Ουδείς φραγμός ανακόπτει ξετσίπωτους…

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους κατακτητές διεκδικώντας την ελευθερία της Κύπρου. Φώτο ΚΥΠΕ, Φιλελεύθερος

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ  ΑΝΗΜΕΡΑ της θυσίας του Ισαάκ κι ενώ μοτοσυκλετιστές –στην πλειονότητά τους νέοι, αγέννητοι προφανώς τότε– τίμησαν και φέτος τους Ισαάκ και Σολωμού, βάναυσα δολοφονημένους από τους γκριζόμαυρους Τουρκο-λύκους, οι προβοκάτορες οπαδοί της όποιας λύσης και του «δεν φταίει η Τουρκία», στον δικό τους αδίστακτο χαβά:

— Αν δεν βρούμε λύση, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα αποχωρήσει –λες και είναι στο χέρι της ή οποιουδήποτε υπαλλήλου του ΟΗΕ, εάν δεν συμφωνεί η Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα-μέλος εντολέα της– ο τουρκικός στρατός θα επεκτείνει την κατοχή και στην «πράσινη γραμμή» –τους βάζουν ιδέες ή προετοιμάζουν πραξικοπήματα όπως το ’74;– θα χάσουμε την ευκαιρία της Διζωνικής κ.λπ. κ.λπ.

— Γνωρίζουν άλλη λύση, πλην της προσυπογραφής των τουρκικών όρων;

Ασφαλώς, όχι! Όμως, επιμένουν στα πλαστά διλήμματα και τα εναλλασσόμενα… εφευρήματα:

— Ή το λύνουμε τώρα, ή μάς μένει η διχοτόμηση.

Το άκρον άωτον του παραλογισμού:

— Για να μη μας… μείνει η διχοτόμηση, προσυπογράφουμε τη διχοτόμηση!

Λοιπόν:

Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να ασκεί τους –κατά καιρούς– barbaro-ισμούς της για να τρομάζει τους αδύναμους του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Έχει πετύχει αυτούς τους… περίεργους πλασιέ του φόβου –και– ενδημικά: Καθημερινοί κήρυκες και αναπαραγωγοί των τουρκικών απειλών, έχουν κατακλύσει και διακλαδωθεί διακομματικά και διαδημοσιογραφικά, με τις πλάτες των –γνωστών– Πρεσβειών. Χωρίς αναστολές, αιδώ και αισχύνη –κατά τον Ποιητή.

Ότι:

Άμα μια φορά –υποχρεωτικά λόγω αντιπαροχής– δώσει κάποιος… διαπιστευτήρια στους εντολοδόχους ή εκβιαστές του, χάνει το αίσθημα της εντροπίας.

Και ουδείς φραγμός ανακόπτει ξετσίπωτους…

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *