Όταν ο Νίκος Αναστασιάδης ανακάλυψε και το … Νέο Χωριό Πάφου

FILE PHOTO. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Λευκωσία 30 Οκτωβρίου. ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Του Λάζαρου Μαύρου

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ένεκεν, ανακάλυψε και το… Νέο Χωρίο Πάφου ο επαναδιεκδικών τον θώκο, πρόεδρος Αναστασιάδης. Με, επί τούτου, προεκλογική αξιοποίηση – εκμετάλλευση τελεσθέντος Μνημοσύνου τριών Ηρώων της κοινότητας. Περί του ηρωισμού και των λεπτομερειών της θυσίας των οποίων (πότε και πού και γιατί θυσιάστηκαν), ουδέν μετέδωσε το κρατικό ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων), το οποίο, εντεταλμένο διένειμε στα ΜΜΕ την… επιμνημόσυνη κατά τ’ άλλα, προεκλογική κατ’ ουσίαν, ομιλία του κ. Αναστασιάδη.

Η ΟΠΟΙΑ, βεβαίως, και μεταδιδόταν ολημερίς ως «πρώτη είδηση» από τα ωσαύτως εντεταλμένα της κυβερνήσεως Αναστασιάδη δελτία ειδήσεων της κρατικής ραδιοφωνίας! 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ  στόχων προεδρική ομιλία: Εξόχως και κατεξοχήν και φαεινότερον ηλίου δημαγωγική. Στοχεύουσα στην παραπλάνηση κι εξαπάτηση, κυρίως των… Απορριπτικών μερίδων του εκλογικού σώματος. Εκ των οποίων ο διαπρέψας ως ηγέτης του ΑΝΑΝ-ισμού και έχων προσφέρει στους Τούρκους εν Grans-Montana, μόλις τον παρελθόντα Ιούλιο, ακόμη και την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, αναμένει, όπως εξάλλου πέτυχε το 2013 με τον κ. Καρογιάν του τότε ΔηΚο, τις νικητήριες ψήφους, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

ΤΟΝΙΖΟΤΑΝ  στις μεταδόσεις των ΜΜΕ, ως προεξάρχουσα η δέσμη των αλλεπάλληλων «δεν» και των κατά ριπάς «δεν διανοούμαι» και «δεν δέχομαι», που σωρηδόν εκφωνούσε, προς άγραν Απορριπτικών ψήφων, ο επισήμως και γραπτώς ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητος, στο «πλαίσιο Γκουτέρες», διαβεβαιώσας (και διαβεβαιώνων) πρόθυμος να καταστήσει την νυν Κυπριακή Δημοκρατία μια συγκυριαρχούμενη από τους Τούρκους ΕΚΟ «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία», με Τούρκο Εκ Περιτροπής Πρόεδρο, κ. Ν. Αναστασιάδης…

ΕΙΠΕ ΚΑΙ τα εξής: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της όποιας τρίτης χώρας ή να μετατραπούμε και να γίνουμε υποχείριο και δέσμιοι των όποιων συμφερόντων που δεν εξυπηρετούν τον κυπριακό λαό αλλά τα συμφέροντα και τις στρατηγικές επιλογές μιας τρίτης χώρας»….

ΑΛΛ‘ ΟΜΩΣ ο ίδιος είχε συνομολογήσει 11η Φεβρ. 2014 με τον Έρογλου, την Κοινή Διακήρυξη, «σκελετό της λύσης» κατά τη δική του έκφραση, διά της οποίας ολόκληρη η Κύπρος συμφώνησε να καταστεί «ισοτίμως συγκυριαρχούμενη» απ’ τους Τούρκους.

Με την «μία και μόνη» κυριαρχία «ΕΞΙΣΟΥ – 50-50% – προερχόμενη από τους Ε/κ & Τ/κ».

Με επί παντός συνιδρυτή, συνεταίρο, συγκυρίαρχο, το απολύτως ελεγχόμενο από την Τουρκία («τρίτη χώρα»), το νυν κατοχικό Ψευδοκράτος της.

Νομιμοποιούμενο ως εφ’ ολοκλήρου της κρατικής υπόστασης συνιδιοκτήτη, με το όνομα «τ/κ συνιστώσα πολιτεία» (κράτος, state, kurucu devlet).

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής του (και μόνον τούτου) διαπραγματεύτηκε με τον κ. Ακιντζί από 2015 έως 2017 με κορύφωση την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία που ο ίδιος προσέφερε στο Grans-Montana 6η Ιουλίου 2017.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ δημαγωγικό του οίστρο, προερχόμενο προφανώς από την προσωπική του βουλιμική αρχομανία για 2η πενταετία στο Προεδρικό, ο κ. Αναστασιάδης, έσπευσε να διαβεβαιώσει το εκλογικό σώμα και ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί οτιδήποτε που μπορεί να ταπεινώσει και θα κάνει τους Ελληνοκύπριους να αισθάνονται μειωμένοι μπροστά στους Τουρκοκύπριους»…

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ, με συνεργούς πρωτοστάτες τους κ.κ. Αβέρωφ του ΔηΣυ και Άντρο του ΑΚΕΛ, προστρέξαντες… απορρήτως σε ξεχωριστές συνομιλίες με τον κ. Ακιντζί στο Ψευδοκράτος, οδήγησαν τους Τριάκοντα Βουλευτές & Βουλευτίνες ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, την Παρασκευή 7η Απριλίου 2017, στην ψήφιση, εν τη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας, του «Νόμου Ακιντζί»: Για την απαγόρευση (και ταπείνωση) αναφοράς στα ελληνικά σχολεία των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου, του ιστορικού γεγονότος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950…

ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ, βέβαια, και ανέκαθεν μάλιστα, ότι η στήλη αυτή δεν πείθεται, ουδέποτε πείστηκε κι ούτε πιστεύει όσα δημοσίως διαβεβαιώνει ή… ορκίζεται προεκλογικώς κατά καιρούς ο κ. Αναστασιάδης. Από τότε που πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΔηΣυ το 1981.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ όμως η στήλη τις δημαγωγικές (εξαπάτησης των εκλογέων) ικανότητες του. Και την αποτελεσματική τακτική – εκμετάλλευση των προσφερθέντων απ’ την ολέθρια προεδρία Χριστόφια περιστάσεων – που εφήρμοσε, υπηρετώντας επιτυχώς την αρχομανία του, για ν’ ανέλθει στο Προεδρικό ο κ. Αναστασιάδης.

ΚΡΙΝΟΥΜΕ ότι: Προσφέροντας η ηγεσία του ΑΚΕΛ στον κ. Αναστασιάδη για 2η φορά, ως «θυσία της Ιφιγένειας εν Αυλίδι», όπως το 2013, την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, ο επαναδιεκδικών την παραμονή στην Προεδρία στοχεύει προφανώς στον προσεταιρισμό εκείνης της μερίδας των Απορριπτικών Ψηφοφόρων, ώστε να αχθεί στον 2ο γύρο των εκλογών για να θριαμβεύσει ξανά έναντι του ανθυποψηφίου του κ. Μαλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *