Πόσοι απαράδεκτοι πια: Ζήτησαν την Πενταμερή για να φύγει η προσοχή των πολιτών από τα σκάνδαλα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Σε ανύποπτο χρόνο είχα επιχειρηματολογήσει ότι όλη αυτή η πρεμούρα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και των συνοδοιπόρων του, για να “κλείσουν” το Κυπριακό, είχε στόχο: Να στραφεί η προσοχή του λαού της Κύπρου μακριά από τα σκάνδαλα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Όταν ομιλούμε για σκάνδαλα, εννοούμε λαμογιές πολλών εκατομμυρίων στις οποίες έχουν αναμειχθεί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες. Αρμέγουν κανονικά το κράτος χωρίς ποτέ να πληρώνουν. Ο ανεξάρτητος υποτίθεται Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου ήταν υπουργός του κ. Αναστασιάδη…

Και όταν ομιλούμε για συνοδοιπόρους, εννοούμε βεβαίως, τον πρόεδρο του «εθνικόφρονος» ΔΗΣΥ και τον γενικό γραμματέα του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ. Ως γνωστό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού, που “αντιπροσωπεύουν” το 60% και πλέον των πολιτών του νησιού, υποστηρίζουν μία λύση που θα είναι καταστρεπτική για την Κύπρο. Και οι δύο κινδυνολογούν και τρομοκρατούν τους πολίτες πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την …επανένωση.

Ποια επανένωση; Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και όλες οι παραλλαγές της ευνοούν μόνο την Τουρκία. Λένε ψέματα στο λαό οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων, που μπορεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, να γίνουν μεσαία κόμματα. Μακάρι… Μέσα στον φανταστικό τους κόσμο, δεν μπορεί να αφουγκραστούν τα «θέλω» τον πολιτών, ούτε να νοιώσουν την οργή τους. Και για την επερχόμενη λύση του Κυπριακού, αλλά και για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

  • Ο κ. Αναστασιάδης, λοιπόν, αδράζοντας την ευκαιρία για να σταματήσει η συζήτηση για τα σκάνδαλα, και έχοντας την υποστήριξη των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, επιδίωξε την πραγματοποίηση της Πενταμερούς, η οποία θα αποδειχθεί εξευτελιστική για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Βεβαίως, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο στην υπόθεση των σκανδάλων. Ότι οι πρώην συνεργάτες και υποστηρικτές του κ. Αναστασιάδη, που απαιτούν εδώ και τώρα την «όποια λύση» -εξυπηρετώντας άθελα τους θέλω να πιστεύω τους Τούρκους- εκμεταλλεύθηκαν τη διαφθορά για να τον σπρώξουν προς την κατεύθυνση της Πενταμερούς. Και αυτός, εκβιαζόμενος και από τους Βρετανούς, άλλο που δεν ήθελε.

Πάει τρέχοντας στη Γενεύη. Μόνο, που ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεχνά ένα βασικό πράγμα στην πολιτική και τη διπλωματία: Δεν έχει σχέδιο εξόδου από την παγίδα που του έστησαν.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το μέτωπο των ηγεσιών του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και των σκόρπιων ορφανών του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Στο τέλος-τέλος αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι να συνεχίσουν το φαγοπότι. Εννοώ να αρμέγουν το κράτος, είτε είναι η Κυπριακή Δημοκρατία είτε το νέο που θα δημιουργηθεί και θα ελέγχει η Τουρκία. Γενικά τα συστήματα τα «βρίσκουν» με όλους, ακόμα και με τους κατακτητές.

Με παραξενεύει, όμως, η στάση των λεγόμενων «απορριπτικών» δυνάμεων. Το ΔΗΚΟ φωνάζει για τη διαφθορά και καλά κάνει και πρέπει να συνεχίσει μιας και η σημερινή ηγεσία δεν συμμετέχει στο πάρτι. Άρα έχει το ηθικό δικαίωμα να απαιτεί να παταχθεί το φαινόμενο. Βέβαια, το παλιό ΔΗΚΟ, για να τα λένε όλα, είχε ρημάξει το κράτος. Θυμόμαστε και δεν ξεχνάμε.

  • Αυτό που με προβληματίζει με το ΔΗΚΟ είναι ότι βλέπω μία απάθεια για το εθνικό θέμα. Εκεί που περιμέναμε να προκαλέσει σεισμό με την αντίδραση του για τη «φωτοβολίδα» του «αγαπητού Φούλη», είδαμε το απόλυτο τίποτα.
  • Οι ψιθυριστές λένε ότι αυτή η μη αντίδραση οφείλεται στις «διευθετήσεις» που γίνονται για να συνεργαστεί το ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές. Και για να συμβεί αυτή η συνεργασία πρέπει -όπως καταλαβαίνει ο καθένας- να «νερωθούν» οι θέσεις για το εθνικό θέμα.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Η ΕΔΕΚ από την άλλη βολοδέρνει με τα εσωτερικά της προβλήματα και ο λόγος της τείνει να εξαφανιστεί. Οι Οικολόγοι, ταυτίζονται πλέον με τις δυνάμεις που απαιτούν εδώ και τώρα την όποια λύση.

Η Αλληλεγγύη δεν τραβά και πληγώθηκε με την υπόθεση διαφθοράς του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη. Και το κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα οδηγήθηκε και αυτό στα όρια της ανυπαρξίας. Ομιλούμε για ένα συρφετό κομμάτων και κομματιδίων.

Αν δεν ξυπνήσουν οι ηγεσίες και αν δεν τα βρουν, θα δουν τους εθνικιστές του ΕΛΑΜ να σαρώνουν τον λεγόμενο «απορριπτικό» χώρο. Και αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για τη Δημοκρατία, πόσο μάλλον για την Κύπρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, που διαθέτει και την μεγάλη πλειοψηφία του χώρου αυτού, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα. Όταν κινδυνεύει η Πατρίδα, οι προσωπικές διαφορές εξαφανίζονται και τα μαχαίρια μπαίνουν ξανά στις θήκες. Δεν ενδιαφέρουν το λαό τα προσωπικά τους. Οι πολίτες ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, για το μέλλον της Κύπρου. Αν δεν βρουν τρόπο να ενωθούν, θα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για την απαράδεκτη διχοτομική λύση, η οποία βρίσκεται πλέον ενώπιον μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.