Πώς θα συμπεριφερθεί η Τουρκία στο άμεσο μέλλον: Συνδέει Κυπριακό με απαράδεκτες απαιτήσεις της εις βάρος της Ελλάδας

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του Δρ Ανδρέα Δημητρίου

Η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να επιτύχει λύση στο Κυπριακό με προδιαγραφές, που να της επιτρέπουν όποτε το αποφασίσει να ασκεί πλήρη κυριαρχία, σε ολόκληρη την Κύπρο και δι’ αυτής σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά τα επιτυγχάνει μέσα από τη… «λύση» που προωθείται. 

Αλλά γνωρίζει ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα υπερψηφίσει τέτοια λύση. Είναι μύθος ότι η Τουρκία θέλει δύο κράτη. Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους υπάρχει από τον Νοέμβριο του 1983 αλλά δεν της… «βγαίνει». H Τουρκία θέλει να επιτύχει αυτά που ούτε η εισβολή του ’74 και οι μετέπειτα διαβολικές ενέργειες δεν πέτυχαν: Τη διάλυση της Κ.Δ. Mε τη… «λύση» που προωθείται επιτυγχάνει πλήρως τους στόχους της. Μόνο για παραπλάνηση είναι οι τελευταίες… «πληροφορίες» ότι θέλει δύο κράτη.

Πώς θα ενεργήσει:

Επειδή θεωρεί ότι η Κύπρος αποτελεί την αχίλλειον πτέρνα του Ελληνισμού, θα τη χρησιμοποιήσει σαν τέτοια, για να πετύχει αμφότερους τους στόχους που έχει θέσει. Θέλει να συνδέσει την όποια διευθέτηση στο Κυπριακό με τις απαράδεκτες απαιτήσεις της εις βάρος της Ελλάδας. Κυρίως στο Αιγαίο, σε βραχονησίδες και σε νησιά, αλλά ιδιαίτερα στην ελληνική ΑΟΖ και ιδιαίτερα και οι εξαιρετικής σημασίας, για τον Ελληνισμό, αλλά και για την Ευρώπη, ακόμη και για τα υπόλοιπα γειτονικά μας κράτη. Δηλαδή την περιοχή Καστελλόριζου.

Δηλαδή, πιστεύω, η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε… «λύση» στο Κυπριακό έστω και δικών της προδιαγραφών χωρίς να κερδίσει και από την Ελλάδα, όπως είπαμε πιο πάνω. Την Κύπρο θα τη χρησιμοποιεί σαν απειλή για να κερδίζει έναντι και της Ελλάδος. Σαν αχίλλειον πτέρνα του Ελληνισμού. Θα συνδέσει τα δύο θέματα και θα προσπαθήσει να υπάρξει… «αμοιβαία λύση και υποχώρηση» και στα δύο θέματα, από όλους, όπως υποκριτικά θα απαιτεί.

Θέλει με τις δύο ταυτόχρονες… «διευθετήσεις» να έχει τον πρώτο λόγο και να καταστεί κόμβος για τους αγωγούς ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο αλλά εάν της περάσει και από την ελληνική ΑΟΖ προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς πρέπει να απαντήσουμε:

Με άμεση θωράκιση της άμυνας της Κύπρου, έτσι για να ελαττωθεί όσο γίνεται, να μας θεωρεί σαν το πιο ευαίσθητο και αδύναμο σημείο του Ελληνισμού. Και αυτό να γίνει διά ταχείας οδού όσο το συντομότερο δυνατό και όσα χρήματα κι αν χρειαστούν. Και περισσότερη φορολογία αν χρειαστεί. Πρέπει να ελαττώσουμε την αχίλλειόν μας πτέρνα σαν Ελληνισμός.

Μαζί με αυτό πρέπει να πραγματωθεί, επιτέλους, το ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Κύπρου-Ελλάδος, κυρίως. Εδώ πρέπει να εμπλακούν και άλλες χώρες και της περιοχής και όχι μόνο η Γαλλία.

Επίσης, η Ελλάδα να μελετήσει πιο σοβαρά ότι η Τουρκία μπορεί να της επιβάλει έστω και μικρό πόλεμο. Εάν βέβαια είναι χίλια τοις εκατό σίγουρη ότι θα τον κερδίσει.

Εάν όλα τα πιο πάνω συμβούν σύντομα, θα αρχίσει και η Τουρκία να σκέπτεται πιο σοβαρά. Η Τουρκία τρέμει το πιθανό κόστος. Πιστεύω αν η Τουρκία χάσει σε μια μάχη ή σε ένα μικρό πόλεμο, θα είναι η απαρχή μεγάλης καταστροφής σ’ αυτή την παράξενη και πολύπλοκη χώρα. Και το γνωρίζει αυτό.

Συνεπώς εμείς οργανωνόμαστε, κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την Ελλάδα αλλά και με άλλους και δείχνουμε ότι δεν καθόμαστε και περιμένουμε τη μοίρα μας. Ότι κάνουμε σοβαρές κινήσεις. Ότι αμυνόμεθα επιτέλους.

Με όλες αυτές τις κινήσεις γεμίζουμε εμείς το κενό που υπάρχει και έτσι αναγκάζουμε και την Τουρκία να κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Να σκεφτεί σοβαρότερα. Με άλλα λόγια θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουμε ειρήνη στην περιοχή. Και τότε θα ανοίξουν και προοπτικές ορθότερης λύσης του Κυπριακού. Η παθητική στάση της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος αυξάνει πολύ την επιθετικότητα της Τουρκίας και τους κινδύνους σύρραξης. Αλλά και τις τούρκικες διεκδικήσεις.

Και τέτοιες ενέργειές μας είναι και προς το συμφέρον όλων των γειτονικών μας κρατών και των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτή είναι η δική μου διάγνωση γι’ αυτή την ύποπτη περίοδο και η δική μου συνταγή.

Συνταγή Εθνικής Επιβίωσης και Σωτηρίας. Και αξιοπρέπειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *