Ο «ηγέτης της λύσης» Ακιντζί δεν θέλει να δει ζωγραφιστό τον Αναστασιάδη: Τορπιλίζει κάθε προοπτική συνεννόησης

Ο ηγέτης του κατοχικού ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί στα Κόκκινα. Φωτογραφία via Twitter από το γραφείο της παράνομης ψευτο-"προεδρίας"

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδης ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Την ώρα που φαίνεται να «ψήνεται» συνάντηση των δυο στην παρουσία της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, ο κ. Ακιντζί σπεύδει να θέσει όρους, με τους οποίους εξουδετερώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δηλαδή, για να γίνει συνάντηση θα γίνουν από την ελληνοκυπριακή πλευρά αποδεκτοί οι όροι του.

Η κ. Λουτ, ως γνωστό, φθάνει το ερχόμενο Σάββατο στην Κύπρο και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κατοχικό ηγέτη. Όπως ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε η αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού έχει προβεί σε βολιδοσκοπήσεις για μια κοινή συνάντηση. Πώς απάντησε ο κατοχικός ηγέτης;

  • «Μια κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κ. Λουτ δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα, εφόσον συνεχίζεται η αρνητική στάση Αναστασιάδη».

Υποστήριξε πως θα δοθούν λανθασμένες εντυπώσεις, «εφόσον η στάση αυτή δεν αλλάζει, μια τριμερής συνάντηση με την κ. Λουτ δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα άλλο από το να δώσει εσφαλμένη αντίληψη στο κοινό, ότι κάτι συμβαίνει. Εμείς επιδιώκουμε τις πραγματικότητες και όχι τις αντιλήψεις».

Επί της ουσίας ο Ακιντζί αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο:

  • «Όπως είπα στο τηλέφωνο στην κ. Λουτ δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να συνομολογήσουμε τους όρους αναφοράς, καθώς η στάση της ε/κ πλευράς επί της πολιτικής ισότητας συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Κοντολογίς, η τουρκική πλευρά για να δεχθεί κοινή συνάντηση πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι όροι της σε ότι αφορά την πολιτική ισότητα και όχι μόνο. Να γίνει, αρχικά, αποδεκτή η τουρκική εκδοχή για την πολιτική ισότητα. Να έχουν δηλαδή βέτο στις αποφάσεις. Μια αξίωση, που εάν γίνει αποδεκτή θα συνιστά κίνηση για μη λειτουργία του κράτους. Η λειτουργία του κράτους θα εξαρτάται από τη διάθεση της τουρκικής πλευράς και εάν τα συμφέροντά της στη συγκεκριμένη στιγμή, ευνοούν την παράλυση της χώρας ή όχι.

Ο Ακιντζί, ο πάλαι ποτέ «ηγέτης της λύσης», όπως τον έχουν βαπτίσει κάποιοι στις ελεύθερες περιοχές, βάζει εμπόδια ακόμη και για μια άτυπη συνάντηση, η οποία και να πραγματοποιηθεί στο τέλος, δεν έχει καμία σημασία. Κι αυτό γιατί φρόντισε ο Ακιντζί να εξουδετερώσει τις όποιες πιθανότητες συνεννόησης.

Όσοι έκαναν πλάτες στον Μουσταφά Ακιντζί, διευκόλυναν διεθνείς επαφές του, θα πρέπει τώρα να αντιληφθούν το λάθος τους. Ο  κατοχικός ηγέτης, ο οποίος είναι όχημα προώθησης των τουρκικών επιδιώξεων στην Κύπρο, «σκοτώνει» τις όποιες προοπτικές μπορούν να υπάρξουν για να προχωρήσει το Κυπριακό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *