Οι Άνθρωποι κάνουν Επιλογέs- Οι Επιλογέs κάνουν Ιστορία.

File Photo: Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς στην Ακρόπολη μετά το πέρας της τελετής του εορτασμού για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί το 1944, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Α. ΣΑΝΤΑ

Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εμείς εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, τα αθώα ανυπεράσπιστα θύματα που σφαγιάστηκαν στην κατεχόμενη Ελλάδα στις 10 Ιουνίου 1944 στο ολοκαύτωμα του Διστόμου από το μένος, το μίσος των μισάνθρωπών ναζί και που δεχόμαστε όλοι σε διεθνές επίπεδο, ότι είναι ένα από τα πολλά  εγκλήματα των Ναζί κατά της ανθρωπότητας.  Αυτά, τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν διαγράφονται ποτέ!

Την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 ο Χίτλερ έκανε την επιλογή, κήρυξης  πολέμου και επίθεσης στην Πολωνία ξεκινώντας έτσι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνοντας την αρχή της πιο μαύρης σελίδας της ιστορίας της Ανθρωπότητας.

Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος δεν ήταν απλά ένας αιματηρός πόλεμος υπήρξε ο πόλεμος της Ανθρωπότητας για τη διάσωση των Ανθρωπίνων Αξιών και Ιδεών εναντίον του Ναζισμού, Φασισμού και Μιλιταρισμού. Η νίκη του συνεπώς θα παραμείνει ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα και το πιο αξιοσημείωτο για τον 20ο  αιώνα. Αυτό είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο γιατί η ανθρωπότητα έκανε την επιλογή της και έτσι έγραψε Ιστορία.

Σήμερα που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα παρατηρούμε με λύπη μας ότι :

Οι ηγεσίες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, η ίδια η Ε.Ε. και η κυρίαρχη ιδέα εξουσίας είναι τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην έχουν τελειώσει οι πόλεμοι που πραγματοποιούνται και να ζήσουμε το τρομερό γεγονός ότι 70.000.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από τις πατρίδες τους προς ασφαλέστερους προορισμούς για να σωθούν αυτοί και οι οικογένειές τους από τον θάνατο. Έτσι, δημιουργήθηκε το τρομερό ζήτημα των προσφύγων….κυρίως στην Ευρώπη, το οποίο ανάλογα με τη συνείδηση και το σεβασμό προς τη Δημοκρατία κάθε λαού και χώρας αντιμετωπίστηκε το θέμα αυτό ανάλογα!!

Οι επιλογές κάθε ηγεσίας που βρίσκονταν στην εκτελεστική εξουσία της χώρας τους αποδείκνυε και την ιστορία που θα έγραφε η συγκεκριμένη χώρα.  Με το φαινόμενο αυτό, παρουσιάστηκε η ξενοφοβία και ο ρατσισμός .

82 χρόνια μετά την έναρξη του Β΄ Π.Π. και 80 χρόνια μετά την κατοχή της Ελλάδας από τους Ναζί Γερμανούς του Γ΄ Ράιχ οι οφειλές των νόμιμων πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί από τους φυσικούς και νόμιμους κληρονόμους της συγκεκριμένης Ομοσπονδιακής  Δημοκρατίας της Γερμανίας, της συγκεκριμένης δηλαδή αυτής χώρας.

Ξεκινώντας λοιπόν, από την απάντηση της Ο.Δ.Γ. στην χώρα μας όσον αφορά τη τελευταία ρηματική διακοίνωση , η οποία τους εστάλη από την Ελληνική Κυβέρνηση  – η οποία σημειωτέων – επειδή πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής  των Ελλήνων στις 17 Απριλίου 2019, με τεράστια πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα , αποτελεί και τη Θέληση του Ελληνικού Λαού για Δικαιοσύνη, και η λακωνική θέση ως απάντηση, ότι «δεν  υπάρχει τέτοιο θέμα» εκ μέρους της ΟΔΓ, αποτελεί ντροπή για τους Γερμανούς .

Η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις της,  ως Ελλάδα.

Η Ελλάδα μετά το τέλος του Πολέμου διεκδικούσε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία και οι αξιώσεις της Ελλάδας παραμένουν νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Δύο χώρες ισότιμα και Δημοκρατικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν νοείται να μην μπορούν να κάνουν καλόπιστο διάλογο όπως ορίζει και το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή δεν μπορούμε να μην υποστηρίξουμε τη Δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των λαών. Το ίδιο το Δικαστικό Σώμα της Γερμανίας έχει δεχθεί ότι  υπάρχει ζήτημα όσον αφορά τις οφειλές προς την Ελλάδα.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η αλαζονική αυτή συμπεριφορά από την ηγεσία της ΟΔΓ είναι σαν να μην δέχονται ότι το Γ΄ Ράιχ, οι Ναζί, παραδόθηκαν άνευ όρων.! Αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να ξεχνιούνται !

Από τη στιγμή που ενώθηκαν οι Ανατολική και Δυτική Γερμανία και αποτελούν πλέον πάλι την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας  είναι οι νόμιμοι και φυσικοί απόγονοι του Γ΄ Ράιχ και πρέπει να επανορθώσουν – όσο φυσικά είναι δυνατό –  γιατί, τα θύματα δεν γυρνάνε ποτέ πίσω, για  τα τρομακτικά εγκλήματα που συνέβησαν στις χώρες που κατείχαν οι πρόγονοί τους, και μάλιστα όπως αναφέραμε και πιο πάνω χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας .

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και οι Γερμανοί Δημοκράτες, Διανοούμενοι, Συγγραφείς, Δημοσιογράφοι ακόμη και ηθοποιοί και άλλοι άνθρωποι της Τέχνης,  οι οποίοι βοηθούν και προσπαθούν μέσα από τα θεσμικά τους όργανα όπως η Γερμανική Βουλή ή και μέσα από τα αντικείμενα εργασίας τους και θέτουν το θέμα των οφειλών απέναντι στη χώρα μας όπως π.χ. το Die Linke , τα μέλη της Ομάδας Εργασίας Δίστομο, τα μέλη της Γερμανικής Ομάδας Αλληλεγγύης, οι οποίοι μας τιμούν με τη παρουσία τους σήμερα στο Συνέδριο μας  και άλλοι πολλοί.  Αυτοί οι Γερμανοί τιμούν τη ταυτότητά τους ως Άνθρωποι με ήθος και πραγματικοί Δημοκράτες.

Ειδικά για το Δίστομο θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη εξαίρετος δικηγόρος και πρώην  Νομάρχης Βοιωτίας, ο οποίος κατάφερε μέσω της Ιταλίας να γίνει η δίκη για τις επανορθώσεις που οφείλουν οι Γερμανοί (ΟΔΓ)  στα θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων, και να αποφασίσει το δικαστήριο υπέρ τους,  όπου αυτή τη στιγμή συνεχίζεται ο αγώνας αυτός με τον Dr. Ioacheim Lau που μας τίμησε σήμερα με τη παρουσία του στο Συνέδριό μας.

Θα αναφέρω εδώ δύο λόγια για τη δίκη της Νυρεμβέργης και θα σας εξηγήσω στο τέλος για πιο λόγο το κάνω αυτό.

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945
ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Το Διεθνές Στρατοδικείο (International Military Tribunal/IMT) αποτελείται από δικαστές προερχόμενους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Σοβιετική Ένωση.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι των Ναζί διώχθηκαν ποινικά και δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, βάσει του άρθρου 6 του Καταστατικού Χάρτη του Διεθνούς Στρατοδικείου κατηγορούμενοι για τα εξής εγκλήματα:

(1) Συνομωσία για τη διάπραξη των κατηγοριών 2, 3 και 4, που αναφέρονται εδώ,

(2) εγκλήματα κατά της ειρήνηςτα οποία ορίζονται ως συμμετοχή στο σχεδιασμό και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου κατά παράβαση πάμπολλων διεθνών συνθηκών,

(3) εγκλήματα πολέμουορίζονται ως παραβιάσεις των διεθνώς συμφωνημένων κανόνων διεξαγωγής πολέμου, και

(4) εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  –«κυρίως δολοφονία, εξόντωση, υποδούλωση, εκτοπισμός και άλλες απάνθρωπες πράξεις που διαπράχθηκαν κατά οποιουδήποτε άμαχου πληθυσμού, πριν ή κατά τη διάρκεια του πολέμου ή διωγμός για πολιτικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς λόγους κατά τη διάπραξη ή σε σχέση με οποιοδήποτε έγκλημα εντός της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου, ασχέτως του αν παραβιάστηκαν οι τοπικοί νόμοι της εκάστοτε χώρας όπου διαπράχθηκαν αυτά τα εγκλήματα».

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1945  Ξεκινάει η Δίκη της Νυρεμβέργης όπου :  κορυφαίοι αξιωματούχοι  των Ναζί διώκονται για εγκλήματα πολέμου   1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1946
Ανακοινώνεται η Απόφαση του Δικαστηρίου στη Νυρεμβέργη.

Μετά λοιπόν απ’ αυτά θα ήθελα να τονίσω ότι οι φίλοι και σύμμαχοί μας Γερμανοί οι οποίοι «θεωρούνται» μεθοδικοί και πειθαρχημένοι ως λαός , πώς είναι δυνατόν να μην ακολουθούν τους όρους που υπάρχουν ,σε κάθε Διεθνής Συνθήκη και να παραβιάζουν τα διεθνώς  συμφωνημένα ως κανόνες διεξαγωγής πολέμου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν μετά τη λήξη του, που εφόσον δεν τηρήθηκαν από τους προγόνους τους, ως φυσικοί και νόμιμοι κληρονόμοι θα έπρεπε όσα χρόνια και εάν πέρασαν εφόσον πρόκειται για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας να έχουν από μόνοι τους εκτελέσει την υποχρέωση αυτή,  δηλαδή,  όπως λένε και οι όροι των Διεθνών Συνθηκών ότι οφείλει ο ηττημένος (δηλαδή το Γ΄ Ράιχ) να ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ (ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ) σε ένδειξη εντιμότητας και μεταμέλειας (εφόσον εκείνος κήρυξε την έναρξη του πολέμου) τόσο για τις υποδομές του κράτους που φεύγοντας άφησε εντελώς κατεστραμμένο, για τα 1200 και άνω ολοκαυτώματα χωριών και δολοφονίες αμέτρητων άμαχων θυμάτων – ηλικιωμένων – γυναικών – παιδιών – βρεφών, υφαρπαγή αριστουργημάτων Ελληνικής τέχνης, και τέλος το Κατοχικό Δάνειο αδειάζοντας το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ελλάδας που όμως εκεί υπάρχουν ακόμη έγγραφα για το χρέος που πρέπει να επιστραφεί έντοκο!!!  ΚΟΙΝΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (εάν θέλει να χαρακτηρίζετε ως τέτοια) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ!

Από την άλλη,  παρατηρούμε ότι απ’ ότι φαίνεται, η Ε.Ε. δεν πρέπει να διδάχθηκε και πάρα πολύ από το τι συνέβαινε πριν από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, έχοντας φτωχοποιήσει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και έχοντας ξεχάσει σχεδόν παντελώς την κοινωνική συνοχή μεταξύ των κρατών της.

 Η οικονομία πρέπει να υπάρχει για όλο τον κόσμο. Να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν την υγειονομική τους περίθαλψη, τη μόρφωση για τα παιδιά τους, την αξιοπρέπεια του μισθού τους, το  8ωρο τους  – που κατακτήθηκε με αίμα πριν περίπου 1 και αιώνα, την σίτισή τους , τη στέγασή τους…. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  – ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Στην Ελλάδα λοιπόν μετά το 2010 περίπου, τα τελευταία χρόνια, είχαμε και προκλήσεις και κινδύνους.

Ο Φασισμός και Νεοναζισμός σήκωναν σιγά σιγά κεφάλι.

Όμως  η ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης χαρακτηρίστηκε απ’ όλους, ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,  Όπως όμως , απ’ ότι φαίνεται, σταθμός και για την Ευρώπη διότι τα  ξένα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης δεν σταμάταγαν να μεταδίδουν αυτή την είδηση…για τη φυλάκιση τόσων φασιστών και νεοναζί… 

Βεβαίως όλοι οι Δημοκράτες της χώρας μας δεν εφησυχάζουν αλλά επαγρυπνούν, κι αυτό διότι το φαινόμενο της εμφάνισης τέτοιων μορφωμάτων δεν εμφανίστηκε φυσικά μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να κινδυνέψουμε εμείς και τα παιδιά μας από το Φασισμό και Ναζισμό!

Εμείς από το Εθνικό Συμβούλιο Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την απόδοση δικαιοσύνης τόσο στα θύματα (που οι περισσότεροι σήμερα δεν ζουν) και τις οικογένειές τους, όσο και στην ίδια την Ελλάδα ως κράτος που υπέστη τεράστιες καταστροφές με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ανάπτυξή της ως σύγχρονη ευνομούμενη κοινωνία προς όφελος των πολιτών της, γιατί αυτό απαιτούσε τεράστιο οικονομικό εύρος το οποίο δεν υπήρχε. Επίσης εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι η ΟΔΓ δεν πρέπει να ξεχνά ότι όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη βοήθησαν την ανοικοδόμηση της Δυτικής Γερμανίας μετά τον πόλεμο συγχωρώντας έμπρακτα τα λάθη και βοηθώντας την με όλα τα μέσα (εννοείται και δάνεια χωρίς επιστροφή)  – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα –  η οποία Γερμανία στάθηκε στα πόδια της και είναι σήμερα μία από τις πιο δυνατές χώρες μέσα στην Ε.Ε.

Από το ΕΣΔΟΓΕ  συγκεκριμένα καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τη ρητή εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και να προχωρήσει στην εξάλειψη των εσωτερικών εμποδίων για τη δικαίωση των θυμάτων (άρση του άρθρου 923 του Κ.Π.Δ., κατάργηση του δικαστικού ενσήμου για τις αναγνωριστικές αγωγές των θυμάτων).

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό ως λαός που λέγεται ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε!

  Οι απαντήσεις τύπου «δεν υπάρχει ζήτημα» θα πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και με ντροπή να ξεχαστούν….

 Ένα μήνυμα θα θέλαμε να στείλουμε στους φίλους και συμμάχους μας Γερμανούς :  «Τιμήστε έστω και τώρα τις συνέπειες των πράξεων των προγόνων σας ! και αποδώστε τις οφειλές της χώρας σας προς την Ελλάδα…!  Αποδείξτε ότι ο λαός που γέννησε έναν Κ. Μαρξ,  έναν Γκαίτε, έναν Μπαχ, έναν Μπετόβεν και χιλιάδες άλλους,  επιστήμονες, καλλιτέχνες, φιλόσοφους δεν ξεχνά τις υποχρεώσεις του».

Το Εθνικό Συμβούλιο των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σας ευχαριστεί για τη πρόσκληση και συμμετοχή του, στο τόσο ενδιαφέρον Συνέδριο για το Δίστομο.

 

 

 

 

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *