεξιός ΔΗΣΥ και το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, με την αγαστή συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα, διέπραξαν και ένα άλλο, ακόμα χειρότερο λάθος: Έκαναν μάγκες τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ, το οποίο είναι αδελφό κόμμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Και αυτό το λάθος είναι ασυγχώρητο, διότι έθεσαν τις βάσεις με την άθλια απόφασή τους, για να στεριώσει και να δυναμώσει το ακροδεξιό μόρφωμα. Το ίδιο λάθος έκαναν και στην Ελλάδα και το πληρώνει ακριβά η Δημοκρατία.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΜ
Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για σχέδιο αρρωστημένου εγκεφάλου μέσα στον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, για να ενισχυθεί το ακροδεξιό ΕΛΑΜ εις βάρος άλλων κομμάτων. Διότι αν όντως είναι σχέδιο, οι άνθρωποι είναι και εθνικά επικίνδυνοι. Δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι ένα δυνατό ΕΛΑΜ θα είναι «ψωμοτύρι» για τον κατοχικό ηγέτη και την κατοχική δύναμη; Ότι θα χρησιμοποιούν το ακροδεξιό μόρφωμα για κάθε τους εκβιασμό; Αλλά, θα πείτε, έχουν εύκαιρους ανά πάσα στιγμή τους δεξιούς του ΔΗΣΥ και τους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ, να αναλάβουν να «λύσουν» όποιο θέμα προκύψει για τους Τούρκους. Ντροπής πράγματα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *