«Πλαίσιο Γκουτέρες» σημαίνει παράδοση της κρατικής μας υπόστασης, στη Διζωνική Συνεταιρική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία

FILE PHOTO. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες/ Κάτια Χριστοδούλου

Του Λάζαρου Μαύρου

ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ προς τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού, κατά βεβαιότητα εξυπαρχής απορριπτέο σε κάθε απόπειρα παρουσίασής του ως «σχεδίου λύσης», με πολύ μεγαλύτερα μάλιστα και ηχηρότερα από το 76% του 2004 «ΟΧΙ» σε δημοψήφισμα, θα είναι το… περιφερόμενο «Πλαίσιο Γκουτέρες», των μετά το Grans-Montana «που τζιαμαί που μείναμεν», κ.κ. Αναστασιάδη (Προεδρικού), Αβέρωφ (ΔηΣυ) και Άντρου (ΑΚΕΛ), συν Ν. Κοτζιά του ελλα-δικού μας κράτους.

ΔΙΟΤΙ : Πέραν και ξέχωρα από το εάν και πού και πώς θα καταλήξει ο αναζητούμενος από 7η Ιουλίου 2017 «αμοιβαίος συμβιβασμός» των… εκατέρωθεν οψέποτε διαπραγματευτικών υποχωρήσεων, έναντι των απαιτήσεων των Τούρκων Κατακτητών για τις «Εγγυήσεις», για τα στρατεύματα και για την ασφάλεια, το προέχον, το σημαντικότερο, το απειλητικότερο και καταστροφικότερο είναι, αυτό καθεαυτό, το είδος και το περιεχόμενο της «λύσης» Τουρκικής Συγκυριαρχίας. 

– Της μόνης που βρίσκεται στο τραπέζι των «διακοινοτικών» συνομιλιών και της οποίας ο σκελετός περιέχεται ως ήδη «κεκτημένο» και της ναυαγισμένης προσώρας Πενταμερούς του Gran-Montana.

ΔΗΛΑΔΗ : «Πλαίσιο Γκουτέρες» σημαίνει την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Διζωνική Συνεταιρική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία. Κατά τις σαφείς προδιαγραφές που πέτυχαν υπέρ των απαιτήσεών τους οι Τούρκοι, ιδίως από το 2008 και εντεύθεν, με:

(α) το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ 23.5.2008,

(β) την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου 11.2.2014,

(γ) τις συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί 2015 – 2017 και

(δ) την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία που τους την προσέφερε τελικά 5.7.2017, στο Grans-Montana, ο κ. Αναστασιάδης.

Ε Ι Ν Α Ι  ΔΥΝΑΤΟΝ άραγε να πιστεύει ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Άντρος, ο κ. Αβέρωφ ή και οιοιδήποτε άλλοι ότι, μπορεί να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία του λαού υπέρ της παράδοσης του κυπριακού κράτους στους Τούρκους, με το σχήμα της ΕΚΟ – «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», έστω κι αν αποδεχόταν η Άγκυρα την οιανδήποτε παραλλαγή του «μηδέν Εγγυήσεις – μηδέν στρατεύματα»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.