Πού πάμε με τα ΜΟΕ;

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΚΥΠΕ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗ

Μας το έχουν δηλώσει απερίφραστα οι εκπρόσωποι του Αττίλα, ξεχάστε το Βαρώσι, περαστικά σας. Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία, αντί να σηκώσει ανάστημα αξιοπρέπειας και να οργανώσει την απελευθέρωση της χώρας μας, προσπαθεί να ικανοποιήσει περισσότερο τις αξιώσεις της Τουρκίας.

Με το ΜΟΕ που παραδίνει το Αεροδρόμιο Τύμπου θεωρητικά στην δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, στην ουσία σημαίνει αναγνώριση του Αεροδρόμιου Τύμπου. Φυσιολογικό επακόλουθο, αυτόματα το κατοχικό καθεστώς θα πάρει και το 50% του εναέριου χώρου (FIR) της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί σε όλα είμαστε φίφτι-φίφτι. Εννοείται βέβαια θα ακολουθήσει αναγνώριση του παράνομου Αεροδρομίου της Τύμπου από τον ICAO, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Κάτι που προσπαθεί το κατοχικό καθεστώς να πετύχει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Αεροδρομίου Τύμπου, και ουδέποτε θα τα καταφέρει όσο είναι ένα παράνομο καθεστώς.

Εκτός αν πρώτοι εμείς, με τον έντεχνο τρόπο του ΜΟΕ Τύμπου έναντι περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίσουμε το κατοχικό καθεστώς μέσω του Αεροδρομίου Τύμπου. Φυσικό επακόλουθο θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το κατοχικό καθεστώς, αφού το θύμα αναγνωρίσει τον θύτη πρώτο. Εδώ από το 1992 με το ψήφισμα 789 που έπρεπε ο έλεγχος στις υφιστάμενες περιοχές από τα Ηνωμένα Έθνη να επεκταθεί και στα Βαρώσια, το επέτρεψε αυτό η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς; Μα πότε η Τουρκία επέστρεψε οτιδήποτε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ΥΠ.ΕΞ. Γιαννάκη Κασουλίδη; Είστε τόσο ανιστόριτοι;

Το ΜΟΕ Τύμπου έναντι περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων που επεξεργάστηκε το υπουργείο Εξωτερικών επί Νίκου Χριστοδουλίδη, βρήκε την ευκαιρία ο ΥΠΕΞ Γιαννάκης Κασουλίδης να το προωθήσει στις επαφές του στο τελευταίο του ταξίδι στην Αμερική. Και σίγουρα τώρα στις επαφές που ξεκίνησε με ξένους πρέσβεις. Είναι βέβαια άξιον απορίας που επανάφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Γιαννάκη Κασουλίδη επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι γνωστό πως πάντα ήταν οπαδός της όποιας λύσης, συμμετείχε δε στην ομάδα Απόφαση Ειρήνης που κατηγορούσε τον Νίκο Αναστασιάδη πως δεν εργαζόταν για λύση του Κυπριακού. Γνωστές βέβαια και οι παλαιότερες του δηλώσεις το 2004 στο σχέδιο Αναν για Μικρασιατική καταστροφή. Ποιος δεν θυμάται τις δηλώσεις του όταν ήταν ΥΠ.ΕΞ. στην προηγούμενη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, πως δεν θα διατάρασσε την τουρκική πλειοψηφία των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη γη μας και πως θα ήθελε να πετά από την Τύμπου για Βρυξέλλες.

Το ΜΟΕ Τύμπου έναντι περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, δεν το έχει δεχτεί προς το παρόν το κατοχικό καθεστώς. Περιμένει να αρχίσουν οι πιέσεις και οι λεγόμενες συμβιβαστικές προτάσεις των Εγγλέζων και άλλων χωρών. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα οδεύσουμε σε πρώτο στάδιο στην αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος σε τύπου Acknowledgement, όπως στην περίπτωση Ταϊβάν. Τότε θα δεχτεί, και το επόμενο βήμα θα να είναι να προχωρήσουμε με την πάγια τουρκική θέση για λύση δύο κρατών. Όπου θα επέλθει ο θάνατος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μόνης ασπίδας ασφαλείας όλων των νόμιμων κατοίκων της. Και σε βάθος χρόνου πρώτα να γίνουμε προτεκτοράτο της Τουρκίας και μετά επαρχία της Τουρκίας όπως η Αλεξανδρέττα.

Είντα τζιαιρούς εφτάσαμε, το θύμα με ΜΟΕ να παρακαλεί τον τουρκικό Μινώταυρο να του αναγνωρίσει το παράνομο καθεστώς του και να μην δέχεται προς το παρόν.

Θα υπάρξει άραγε κάποιος σύγχρονος Θησέας για να χειριστεί τον τουρκικό Μινώταυρο;

*Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *