Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις “ουδένα πήρε ο δαίμονας”

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος της κυβέρνησης γινόμαστε συχνά μάρτυρες να “πέφτει” η διαδικτυκή πύλη. Για μια χώρα με τον μικρό πληθυσμό της Κύπρου αυτό είναι ασυγχώρητο έως, θα λέγαμε, και εγκληματικό. Για το φαινόμενο αυτό η Κύπρος μπορεί να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες!

Παρόλ’ αυτά, η κυβέρνηση, και κυρίως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δείχνουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Πρόεδρος Αναστασιάδης και υπουργός Υγείας κάνουν εκκλήσεις –και πολύ ορθά– στον κόσμο να εμβολιαστεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά οι υπεύθυνοι είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν τις διαδικτυακές πύλες για τον εμβολιασμό. Κάθε λίγο και λιγάκι αυτές «παθαίνουν έμφραγμα» και οι απαντήσεις που δίνονται είναι αστείες.

Ουδείς των αρμοδίων αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί για τα λάθη ή τις παραλείψεις του και ουδείς παύτηκε. Επίσης, δεν ακούσαμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να λέει –και στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν δικαιολογημένος– αυτό που είχε πει, πριν καιρό σε δημοσιογράφους «θα σας πάρει ο δαίμονας».

Είναι σαφές ότι προκύπτει μείζον ζήτημα ενδελεχούς έρευνας, γιατί, εκτός των άλλων, φαίνεται, όπως και στα rapid test, να επωφελήθηκαν οικονομικά, με αφανείς διαδικασίες, ημέτεροι της κυβέρνησης των «αρίστων».

Αφού από την αρχή, για να μην πω πριν από την αρχή, είδαν, εκτός και αν σκοπίμως εθελοτυφλούσαν, ότι θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν ζήτησαν τεχνογνωσία από την Ελλάδα; Αλλού και αλλού ξοδεύουν άνευ λόγου χρήματα, τί εμπόδιζε να πληρώσουν δικαιώματα στους Έλληνες προγραμματιστές; Τόσο μεγάλο κόμπλεξ υπάρχει;

Στην Ελλάδα έχουν ένα πραγματικά απίστευτο σύστημα. Ο  αδελφός μου πήγε στο  φαρμακείο και κυριολεκτικά σε δύο λεπτά του έκλεισαν ραντεβού για το εμβόλιο της επιθυμίας του στο πιο κοντινό στο σπίτι του εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης, μου ανέφερε ότι, εφόσον έκανες άυλη εγγραφή, έρχεται μήνυμα στο κινητό. Και αν δεν σου αρέσει το εμβόλιο, μπαίνεις μέσα και  το αλλάζεις.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Κύπρο.

Φίλος, ο οποίος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, του έκλεισαν οι αθεόβοι ραντεβού -αν είναι δυνατό- από τη Λάρνακα στην Πόλη Χρυσοχούς. Και σαν να μην έφτανε αυτή η ταλαιπωρία, αυθαίρετα του άλλαξαν το Pfizer με AstraZeneca. O φίλος δεν πήγε και τώρα δεν μπορεί να εμβολιαστεί, γιατί… είναι ηλικιωμένος.

Παραπονέθηκε στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο έγραψε: «Βάζετε συνεχώς ενημερώσεις για εμβολιασμούς, όπως η πιο πρόσφατη με πολλές λεπτομέρειες, αλλά ποτέ δεν μας λέτε, γιατί αφήνετε πίσω άτομα μεγάλων ηλικιών που για διάφορους λόγους δεν εμβολιάστηκαν. Ποιανού φαεινή ιδέα ήταν να μένουν πίσω μεγάλες ηλικίες και, χειρότερα, να μη γίνεται καμία αναφορά στο θέμα, έστω και πληροφοριακά. Ευχαριστώ».

Του απάντησε ένας αλγόριθμος, αγγλικά και ελληνικά. «Καλημέρα σας, το αίτημά σας έχει παραληφθεί και θα επεξεργαστεί».

Ακόμη το επεξεργάζονται το ερώτημα… Κόλλησε ο αλγόριθμος!

ΥΓ: Με αναστάσιμους χαιρετισμούς στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας και στη NCR.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *