Ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή τρομοκρατών, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί …βλέπουν τον ουρανό!

Συνεχίζει την ένταση στον Έβρο η κατοχική Τουρκία. Φωτογραφία in.gr

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όταν στο τέλος Φεβρουαρίου η παραβατική Τουρκία επιχείρησε εισβολή στον Έβρο χρησιμοποιώντας περίεργους -εκπαιδευμένους, όπως αποδείχθηκε- «μετανάστες», η ελληνική κυβέρνηση απάντησε, όπως αρμόζει σε μία χώρα που είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μία ορθή απόφαση, την οποία επικρότησε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ακόμα και οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές, που υποστηρίζουν πάντα υποχωρήσεις προς την Τουρκία, ένιωσαν …υπερηφάνεια.

Δεν είναι τόσο θέμα πανηγυρισμών και δικαιολογημένης ικανοποίησης για το αποτέλεσμα που ήταν μία ήττα της κατοχικής δύναμης. Όσο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν με την αποφασιστικότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού, που είχε την υποστήριξη και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Αυτό δα έλειπε να μη στηρίξουν με όλα τα μέσα μία απόφαση προστασίας των ελληνικών συνόρων.

Πρόσφατα είδαμε ξανά στον Έβρο το είδος της τουρκικής επιθετικότητας που εμπεριέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Βεβαίως διίστανται οι απόψεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά σίγουρα ό,τι και να συνέβη πρόκειται για απόδειξη υλοποίησης σχεδίου εναντίον της χώρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια ότι δεν πάτησαν οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος και αναγκαστικά -λόγω της θέσης του- θα τον πιστέψουμε. Όμως, προβλημάτισε τους πολίτες το ελληνικό διάβημα, που παραμένει απόρρητο και ενώ έχουν γνώση αυτού οι Τούρκοι. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του και ο ελληνικός λαός.

Οπωσδήποτε, εάν οι Τούρκοι πάτησαν τα χώματα του Έβρου πρόκειται για μείζον πρόβλημα. Από την άλλη, ελληνικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Αττίλες, δεν αμφισβητούν τα σύνορα, αλλά στοχεύουν τον φράκτη που κατασκευάζει το Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού, διότι τους χαλά τα σχέδια. Το τείχος είναι τείχος και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση όταν γνωρίζουμε πως η Τουρκία στοχεύει να στείλει χιλιάδες άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο ελληνικό έδαφος. Με τον τρόπο αυτό θα προκαλέσει ένα απίστευτοι χάος και δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τι θα συμβεί. Θα πρόκειται για ανθρώπινη «ωρολογιακή βόμβα».

Ταυτόχρονα, στοχεύει να αλλάξει τα ποσοστά του πληθυσμού, ιδιαίτερα στον Έβρο, ο οποίος αποκόπτει την Τουρκία από τις περιοχές όπου ζουν μουσουλμάνοι ελληνικής καταγωγής. Η Τουρκία θα ήθελε πάρα πολύ να μπασταρδέψει τον πληθυσμό του Έβρου. Προσέξτε: Δεν πρόκειται για «fake news» των γνωστών ψεκασμένων εθνικιστών, οι οποίοι έχουν καταστεί μάστιγα για τους δημοσιογράφους που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια. Είναι μία επιβεβαιωμένη πληροφορία, που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση και όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα «την παίρνω απάνω μου».

Όπως και στην Κύπρο, που εκεί επέβαλε τους σχεδιασμούς της με πόλεμο, η κατοχική δύναμη επιθυμεί να ελέγξει την περιοχή του Έβρου με το νέο της όπλο: τους εκπαιδευμένους «μετανάστες» που εσχάτως χρησιμοποιεί αντί των δικών της Ενόπλων Δυνάμεων. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσα δεν παίζουν το τουρκικό παιχνίδι, βρίθουν κειμένων για τον τρομοκρατικό στρατό του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN μέχρι και παιδιά χρησιμοποιούν στη Συρία και κυρίως στη Λιβύη. Όσοι μισθοφόροι εστάλησαν στη Λιβύη προέρχονται από αυτές τις ομάδες, που πολέμησαν για την Τουρκία στη Συρία.

Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος και ειρηνόφιλος πολιτικός, επέλεξε το δύσκολο και ακριβό δρόμο του φράκτη. Όταν ολοκληρωθεί η Ελλάδα θα έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Όπως κάνω συχνά, ξεχωρίζω τους λεγόμενους «μετανάστες», οι οποίοι είναι τζιχαντιστές από τους πραγματικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και τους μεν και τους δε. Όπως αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επιβεβαίωσε ότι 17 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αναγνωρίστηκαν μεταξύ των προσφύγων που έφτασαν στο νησί με βάρκες. Η Κύπρος, βεβαίως, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι είναι οι τζιχαντιστές και ποιοι όχι. Που σημαίνει ότι τις πληροφορίες έδωσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, προφανώς οι αμερικανικές και οι ισραηλινές.

Από πού έφτασαν οι τζιχαντιστές στην Κύπρο. Ποιος τους έστειλε; Η απάντηση είναι τόσο εύκολη.

Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει τις ροές τζιχαντιστών. Η συνεργασία της με την Αμερική και το Ισραήλ της επιτρέπει να έχει την απόλυτη πληροφόρηση. Οπότε, η απόφαση ότι δεν θα περάσει κανένας εξ αυτών των επικίνδυνων στο ελληνικό έδαφος είναι ορθή και σωτήρια για τη χώρα.

Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι πιο ευάλωτη. Δεν έχει στρατιωτικά μέσα για να αμυνθεί, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε και να χρησιμοποιήσει τα «σύνορα» που επέβαλε η εισβολή και η κατοχή. Είναι γι’ αυτό το βασικό λόγο, που δεν έπρεπε να ανοίξουν τα οδοφράγματα, μέχρι να περάσει η κρίση του κορωναιού. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα των κρουσμάτων, που είναι πιθανόν να αυξηθούν, όσο το θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή τρομοκρατών, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί …βλέπουν τον ουρανό! Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα λόγο παραπάνω να στηρίξουν την κυπριακή κυβέρνηση. Γιατί το τείχος που κτίζει ο Πρόεδρος Τραμπ θεωρείται νόμιμη άμυνα, ενώ τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μία παράνομη πράξη; Είναι τρελή η αμερικανική «λογική».

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κάθε χώρα και ο κάθε ηγέτης πρέπει να σκέφτονται μόνο το λαό τους και τους τρόπους προστασίας της εθνικής κυριαρχίας των πολιτών τους. Ο ισχυρισμός ότι παρανομούν, επειδή προστατεύουν την εθνική κυριαρχία, είναι έωλος.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε το πρώτο τεστ του Έβρου και το μεγάλο στοίχημα της πανδημίας. Καλά τα πήγε και η Κύπρος. Τώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει μπροστά του δύο «βουνά»: Είναι οι αναμενόμενες τουρκικές επιθέσεις, ξανά στον Έβρο και ξανά στο Αιγαίο. Είναι καταδικασμένος να πετύχει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Μετά από πολλούς μήνες, το Ισραήλ απέκτησε ισχυρή κυβέρνηση. Είναι θετικό ότι παραμένει στο τιμόνι του Εβραϊκού Κράτους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διατηρεί σχέση φιλίας και συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου είχαν καλές και εποικοδομητικές συνομιλίες με το νέο ομόλογό τους, του Ισραήλ. Ξεκαθάρισε η «θολή» κατάσταση που δημιούργησαν τα «fake news» της Τουρκίας. Είναι κατανοητό ότι το Ισραήλ δεν σχεδιάζει καμία πρωτοβουλία επαναπροσέγγισης με την κατοχική δύναμη. Μου είπαν το πιο βασικό: Ο Νετανιάχου δεν φεύγει από την Ιερουσαλήμ ούτε νεκρός. Και ο Ερντογάν έχει ορκιστεί να γίνει η πόλη παλαιστινιακή. Δύο άνθρωποι με τέτοιες απόψεις, μπορούν να συνομιλήσουν και κυρίως να συνεργαστούν; Μόλις την περασμένη Τετάρτη η Τουρκική Προεδρία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενταχθεί στο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, ειδικά για το θέμα της Ιερουσαλήμ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Είναι κάποια πρωτοπαλίκαρα μεγάλου κόμματος που εξυπηρετούν διεφθαρμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρόκειται για τεράστιο -υπό δημοσιογραφική διερεύνηση- σκάνδαλο. Καταστρέφουν εν γνώσει τους ανθρώπους που παλεύουν τίμια μία ζωή. Και το χειρότερο είναι ότι καταστρέφουν οπαδούς του κόμματός τους, που θυσιάστηκαν για τους ηγέτες και την πολιτική παράταξη. Απορώ γιατί δεν ζητά να μάθει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ή μήπως γνωρίζει και καλύπτει;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *