Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αναξιόπιστος: η αντιπολίτευση γιατί συναγελάζεται μαζί του;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του Σάββα Ιακωβίδη

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο κατ’ εξοχήν αναξιόπιστος πολιτικός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το επιβεβαιώνει καθημερινά με τις αποφάσεις, τις ανακολουθίες και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του. Μόλις πρόσφατα επιτέθηκε, και καλώς, εναντίον του απελθόντος Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Με αφορμή όσα διαμείφθηκαν στο ελβετικό θέρετρο, Crans-Montana, για το Κυπριακό, και προκλητικές δηλώσεις του Νορβηγού αστρολόγου, ο Πρόεδρος ξεσπάθωσε οργισμένος, δήθεν, εναντίον του. Μιλώντας στους Κερυνειώτες (24.7.2017) είπε:

«Και είναι θλιβερό, πραγματικά είναι θλιβερό, άνθρωποι που εκφράζουν, τάχα, το διεθνές δίκαιο, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ, να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να καλύψουν την αδιαλλαξία της Άγκυρας, προκειμένου να επικαλούνται το απόρρητο όταν καλούνται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζουν να λένε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη. Εκείνο που αγνοούν είναι ότι και τα δικά τους πρακτικά και τα δικά μας πρακτικά, με πάσα λεπτομέρεια θα δοθούν στη δημοσιότητα για να αποκαλυφθεί, επιτέλους, ποιος λέει την αλήθεια. Αλλά, διερωτάται κανείς, όταν υπάρχουν ανάλογοι που εκπροσωπούν τα ΗΕ, πώς δεν είναι δυνατόν να επιτείνεται η αδιαλλαξία της Τουρκίας; Αντί να φροντίσουν ώστε μέσα από την καλή θέληση, την αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς, με πολλές θυσίες και υποχωρήσεις, να συμβάλουν στην επανένωση μιας πατρίδας, αυτό το οποίο πράττουν είναι να δικαιολογούν, ως εάν να εκπροσωπούν, την κατοχική δύναμη». 

Ώστε, λοιπόν, ο Άιντε ήταν ένας απίστευτος ψευταράς, ένας… «ανάλογος» (!), ένας πολιτικός απατεώνας, ένας πράκτορας της κατοχικής Τουρκίας, της οποίας συγκαλύπτει τις ευθύνες και δεν λέει τι πραγματικά συνέβη στις συνομιλίες. Ο απλός πολίτης, με την τετράγωνη λογική του αντιλαμβάνεται ότι, ο Νορβηγός αστρολόγος ήταν ένας… «πουλημένος», ένας εκπρόσωπος της τουρκικής κατοχής, δηλ. ένας σεσημασμένος εχθρός της Κύπρου. Θα ανέμενε κανείς, συνεπώς, ότι ο Πρόεδρος θα αρνιόταν κάθε επαφή μαζί του, αν μη τι άλλο για λόγους αξιοπρέπειας και, κυρίως, σεβασμού προς τον θεσμό του Προέδρου και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως πιστοποιημένος… ανακόλουθος, ο Ν. Αναστασιάδης έκανε μεταστροφή και διά του αν. Κυβ. Εκπροσώπου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ψευταρά Νορβηγό, ο οποίος ήδη απήλθε στη χώρα του, με την προσδοκία ότι θα ετοιμάσει αντικειμενική έκθεση για τα γεγονότα στο Crans-Montana. Με δήλωση του εκλογικού επιτελείου του Ν. Παπαδόπουλου επισημαίνονται τα εξής: «Δυσκολευόμαστε πραγματικά να παρακολουθήσουμε τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, αφού η αναξιοπιστία του ξεπέρασε κάθε όριο. Οι πολίτες διερωτώνται: Τελικά εμπιστεύεται ή όχι τον κ. Άιντε;  Είναι πραγματικά θλιβερό αλλά και αρνητικό για την ελληνοκυπριακή πλευρά το γεγονός ότι, ο κ. Αναστασιάδης ξεδιπλώνει καθημερινώς την αναξιοπιστία του και  αναιρεί κατ’ εξακολούθηση τις δεσμεύσεις του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση, ακόμα και το ΑΚΕΛ, κατηγορεί τον Πρόεδρο για εκκωφαντική αναξιοπιστία, η οποία είναι προσβλητική, μειωτική και απαξιωτική όχι μόνο για τον θεσμό που εκπροσωπεί αλλά, προπάντων, για την ελληνική πλευρά, την Κυπριακή Δημοκρατία και την εν γένει εικόνα που εκπέμπεται προς τρίτους. Στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις μία είναι η πρώτη αρχή, η οποία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, ακόμα και από κακούς γείτονες και εχθρούς: Η αξιοπιστία του ηγέτη, η οποία συναρτάται προς την σοβαρότητά του, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια στην πολιτική του, στις θέσεις και στις διεκδικήσεις του, στην αταλάντευτη εμμονή υπεράσπισης των δικαίων και των συμφερόντων του τόπου.

Ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο κατ’ εξοχήν πολιτικός ο οποίος έχει κατερειπώσει, εξευτελίσει και απαξιώσει βροντερές και καθάριες ελληνικές λέξεις όπως, «δεσμεύομαι, ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σοβαρότητα, συνέπεια, σεβασμός…». Θυμηθείτε τι έλεγε προεκλογικά και πόσο θλιβερά αναξιόπιστος μετεξελίχθηκε μετεκλογικά ώστε, ακόμα και το ΑΚΕΛικό εξαπτέρυγό του, ο Α. Κυπριανού, να επικαλείται ειδικούς για να μελετήσουν το πρωτοφανές φαινόμενο αναξιοπιστίας του Ν. Αναστασιάδη.

Τίθεται ένα μέγα ζήτημα για την αντιπολίτευση: Αφού γνωρίζει πόσο αναξιόπιστος και ανακόλουθος είναι ο Πρόεδρος, γιατί ακόμα συναγελάζεται μαζί του; Π.χ. γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν σε αυτήν την μασκαράτα και σε αυτό το ξεφτιλισμένο καραγκιοζιλίκι, το οποίο προσφυώς αποκαλείται Εθνικό Συμβούλιο;  Η αντιπολίτευση γνωρίζει ότι ο Ν. Αναστασιάδης την εμπαίζει χοντρά, την παραπλανά αδίστακτα και την αγνοεί βάναυσα. Πότε θα βγει προς το λαό με ξεκάθαρους, πειστικούς και σοβαρούς λόγους και να εξηγήσει γιατί ο Ν. Αναστασιάδης είναι επικίνδυνος για τον τόπο; Πότε θα εξηγήσει τι εννοεί με τη νέα, σωτήρια στρατηγική επίλυσης του Κυπριακού και αντιμετώπισης της Τουρκίας; Να μη περιπέσει και η αντιπολίτευση στο κατάντημα Αναστασιάδη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *