Προς Διζωνο- Λογούντας

Ο Νέλσων Μαντέλα παραμένει παγκόσμιο σύμβολο κατά της καταπίεσης και υπέρ της ελευθερίας των λαών. Φωτογραφία Famous Biographies

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ

ΕΝΤΑΞΕΙ, να δείξουμε κατανόηση στη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι αλλοδαποί και ενδημικοί διζωνολόγοι.

Εν έτει 2018, στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, είναι δυσχερές να (υπο)στηρίζει κάποιος την ίδια ρατσιστική «λύση» του απαρτχάιντ, που όταν προτάθηκε –στον περασμένο αιώνα– από τους ίδιους αποικιοκράτες στη Νότια Αφρική, απορρίφθηκε –μετά βδελυγμίας– από τον Ν. Μαντέλα.

Και –ακριβώς– επειδή δεν είναι εύκολο να πλασαριστεί μια τέτοια «λύση», μάγειροι και σερβιτόροι της, μηχανεύονται τρόπους υποβολής και επιβολής της, με πλαστά διλήμματα και ψευδολογίες, που όταν τα προσπερνά ο χρόνος, ανανεώνονται χωρίς αναστολές.

Έτσι:

Όταν η Διζωνική με πολιτική ισότητα κ.λπ. απορρίφθηκε… ηχηρότατα, τα προηγούμενα πλαστά διλήμματα έλαβαν –έτσι νομίσαμε– ημερομηνία λήξης.

Πλανηθήκαμε!

Το παλαιότερο:

— Διζωνική για να αποκλείσουμε τη… διπλή ένωση που επιδιώκουν εθνικιστικοί κύκλοι!

αντικαταστάθηκε από το:

— Διζωνική για να εμποδιστεί η «λύση των δύο κρατών» που προωθεί ο Ν. Αναστασιάδης!

Και αναλαμβάνουν οι κατασκευαστές του νέουεφευρήματος την «ενημέρωση» Ευρωπαίων και υπερατλαντικών αξιωματούχων, μη… παραλείποντας και τους «καλόβολους» σουλτανίσκους.

Είπαμε:

Δύσκολο να επιχειρηματολογήσει κάποιος υπέρ της Διζωνικής.

Όμως:

Δύσκολο και να πείσει ότι αυτό το πάθος –να διαλυθεί δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα αυτή την ώρα– έχει οποιαδήποτε λογική εξήγηση, εκτός από αυτήν που –βάσιμα– υποψιάζεται το πλήθος: Οι δεσμεύσεις –εκβιασμού ή αντιπαροχής– επικυριαρχούν και της κοινής λογικής και του κοινού συμφέροντος.

Τραυματίζοντας βάναυσα τα –όποια– ίχνη της αναγκαίας Αντίστασης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *