Ο «Δούρειος Ίππος» της Κύπρου: Η μεταφορά του ελέγχου της τραπεζικής αγοράς στα ξένα κέντρα αποφάσεων έχει τεράστια σημασία

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του Άθου Κοιρανίδη

Το ξεπούλημα της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας στην ήδη ξεπουλημένη στους ξένους καρχαρίες Ελληνική Τράπεζα, αποτελεί το πλέον πρόσφατο επίτευγμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης να ελέγξει την οικονομία της πατρίδας μας. Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία πράξη του έργου που ξεκίνησε το 2013 με τη βίαιη υφαρπαγή από το κράτος της ιδιοκτησίας των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων από τις δεκάδες χιλιάδες μέλη του, συνεχίστηκε με τον διορισμό εγκάθετων εκλεκτών της κυβέρνησης στη διοίκηση και προχώρησε με πρωτοφανή κακοδιαχείριση και ανικανότητα χειρισμού των μεγάλων προκλήσεων. 

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα είναι το τέταρτο τραπεζικό θύμα στην Κύπρο των εγκεφάλων της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αφού προηγήθηκε η πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας, και το ξεπούλημα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής στους ξένους μεγαλοκαρχαρίες και ολιγάρχες. Ως γνωστό, τα τέσσερα πιο πάνω τραπεζικά ιδρύματα έλεγχαν πέραν του 80% της τραπεζικής αγοράς.

Η μεταφορά του ελέγχου της τραπεζικής αγοράς στα ξένα κέντρα αποφάσεων έχει τεράστια σημασία στα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης για έλεγχο και ποδηγέτηση των λαών. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, όπου το μέγεθος της τραπεζικής αγοράς ήταν και παραμένει εξαιρετικά μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας και όπου με την παράνομη υφαρπαγή των καταθέσεων των πολιτών και την τεχνητή πρόκληση προσωρινής ανεργίας, ένα στα δύο δάνεια κατέστησαν μη εξυπηρετούμενα.

Τα πιο πάνω επιτεύγματα των οικονομικών εγκεφάλων της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν συνέπρατταν με αυτούς οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Η διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία και το ολιγαρχικό κομματικό κατεστημένο που ελέγχει την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και καταφέρνει να νομιμοποιεί τα όσα ανήθικα, άδικα, παράτυπα, ανορθόδοξα και σοκαριστικά επιβάλλονται από τους ξένους μέντορες, καθοδηγητές και υποστηρικτές τους.

Ο καταστροφικός ρόλος του διεφθαρμένου ολιγαρχικού κομματικού κατεστημένου δεν έχει περιοριστεί στο ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος στα ξένα κέντρα αποφάσεων. Επεκτάθηκε στην αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας του λαού μας με την ψήφιση νόμων που αντίκεινται στο ελληνορθόδοξο φρόνημα και την χριστοκεντρική παράδοση του λαού μας. Οι νόμοι περί του συμφώνου συμβίωσης και υιοθεσιών από ομόφυλα ζευγάρια και η στήριξη των ούτω καλούμενων «Πορειών Υπερηφάνειας» είναι ενδεικτικά. Η κωλυσιεργία στην άρση των μεγάλων στρεβλώσεων στην κρατική υπηρεσία και τους ημικρατικούς οργανισμούς, η διάλυση της δημόσιας υγείας και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του ΓΕΣΥ, η αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς, η συντήρηση της διαφθοράς, η αποτυχία εξόντωσης των κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά συγκεκριμένης πολιτικής βούλησης.

Είναι πραγματικά λυπηρό ότι η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία της πατρίδας μας ενεργεί ως δούρειος ίππος εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πολίτες τις εμπιστεύονται όπως ενδείκνυται σε ένα δημοκρατικό κράτος αλλά οι κρατούντες, άλλοι εσκεμμένα και άλλοι ακούσια, τις διαχειρίζονται εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ξένων, γινόμενοι υποχείρια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

* Πρόεδρος ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *