Ο υπερεκτιμημένος κλαψιάρης Μουσταφά Ακιντζί: Εξυπηρέτησε με σθένος τα σχέδια του Ερντογάν κατά της Κύπρου

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον πρώην κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Πηγή Ψευδοκράτος, via Twitter  

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρώην κατοχικός ηγέτης …μίλησε! Ο Μουσταφά Ακιντζί, που αποδείχθηκε άφιλος και εχθρός των Ελληνοκυπρίων, όταν «εξελέγη» επικεφαλής του κατοχικού καθεστώτος, είπε κάποιες αλήθειες.

Δεν ξέρω αν τον «κατέτρωγε» η συνείδησή του ή απλά είναι ένας πικραμένος άνθρωπος. Και ως γνωστό, οι πικραμένοι άνθρωποι λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω, όταν θυμώνουν. Διότι ο πρώην κατοχικός ηγέτης έπρεπε να τα σκεφθεί όλα αυτά όταν ηγείτο του ψεοδοκράτους, αντί να συνωμοτεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, παίζοντας το βρώμικο παιγνίδι της Τουρκίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ήταν η επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν πριν έξι τόσα χρόνια, διότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση λόγω της αποδεδειγμένης αδιαλλαξίας της Τουρκίας στο Κυπριακό και χρειαζόταν ένα διαλλακτικό πολιτικό για να παίξει το «παιγνίδι», ώστε να φύγει το βάρος από την κατοχική Τουρκία και να μετατεθεί στις πλάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης δεν ανέλυσε ορθά τον Ακιντζί, και τον «αναβάθμισε» σε συμπρόεδρο. Μάλλον, υποβίβασε αυτός τον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετετράπη σε ηγέτη της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος έσπευσε να εκμεταλλευθεί τις δηλώσεις του Ακιντζί αναφορικά με τις σικέ συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, όταν έδωσε εκείνο το απαράδεκτο κείμενο με τις μύριες υποχωρήσεις στους Τούρκους μέσω του άβουλου γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Και πανηγύρισε ότι επιτέλους ο πρώην κατοχικός ηγέτης τον δικαίωσε. Ότι, δηλαδή, δεν ευθυνόταν αυτός για το ναυάγιο, αλλά η Τουρκία.

Όσοι βρεθήκαμε στο Κραν Μοντανά και όσοι ΔΕΝ ενημερωνόμασταν μόνο από τους Τούρκους, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης ότι την ευθύνη είχε αποκλειστικά η Τουρκία. Βεβαίως, τότε ο Ακιντζί βοήθησε ώστε να επιβληθεί το τουρκικό παραμύθι πως τάχατες έφταιγε η ελληνική πλευρά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Όμως επικράτησε η άποψη ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου ήταν αυτός που σταμάτησε τη λύση του Κυπριακού. Δεν ήταν. Έκανε υποχωρήσεις που θα κοστίσουν στην Κύπρο.

Οι Εγγλέζοι, οι Τούρκοι με τη βοήθεια του κ. Γκουτέρες και ο τότε γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, στράφηκαν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας με οργή. Ο πρώην ηγέτης του «κομμουνιστικού» κόμματος πρέπει να δώσει εξηγήσεις μετά τη συνέντευξη του Ακιντζί, ο οποίος -εκτός των άλλων- είναι σύντροφός του. Ως γνωστό, το ΑΚΕΛ στήριξε οικονομικά τις λεγόμενες «προοδευτικές» δυνάμεις των κατεχομένων, νομίζοντας ότι θα ήταν διαφορετικές οι θέσεις αυτών στο Κυπριακό από τους ακροδεξιούς των κατεχομένων. Οι ίδιες ήταν, οι ίδιες παραμένουν…

Και ο Ταλάτ και ο Ακιντζί, έπραξαν με ακρίβεια ότι απαιτούσε η Τουρκία. Ο τουρκικός Αττίλας διέταζε και αυτοί εκτελούσαν. Και όταν έχασαν τον …«προεδρικό» θώκο του κατοχικού καθεστώτος άρχισαν να κλαίνε όπως τις μωρές παρθένες.

Αυτά που περιγράφει ο Ακιντζί, ότι του συνέβαιναν, είναι χωρίς αμφιβολία φρικτά. Και για το Κυπριακό και για τα τουρκικά σχέδια εναντίον του. Αλλά γιατί βουβάθηκε όταν η Άγκυρα σε συνεργασία με το Λονδίνο και τη Γραμματεία του ΟΗΕ καθύβριζαν την ελληνική πλευρά και σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ έπεισαν τη διεθνή κοινότητα ότι το δίκιο το είχε ο θύτης και όχι το θύμα.

Όχι, δεν τον λυπάμαι τον Μουσταφά Ακιντζί, που συνωμότησε με την ισλαμική Τουρκία για την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την επιβολή της κατοχικής δύναμης ως κυρίαρχης και στις ελεύθερες περιοχές. Την Κύπρο λυπάμαι, και το λαό της. Όσους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους επιθυμούν πραγματικά μία ενωμένη Κύπρο, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων των κατοίκων της.

Δηλαδή, Μουσταφά Ακιντζί, εάν δεν έκανε τη νοθεία ο Ταγίπ Ερντογάν, και παρέμενες ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος, θα μιλούσες; Θα έλεγες την αλήθεια; Την οποία (αλήθεια) την έκρυβες επειδή ακριβώς έκανες τον …«πρόεδρο» σε ένα παράνομο κατοχικό καθεστώς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν σε πιστέψαμε ποτέ, όταν δυστυχώς άλλοι συνάδελφοι σε προωθούσαν και σε «προμόταραν» ως τον δήθεν ηγέτη της …λύσης. Της διάλυσης ήσουν στην πραγματικότητα.

Αλλά, στο τέλος δεν φταις εσύ. Ο σημερινός Πρόεδρος της Κύπρου ευθύνεται, που σε ήξερε αλλά σε πίστεψε. Αλλά και αυτός τι να κάνει ο καημένος! Όταν συναντά τους οπαδούς του ΟΧΙ το παίζει μετανοιωμένος που υποστήριξε το «ναι», και όταν συνευρίσκεται με τους συντρόφους του, με τους οποίους στήριξαν με πάθος το φιλοτουρκικό σχέδιο, τους ψιθυρίζει στο αυτί, ότι εργάζεται για τη …δικαίωσή τους! Η οποία πως θα έρθει κ. Πρόεδρε; Με πλασιέ τους υπηρέτες της Τουρκίας στη Γραμματεία του ΟΗΕ και «σεφ» τους άθλιους Βρετανούς;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τείνει να ξεχαστεί το μεγάλο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και αυτό βολεύει και την κυβέρνηση, αλλά και το ΑΚΕΛ, που λάμβανε «αμαρτωλές» ενισχύσεις από την εταιρεία του βουλευτή του, ο οποίος αφού αποκαλύφθηκε από το κανάλι του Κατάρ, έσπευσε να παραιτηθεί. Πρωτίστως το σκάνδαλο αφορά την κυβέρνηση, η οποία ανάμειξε σε αυτό πολιτικούς, δικηγόρους -κυρίως αυτούς- λογιστές, κατασκευαστές και άλλα συναφή επαγγέλματα. Οι δημοσιογράφοι της Κύπρου οφείλουμε να θυμίζουμε την υπόθεση που συντάραξε το νησί και αμαύρωσε το όνομα της χώρας. Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι, κάτι που εκμεταλλεύονται και οι Τούρκοι, οι οποίοι βεβαίως είναι πιο διεφθαρμένοι. Από τον ισλαμιστή πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του. Όλοι συμμετέχουν στο φαγοπότι εις βάρος του τουρκικού λαού. Η διαφθορά κυριαρχεί πλέον και στα κατεχόμενα, όπου οι φίλοι του Ερντογάν θα αναλάβουν την «επένδυση» στην Αμμόχωστο. Άρα, το δικό μας πρόβλημα είναι διπλό: Και η διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στην Κύπρο, και η απόλυτη κυριαρχία του τουρκικού Αττίλα στα κατεχόμενα εδάφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.