Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αυτά που λέει τα εννοεί, αυτά που λέει τα υλοποιεί

Συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων διάρκειας δύο ωρών είχε στις 16 Νοεμβρίου 2017 ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, με το σύνολο των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΖΕΣ/ ΚΥΠΕ

Του Χρύση Παντελίδη

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο μόνος υποψήφιος που καταθέτει στον κυπριακό λαό προτάσεις. Πέρα ασφαλώς από τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, η οποία αποτελεί πλέον κείμενο αναφοράς για όλες τις δημόσιες συζητήσεις, ενώ υιοθετείται αποσπασματικά και από τον κ. Αναστασιάδη στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό, πολλές είναι και οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση. Προτάσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έρχεται για να διαχειριστεί το παλιό, αλλά έρχεται για να φέρει το καινούργιο. Ενδεικτικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει μέχρι σήμερα προτείνει:

>> τη δημιουργία ενός Νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για παιδιά και εφήβους και Κέντρου Προγεννητικής Ιατρικής, δηλαδή ενός έργου υποδομής για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας για τις επόμενες δεκαετίες. 

>> την ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης για την Υγεία των Πολιτών (ΚΕΥΠ), στα πρότυπα των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), τα οποία είχαν ιδρυθεί από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην καθημερινή ή τακτική λήψη υπηρεσιών Υγείας.

>> τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Δράσης, για στήριξη των φιλανθρωπικών και άλλων οργανώσεων οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και ανακουφιστική φροντίδα στους πολίτες, όπως για παράδειγμα ο ΠΑΣΥΚΑΦ ή ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, που καθημερινά προσφέρουν στους συνανθρώπους μας τη στήριξη που έχουν ανάγκη.

Ø την αύξηση της άδειας μητρότητας από 18 σε 22 βδομάδες, έτσι ώστε να στηριχτεί και να ενισχυθεί ο συνδυασμός οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

>> την παροχή φορολογικών κινήτρων σε εργοδότες οι οποίοι προσφέρουν στους εργαζόμενους  με παιδιά κάτω των 10 ετών ευέλικτο ωράριο και ευέλικτες μεθόδους εργασίας, χωρίς  μισθολογικές μειώσεις, που θα βελτιώσει την ποιότητα διαβίωσης για κάθε κυπριακή οικογένεια.

>> τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών με τη δυνατότητα ετήσιας στήριξης, ως μέρος της οφειλόμενης αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.

>> τη δυνατότητα αξιοποίησης του Συντελεστή Δόμησης των περιουσιών στα κατεχόμενα.

>> την επαναφορά προσφυγικών προγραμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού.

>> την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την προστασία των παιδιών και των εφήβων από κάθε είδους κακοποίηση και από τους πολλούς κινδύνους, οι οποίοι παραμονεύουν καθημερινά στη σύγχρονη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη καθημερινότητα.

>> την επέκταση της λειτουργίας των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και του Ολοήμερου Σχολείου, προκειμένου να βοηθηθούν οι γονείς, τόσο σε καθημερινή βάση όσο και στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων και των θερινών διακοπών.

>> την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ευημερία των ζώων.

 

Τις επόμενες μέρες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για την οικονομία, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και την πάταξη της ανεργίας. Προτάσεις συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες. Κυρίως όμως, προτάσεις που ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα υλοποιήσει. Διότι μια από τις πολλές διαφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου από τους κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά, είναι ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος αυτά που λέει τα εννοεί, αυτά που λέει τα υλοποιεί.

* Επικεφαλής του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *