Ποια είναι η θέση της Ν.Δ. για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών; Φταίει η Αθήνα ή η Μόσχα;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου Κων. Ζούλα, στην Πάτρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ Δεν ξέρω  αν τελικά η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς την αυτοδυναμία όπως δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις (σ.σ. οι ίδιες που δείχνουν και τη Φώφη σε εξωγήινα διψήφια ποσοστά…), αλλά αν τα καταφέρει θα πρόκειται για παγκόσμιο case study επιβράβευσης της πιο αμήχανης αντιπολιτευτικής στρατηγικής.

Δείτε για παράδειγμα την ιστορία με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών. Πώς ακριβώς τοποθετείται η Πειραιώς; Σωστό ή λάθος; Επιβεβλημένο ή αχρείαστο; Φταίει η Αθήνα ή η Μόσχα;

Απάντηση δεν θα βρείτε. Μόνον τον Κουμουτσάκο να λέει χαζομαρίτσες στον ΣΚΑΙ περί …επικείμενης χιονοστιβάδας εξελίξεων, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας της Μόσχας εις βάρος της Ελλάδας!!!

Πώς του ‘ρθε αυτό για πείτε μου; Κι όπως του ‘ρθε έπρεπε να το ξεφουρνίσει; Να πει δηλαδή η ρωσική κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο, «μην πηγαίνετε διακοπές στην Ελλάδα γιατί έχουμε έναν διπλωματικό καυγά. Τραβάτε για αλλού…»;

Βρε χριστιανέ η ταξιδιωτική οδηγία δεν είναι εργαλείο διπλωματικών αντιποίνων, αλλά προειδοποίηση προς τους πολίτες της χώρας που την εκδίδει ότι διατρέχουν δυνητικό κίνδυνο κατά την επίσκεψη τους σε μία άλλη. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να αφορά αντικειμενικούς παράγοντες(συνθήκες πολέμου, τρομοκρατία, φυσικά φαινόμενα) ή σοβαρή ένταση στις διμερείς σχέσεις που θα μπορούσε να καταστήσει τους υποψήφιους ταξιδιώτες, στόχο από αγανακτισμένους πολίτες της χώρας υποδοχής λόγω της εθνικότητας τους.

Ε, λοιπόν τώρα εσείς τι λέτε; Ότι επειδή απέλασε δύο Ρώσους ακολούθους ο Τσίπρας για να κάνει το χατίρι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κινδυνεύουν οι Ρώσοι τουρίστες από θυμωμένους Ελληνες; Μπορεί κάποιος να το ισχυριστεί με ίχνος σοβαρότητας; Περισσότερο κινδυνεύουν οι υπουργοί του Συριζα από κανένα μπουγέλωμα παρά οι Ρώσοι επισκέπτες που είναι πολύ πιο καλοδεχούμενοι από πολλές άλλες εθνικότητες.

Γιατί λοιπόν υπέπεσε σε αυτό το ολίσθημα ο βουλευτής της ΝΔ; Του λείπει η πείρα; Μα υπήρξε διπλωμάτης καριέρας και εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών; Του λείπει η πολιτική διαίσθηση; Κάθε άλλο. Ξέρετε τι του λείπει; Η «γραμμή» από τα κεντρικά. Που στην συγκεκριμένη περίπτωση, απλούστατα δεν υπάρχει. Και αναγκάζεται να την μυριστεί… «Χώστα στη κυβέρνηση, αλλά πρόσεξε μην παρεξηγηθεί κι ο Πάιατ, που προφανώς διέταξε τις απελάσεις, γιατί μπορεί του χρόνου να μην μας καλέσει στην γιορτή της 4ης Ιουλίου…».

Αμ έτσι δεν γίνεται δουλειά παιδιά. Γι αυτό ακόμη και τα πιο έμπειρα στελέχη σας, στην προσπάθεια να ισορροπήσουν μεταξύ του αστυφύλακα και του χωροφύλακα αναγκάζονται να πούνε χαζομάρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *