Ο τόπος δεν αντέχει άλλο τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος

Τα ψηφοδέλτια για τις Προεδρικές εκλογές. ΓΤΠ/Σταύρος Ιωαννίδης

Του Μιχάλη Τερέπεη

Στην ιστορική πορεία κάθε λάου σημαντικό ρόλο έχουν οι ηγέτες που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση μετά από εκλογικές διαδικασίες, υπάρχουν και περίοδοι που το ποιος ηγέτης θα επιλεγεί και ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει δεν έχουν σημαντική επίδραση στη μελλοντική πορεία του κράτους και του λαού, υπάρχουν όμως συγκεκριμένα χρονικά σταυροδρόμια όπου η εκλογή νέου ηγέτη και νέας πολιτικής πορείας συμβάλλουν τα μέγιστα είτε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της πορείας επιβίωσης του κράτους είτε θα την οδηγήσουν σε περιπέτειες και μεγάλες δυσκολίες. 

Στην Κύπρο η αλλαγή ηγεσίας το 2008 ήταν ίσως η πιο καταστροφική στη σύγχρονη ιστορία μας. Σήμερα ο Κυπριακός λαός βρίσκετε πάλι μπροστά σε ένα χρονικό σταυροδρόμι, οι αποφάσεις που καλείτε να πάρει είναι ιστορικές και καθοριστικές για την πορεία του κράτους, την ποιότητα ζωής του και την επιβίωση του στη γη των πατέρων του. Αυτή την φορά καθορίζουμε με την επιλογή μας την μελλοντική πορεία μας οριστικά, τα περιθώρια ανατροπής λανθασμένων επιλογών έχουν εξαντληθεί πλήρως.

Λόγω και του προεδρικού συστήματος, στην πατρίδα μας οι Προεδρικές Εκλογές συνιστούν μια κορυφαία πολιτειακή διαδικασία, στην οποία η συμμετοχή είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει ανάδειξη νέου Προέδρου, ικανού να δώσει ελπίδα και προοπτική στην Πατρίδα μας και στο λαό μας.

Στις Προεδρικές Εκλογές τις 28ης Ιανουαρίου ο λαός μας έχει δύο μόνο επιλογές: αυτή της συνέχισης της πορείας των παραχωρήσεων και της προσαρμογής στις επιθυμίες της Τουρκικής πολιτικής, είτε αυτή της αγωνιστικής συστράτευσης με τις Δημοκρατικές Πατριωτικές Δυνάμεις για να πετύχουμε όλοι μαζί την ελπιδοφόρα αλλαγή.

Την αλλαγή που θα φέρει μια Νέα Στρατηγική στο Κυπριακό, με απόσυρση των απαράδεκτων και επικίνδυνων υποχωρήσεων και επανατοποθέτηση του προβλήματος στη βάση της εισβολής-κατοχής και παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου.

Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς έχουν πλήρη ταύτιση απόψεων τόσο στη διαχείριση του Κυπριακού, όσο και στις επικίνδυνες παραχωρήσεις Χριστόφια-Αναστασιάδη. Στην εσωτερική διακυβέρνηση οι πολιτικές του ΑΚΕΛ κατέρρευσαν και μαζί τους κατέρρευσε η οικονομία του τόπου και η ευημερία του λαού μας. Αυτές δε του ΔΗΣΥ φαίνεται ότι πέτυχαν την ευημερία των αριθμών, αλλά ταυτόχρονα οδήγησαν σε ανυποληψία και μαρασμό τα κρατικά νοσηλευτήρια και άφησαν στην εξαθλίωση και στη φτώχια, τουλάχιστον το 1/3 των συμπολιτών μας, διατυμπανίζουν ότι μείωσαν την ανεργία αγνοώντας τους χιλιάδες συμπατριώτες μας και ειδικότερα τους νέους επιστήμονες μας, οι οποίοι μετανάστευσαν για σκοπούς εργασίας.

Ο τόπος δεν αντέχει άλλο τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.

Μόνος δρόμος η υποψηφιότητα των Δυνάμεων της Αλλαγής.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εγγυάται μια νέα διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, αξιόπιστη οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, άμεση αναβάθμιση του τομέα της υγείας, εκσυγχρονισμό της παιδείας και καθιέρωση ενός σύγχρονου κοινωνικά ευαίσθητου κράτους-πρόνοιας, εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλο το φάσμα της δημόσιας υπηρεσίας,

Για αλλαγή, αξιοπιστία, ελπίδα, για την Κύπρο που δικαιούται και αξίζει ο λαός μας, την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Νικόλα Παπαδόπουλο.

* Εκπαιδευτικός, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *