Ο γεροντικός ρεβιζιονισμός της ΔΔΟ

FILE PHOTO. Η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία κυματίζει παντού κατά μήκος της πράσινης γραμμής, ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Της ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Βαρύτατη ήττα υπέστησαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η ΚΔ και η Ελλάδα. Εμείς φυσικά την περιμέναμε και είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες γι’ αυτό. Είχαμε επισημάνει την λαθεμένη συμπεριφορά των ηγητόρων μας, αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Πιστεύω ότι σ’ εκείνη την δεδομένη στιγμή, η Μέρκελ και ο Μισέλ έκοψαν το οξυγόνο από το σκάφανδρο μας. Βεβαίως, ούτε και αυτή η ήττα σχετίζεται με την «αθλιότητα» των Βρυξελλών και των «εταίρων» μας, αλλά με την ανεπάρκεια των Κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας. Στην ίδια Σύνοδο, η Ουγγαρία και η Πολωνία συγκατένευσαν στην ψήφιση του προϋπολογισμού, μόνο όταν πήραν ότι ήθελαν. Ενώ για τα προβλήματα που δημιουργεί σε δύο κράτη-μέλη η πολεμοχαρής Τουρκία, η Σύνοδος κορυφής την «επέπληξε ευγενικά» και ζήτησε συνέχιση του διαλόγου Άγκυρας- Αθήνας,  συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και -με την εμπλοκή των ΗΠΑ-, σύνοδο για την Ανατολική Μεσόγειο. Ευτυχώς την τελευταία, την απέρριψαν η Αίγυπτος και ο Ισραήλ. Λέγω ευτυχώς γιατί σίγουρα θα εκπροσωπείτο η ΚΔ, ως διοίκηση των ρωμιών του νότου.

Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε με την ΕΕ να ανακοινώνει ότι πιθανόν «να συζητήσει περιοριστικά μέτρα», τον Μάρτιο.

Οι κατά φαντασίαν σύμμαχοι μας φάνηκαν και πάλι ανίκανοι να στηρίξουν τις Αρχές και Αξίες της ΕΕ. Η οποία βέβαια δεν περνάει κρίση, είναι η ΚΔ και η Ελλάδα που περνάνε κρίση.

Η ΚΔ που κατάντησε «διοίκηση των ρωμιών του νότου» και σπεύδει περιχαρής και πανευτυχής να λάβει μέρος σε μια άθλια πενταμερή για «να λύσει το Κυπριακό» χωρίς να θέτει ούτε ένα όρο στην κατοχική χώρα. Ούτε καν την απομάκρυνση του τουρκικού στόλου και των ερευνητικών σκαφών και γεωτρύπανων από την Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε την αποκατάσταση του Status Quo στην Αμμόχωστο.

Λοιπόν, γιατί να επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ για μια «απλή διένεξη»; Γιατί να γίνει η ΕΕ βασιλικότερη του βασιλέως; Και γιατί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την επιθετικότητα της εναντίον της Ελλάδας, αφού η Αθήνα δεν τολμά να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία και να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια;

Γίναμε περίγελως πάλι. Η ΚΔ ποτέ δεν απαίτησε, ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε την θέση της ως κράτος – μέλος της ΕΕ. Ποτέ δεν διεκδίκησε τα αυτονόητα. Αφού οι υψηλότερες προσδοκίες και ενατενίσεις μας φθάνουν μέχρι την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής, δηλαδή στην λεγομένη ΔΔΟ, η ΕΕ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της, που συμπίπτουν με τα συμφέροντα μιας δικτατορικής Τουρκίας. Στην οποία αναθέτουν να κάνει τις βρομοδουλειές τους, να τους προμηθεύει γκάζια, να διαλύει καθεστώτα που δεν τους αρέσουν. Κάποια επιδερμικά μέτρα εναντίον ατόμων που ανήκουν στα πληρώματα των τουρκικών ερευνητικών πλοίων, επιβάλλονται περιορισμοί κινήσεων κι αυτό είναι όλο. Σιγά που την κόφτει την Τουρκία. Για να αλλάξει η στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει αυτές οι δύο χώρες-παρίες να δημιουργήσουν μια πανίσχυρη οικονομία. Και έχουν όλα τα φόντα για να το πράξουν, φτάνει να απαλλαγούν από τους φαύλους που μας καταδυναστεύουν τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία.

Πρέπει οι εκπρόσωποι μας σε κάθε Σύνοδο να απαιτούν. Δεν ζήτησαν τίποτα και γι’ αυτό δεν πήραν τίποτα. Βεβαίως, όταν μιλάνε στον λαό, ζητούν στεντορείως κυρώσεις και αραδιάζουν τους συμμάχους μας στο Συμβούλιο που θα μας στηρίξουν για την επιβολή τους. Όταν επιστρέφουν άπρακτοι, μας λένε ότι υπό τας περιστάσεις καλά πήγαμε, την μάλωσαν την Tουρκία.

Η Τουρκία συνεχίζει να σουλατσάρει ανενόχλητη όπου θέλει. Και στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Χασκογελά και μας εμπαίζει γιατί αντί κυρώσεων, άκουσε μόνο κάποιες συμβουλές. Και υποσχέσεις για κονδύλια αφού φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων.

Πριν από την Σύνοδο οι ηγέτες μας μιλούσαν για κυρώσεις ανά τομέα της τουρκικής οικονομίας, πάγωμα όλων των διαδικασιών επικαιροποίησης της Τελωνειακής Ένωσης, διακοπή χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό και κυρίως εμπάργκο όπλων.

Εδώ και χρόνια επισημαίνουμε ότι η ΕΕ  δεν μας λαμβάνει υπ’ όψιν γιατί είμαστε τα καλά κοριτσόπουλα των Βρυξελλών και ποτέ δεν λέμε  όχι, ποτέ δεν διεκδικούμε, συμπεριφερόμαστε πάντα με συγκατάβαση και υποχωρητικότητα, με σύνεση και ρεαλισμό. Δεν μας δίνουν τίποτα και τους κάνουμε τεμενάδες, ενώ βεβαιώνουμε τον λαό ότι νικήσαμε. Γιατί το τελευταίο προσχέδιο συμπερασμάτων ήταν καλύτερο από το προτελευταίο, κι αυτό καλύτερο από το πρώτο.

Ουσιαστικές και επώδυνες για την κατοχική χώρα κυρώσεις δεν πρόκειται να επιβληθούν. Βαρύτατη ευθύνη προς τούτο φέρουν τόσον ο ΔΗΣΥ όσο και το ΑΚΕΛ που πιέζουν αφόρητα τον Πρόεδρο να πάει σε πενταμερή, (όχι πως ο ίδιος δεν θέλει), άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Είμαστε σίγουροι ότι θα υπογράψουν λύση χαλαρής συνομοσπονδίας που θα την πλασάρουν στον λαό θριαμβευτικά ως ΔΔΟ με καλό περιεχόμενο.

Έτσι η Τουρκία προχωράει στην υλοποίηση των στόχων της απρόσκοπτα και με την στήριξη ή ανοχή της ΕΕ και με συμπαραστάτη την διοίκηση των ρωμιών του νότου.

* Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *