Πρόεδρος από τεφλόν

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Αρχηγών. ΚΥΠΕ/ JULIEN WARNAND

Της ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν ξέρουμε αν είναι έμφυτο ή αν οφείλεται σε επικοινωνιακά μαθήματα. Απ’ όπου κι αν πηγάζει, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε: Ο άνθρωπος είναι μαέστρος. Με το που ανέλαβε την Προεδρία του τόπου ήρθαν τα πάνω-κάτω, αλλά μας έπεισε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο. Τον λυπηθήκαμε. Κυκλοφόρησε και μια φωτογραφία ως dead man walking, όπως τον χαρακτήρισε ο διεθνής Τύπος και τα αισθήματα συμπόνιας ενισχύθηκαν. Τι να ’κανε; Καμένη γη κληρονόμησε.

Στη συνέχεια, ακούσαμε πως ως πρόεδρος κόμματος δέχτηκε χορηγία μισού εκατομμυρίου από τη Focus κι έτσι άρχισαν όλα. Στρώθηκε χαλί στον Βγενόπουλο και ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι. Δεν ήταν όμως το μόνο κόμμα που δέχτηκε χοντρά λεφτά από τη Focus. Εξάλλου, ο διάδοχος του είπε πως θα τα επιστρέψει.

Κι έπειτα, καθώς οι Κυπριακές Αερογραμμές έβαζαν «λουκέτο», ακούστηκε πως το δικηγορικό γραφείο με το όνομά του, το οποίο ανήκει κατά το ήμισυ στις θυγατέρες του, ήταν πίσω από τη Ryanair που ετοιμαζόταν να έρθει. Η χαρά όμως που θα είχαμε τη Ryanair στους αιθέρες μας, δεν μας άφησε να διαχωρίσουμε τα πράγματα: «Άλλο η χαρά κι άλλο η καθαρότητα ενός Προέδρου». Εξάλλου, εκείνο τον καιρό ήμασταν έτοιμοι να του συγχωρέσουμε τα πάντα: Ήταν ο άνθρωπος που θα έλυνε το Κυπριακό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης ήταν συχνά πίσω από συναλλαγές. Ουδέν επιλήψιμο όμως. Θα έμεναν άνεργες οι θυγατέρες του; Άσχετο αν στη δημόσια σφαίρα είναι γνωστές μόνο για την κοσμική ζωή τους κι όχι για τη νομική ευφυΐα τους.

Ο δε γαμπρός διαφήμιζε στα επαγγελματικά του δίκτυα τη σχέση του με τον Πρόεδρο ως αβαντάζ για να τον προτιμούν οι πελάτες, αλλά και πάλι, τι να έκανε το παιδί; Ένα καταξιωμένο παιδί, όπως το χαρακτήρισε ο πεθερός του, ο οποίος εντούτοις δεν γνώριζε πόσο ψηλά έφθασε και πως ήταν μέλος του Δ.Σ της Μαρίνας της Αγίας Νάπας.

Κι η σύζυγος που αγόρασε γη από τον Αρχιεπίσκοπο μισοτιμής και με κάμποσες άτοκες δόσεις τι το κακό έκανε; Κι οι συμπέθεροι που είχαν φυγαδεύσει τα λεφτά τους για να γλυτώσουν το «κούρεμα»;

Ύστερα, ήρθαν οι Σεϋχέλλες. Τον πήγαινε ο Σαουδάραβας με το αεροπλάνο του στις Σεϋχέλλες, να μην ταλαιπωρείται transit στα αεροδρόμια, αλλά και πάλι: Τι το κακό; Αφού πήγαινε που πήγαινε προς τα εκεί το αεροπλάνο…

Κι όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα καταγράφονται στο βιβλίο του πρώην συμβούλου του με τίτλο «Η συμμορία». Η κορύφωση δε, ήρθε με το πόρισμα της Ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις. Τίποτα δεν κολλάει όμως. Ένας Πρόεδρος από τεφλόν στο νησί των λωτοφάγων.

chrystalla@phileleftheros.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.